Arbeids­expert beantwoordt vragen over nieuwe regels rond nachtwerk: “‘Standstill’-principe creëert twee snelheden op de werkvloer”

De nieuwe regels voor nachtarbeid, die in het zomerakkoord zijn opgenomen, roepen bij onze lezers heel wat vragen op. Vanaf wanneer deze ingaan en voor wie precies, zijn de grootste bezorgdheden. Jan Vanthournout, arbeidsexpert bij sociaal secretariaat SD Worx, geeft antwoorden. “Wellicht krijgt men nu medewerkers met twee snelheden op dezelfde werkvloer.” 

Meer krantenkoppen in België

DAAN headliner op derde editie MAF

Het populaire stadsfestival MAF (Marktfestival) keert op zaterdag 19 juli 2025 terug naar het Marktplein van Harelbeke. Voor de derde editie heeft het lokaal bestuur niemand minder dan DAAN weten te strikken als hoofdact. Bezoekers kunnen genieten van gratis muziek, lekker eten en een gezellige zomersfeer.

Lees meer »

Vernieuwd bestuur Dadizele Onderneemt telt af naar 15 augustus: “Inzetten op straatanimatie”

Bij Dadizele Onderneemt telt men af naar 15 augustus, de jaarlijkse hoogdag in Dadizele. De organiserende vereniging heeft sinds kort met Jari Bonnier een nieuwe voorzitter. “We kiezen ook dit jaar voor hetzelfde succesrecept, maar kijken inmiddels ook al uit naar de viering van 50 jaar Pompeschitter in september.”
The post Vernieuwd bestuur Dadizele Onderneemt telt af naar 15

Lees meer »

Shaun the raver op Tomorrowland: Toeval of slimme marketingstunt van Kamping Kitsch Club?

Tomorrowland draait op volle kracht vooruit en tienduizenden feestvierders gaan in Boom volledig los. Zaterdag verschenen enkele internationale kleppers in de line-up, al ging één persoon in het publiek met flink wat aandacht lopen. ‘Shaun the raver’, een viraal icoon uit de webcultuur, klauterde zelfs even in een DJ booth.
The post Shaun the raver op Tomorrowland: Toeval of

Lees meer »

Coupe meloen met olijfolie & zoutvlokken

Een onverwachte combinatie met vanille-ijs, olijfolie en zout die zo goed werkt dat dit dessert op het randje van het geniale is. De meloen krijgt bovendien een opkikker van sinaasappellikeur en vers sinaasappelsap, perfect voor dit kommetje vol avontuurlijke smaken. Tip: begin op tijd, zodat de meloenblokjes voldoende kunnen marineren.

Lees meer »