Natuurbrand in zuid-Frankrijk is onder controle: 630 hectare verwoest en twee huizen zwaar beschadigd

De brand die zaterdag uitbrak in het zuid-Franse departement Aude, aan de kust aan de Middellandse Zee, is onder controle. Dat meldt de lokale prefectuur. De vlammen hebben 630 hectare verwoest en twee huizen zwaar beschadigd. 

Meer krantenkoppen in België

Garage van Michiel (84) en Lutje (81) in Staden uitgebrand: “Door snelle reactie van voorbijganger bleef het huis gespaard”

Een zware brand vernielde in de nacht van vrijdag op zaterdag hun garage, maar dankzij de snelle tussenkomst van de brandweer bleef de woning van Michiel Vandenbussche (84) en zijn vrouw Lutje (81) gespaard. “Ze waren hier erg snel en konden voorkomen dat het vuur oversloeg op ons huis.”
The post Garage van Michiel (84) en Lutje (81) in

Lees meer »

Site pop-up Bar Silo profileert zich almaar meer als eventlocatie

Langs de Kortwagenstraat kunnen bezoekers aan pop-up Bar Silo de komende drie weken genieten van een hapje en een drankje. “Ondertussen merken we dat deze locatie meer en meer aanslaat voor events. Hier vonden al verschillende huwelijken plaats, maar ook voor een koffietafel kan je hier terecht”, aldus zaakvoerster Martine Verbist.
The post Site pop-up Bar Silo profileert zich

Lees meer »

Zus van 9-jarig Vlaams meisje sloeg alarm en toen bleek een ‘modellenscout’ niet zo onschuldig

In Nederland staat een 27-jarige man terecht voor het online misbruiken van zeker 30 jonge kinderen. Bij de slachtoffers zijn ook 5 jonge meisjes uit Vlaanderen. De man deed zich voor als modellenscout ‘Valentina’ (21) op TikTok en Snapchat en zette hen onder druk om voor de camera seksuele handelingen te stellen. Zijn jongste slachtoffer was amper vier. “De kinderen

Lees meer »

“Mensen moeten zich bewuster worden van wat ze eten”: Chef Dirkjan Decock wordt 60 en staat al 48 jaar in de keuken

Op zijn zestigste verjaardag, en na 48 jaar in de keuken te staan, reflecteert Dirkjan Decock – van het gelijknamige restaurant aan de Groeningelaan in Kortrijk – op een leven gewijd aan gastronomie en innovatie. Zijn recente onderscheiding als Lion D’Or Horecapersoonlijkheid 2024 is een erkenning van zijn creativiteit en toewijding door horeca-collega’s en publiek. Hoe kijkt hij als chef

Lees meer »