Testopstelling om snelheid te verlagen in Ernest Claeslaan oogst meteen kritiek: “Men werkt net aan verkeersonveiligheid”

Een nieuwe testopstelling van de stad Torhout met geel-zwarte betonblokken zorgt opnieuw voor flink wat kritiek. Deze keer werden drie betonblokken in de Ernest Claeslaan geplaatst, volgens de stad met de bedoeling de snelheid te verlagen en de veiligheid voor fietsers te verhogen. De leefbaarheid van de straat werd begin dit jaar besproken tijdens een burgeroverlegmoment. “Maar niemand van de straat heft hier om gevraagd want dit zorgt net voor verkeersonveiligheid”, zegt bewoner Ronny Aernoudt, die nauw overlegt met de buren. 

Meer krantenkoppen in België

In Hoepertingen wordt de grootste Sikh-tempel van de Benelux gebouwd: gebedsruimte voor 300 gelovigen

In Hoepertingen (Tongeren-Borgloon) wordt er druk gewerkt aan een nieuwe Sikh-tempel. De tempel zal een gebedsruimte hebben voor 300 gelovigen en zal daarmee de grootste tempel in de Benelux zijn. Tot nu toe was de tempel in Sint-Truiden, met een gebedsruimte voor 100 gelovigen, de grootste. De Sikh-gemeenschap in Hoepertingen besloot de nieuwe tempel te bouwen na een brand in

Lees meer »

Waterpret in opmars: Buitenbeentje ook aan wal in Roesbrugge

Al meer dan 25 jaar is Buitenbeentje een vaste waarde voor waterrecreatie in Diksmuide. Wat begon als een passie van Paul Van Nevel groeide uit tot een succesvolle onderneming die nu ook voet aan wal zet in Roesbrugge. Met een gevarieerd aanbod en een duidelijke visie wil Paul samen met zijn zonen Klaas en Thijs nog meer mensen laten genieten

Lees meer »

Paul Wittamer bakte taarten voor de NAVO, Mobutu en onze koningen. Maar was vooral een lieve en bescheiden vakman

Hij ontving paus Johannes Paulus II, leverde taarten aan de NAVO en zelfs aan dictator Mobutu in Zaïre, en was de favoriete patissier van koning Albert en koningin Paola. Paul Wittamer, de legendarische Brusselse meester-pasteibakker, is op 81-jarige leeftijd overleden. Met hem verdwijnt de derde generatie van een iconische familie die de Belgische patisserie internationaal op de kaart zette. “Paul

Lees meer »