Dit boek is een eyeopener: historicus Mark Mazower legt bloot hoe ‘antisemitisme’ een andere lading kreeg ?????

“Antisemitisme ontwikkelde zich tot een wapen om de discussie over Israël lam te leggen”, schrijft historicus Mark Mazower. Hij analyseert hoe de term van betekenis veranderde en welke gevolgen dat heeft. 

Meer krantenkoppen in België

Aantal gevallen hepatitis blijft hoog in Europa

Het aantal gevallen van hepatitis, een leverontsteking veroorzaakt door een virus, blijft hoog in de Europese Unie/de Europese Economische Ruimte (EER). Bovendien is de meerderheid van de mensen niet op de hoogte dat ze besmet zijn met het virus. Dat heeft het Europees Centrum voor ziektepreventie en -bestrijding (ECDC) maandag gemeld.

Lees meer »

WNTR Brasschaat onthult inkomdecor voor komende editie

Hoewel we nog maar halverwege de zomervakantie zijn, is de organisatie van WNTR Brasschaat al volop bezig met de voorbereiding van haar wintermarkt, en vooral met een nieuwe inkomdeur. Ze tonen alvast het ontwerp, dat bezoekers tijdens de eindejaarsperiode moet onderdompelen in een winterse sfeer.

Lees meer »

Leren en spelen tijdens zomerschool ‘Het Taalzonnetje’

Voor de tweede keer organiseert de stad Oudenburg de zomerschool Het Taalzonnetje. Deze kleinschalige leeromgeving richt zich op kinderen uit het eerste, tweede en derde leerjaar en loopt van 1 tot en met 14 augustus.
The post Leren en spelen tijdens zomerschool ‘Het Taalzonnetje’ appeared first on KW.be.

Lees meer »

Nieuwe JCI-voorzitter Michiel Vandewalle daagt leden uit: “Geef het beste van jezelf”

Sinds eind juni is Michiel Vandewalle de nieuwe voorzitter van JCI Kortrijk, een netwerk voor jonge ondernemers. In zijn maidenspeech riep hij de leden op engagement te blijven tonen bij de bestaande acties van JCI Kortrijk. Ze kregen ook een uitdaging aangeboden onder de noemer ‘Challenge Yourself’, om nieuwe projecten op te zetten waar de gemeenschap mee beter wordt.

Lees meer »

Mozzarella is meest geproduceerde kaas in België: “Niet alleen voor pizza’s, ook in Aziatische keuken populair”

Er wordt opnieuw meer kaas geproduceerd in België, en daar zit opvallend genoeg mozzarella voor iets tussen. Met 30 procent van de totale kaasproductie is mozzarella de meest geproduceerde kaas in ons land. "De blokken mozzarella die we maken, kunnen zo breed worden ingezet dat er wereldwijd vraag naar is", weet producent Milcobel, die elk jaar minstens 60.000 ton mozzarella

Lees meer »