Chocolatier Julius Persoone – zoon van – heeft bij The Chocolate Line zijn Julius Chocolate Bar geopend. “Je kunt het zien als een takeaway dessertbar waarbij we onze creativiteit volledig de vrije loop laten”, zegt Julius. “Met een rij tot buiten waren de eerste dagen alvast veelbelovend.”
Bij The Chocolat Line – 33 jaar geleden op het Simon Stevinplein opgericht door chocolatier Dominique Persoone en zijn echtgenote Fabienne De Staerke – hebben ze nog meer in hun mars dan smakelijke en verrassende pralines. Dat wil zoon Julius, die enkele jaren geleden mee in het bedrijf stapte, aantonen met de opening van zijn Julius Chocolate Bar, gevestigd in hetzelfde pand.
Plantage in Mexico
“Het idee is afgelopen winter ontstaan, toen we experimenteerden met de bonen van onze eigen plantage in Mexico voor het maken en aanbieden van warme chocoladedranken”, zegt Julius. “Dit zette ons verder aan het denken en bracht ons op het idee om te kiezen voor een uitbreiding op ons bekende aanbod aan pralines, met name via desserts op basis van chocolade. Julius Chocolate Bar kun je zien als een dessertbar waar we onze creativiteit met chocolade en andere mooie producten de vrije loop laten.”
Met bordje en bestek
De dessertbar werd ondergebracht in een ruimte waar eerder nog een atelier zat. Het atelier verhuisde naar de fabriek in de rand van de stad. “Het is wel een takeawayconcept, maar de mensen zullen hun dessertbordje voor hun neus afgewerkt zien worden. Het is dus echt wel een beleving. We geven een mooi bordje en bestek mee, zodat de mensen hun dessertje, misschien samen met hun geliefde, op een bankje op het plein kunnen opeten”, legt Julius uit.
Enkele voorbeelden van dessertjes zijn een quenelle van chocolademousse op basis van drie maanden oude criollo-cacao of een compote van rabarber en engelwortel met bosbessenijs.
Open op vrijdag, zaterdag en zondag
“Onze Chocolate Bar is geopend op vrijdag, zaterdag en zondag. Op de andere dagen ben ik bezig met de productie van pralines, wat toch nog steeds onze hoofdbezigheid blijft”, weet Julius. “Maar met een rij tot buiten was de start alvast veelbelovend.”
The post Julius Persoone opent eigen Chocolate Bar bij The Chocolate Line: “Takeaway voor chocoladedesserts” is provided by KW.be.