In de Sint-Amandsstraat 39 ging Laurence Rombaut (34) van start met Tart’elle. “We willen patisserie in een hip en trendy jasje steken, met ook leuke muziek en een fris interieur”, zegt ze. “Onze eenpersoonstaartjes, die we ‘tartelletjes’ noemen, gaan alvast bijzonder vlot over de toonbank.”
Met de opening van Tart’elle in een fris en kleurrijk heringericht pand in de Sint-Amandsstraat maakt Laurence Rombaut haar grote droom waar. Ze was al eerder professioneel actief met patisserie en desserts maar nu beschikt ze voor het eerst over een eigen fysieke winkel.
“Al bijna mijn hele leven heb ik een grote voorliefde voor horeca en ik deed dan ook al vlug vakantiejobs en later flexi’s in die branche; ook toen ik als hoofdberoep vertegenwoordiger was in kaas- en garnaalkroketten”, schetst Laurence haar professionele parcours.
Verjaardagstaart
“En binnen de horeca en de gastronomie gaat mijn voorkeur al altijd uit naar desserts. Als we gaan eten kijk ik eerst welk dessert ik zou nemen en dan stem ik wat er voor komt daarop af. (lacht) Bakken en zelf desserts maken is mijn grote passie. Zo bakte ik wel eens een verjaardagstaart voor vrienden maar toen die vraag toenam, begon ik officieel in bijberoep met een btw-nummer.”
Een viertal jaar geleden zegde Laurence haar vaste baan op om van haar bijberoep haar hoofdberoep te maken, waarbij ze van thuis uit op bestelling taartjes maakte en leverde aan zowel particulieren als de horeca.
Sociaal contact
“Dat deed ik heel graag maar ik zit zo wel erg vaak thuis, té vaak voor een sociaal persoon als ik”, zegt Laurence. “Ik wilde hetzelfde blijven doen maar wel meer contact hebben met klanten, kortom een eigen fysieke winkel met atelier bij. En toen ik dit geschikte pand zag heb ik de stap gezet. Hier willen we dus patisserie in een fris en trendy jasje steken, met ook leuke muziek en een fris interieur. De mensen kunnen de taartjes gewoon meenemen naar huis, maar evengoed ter plaatse eten, want we hebben enkele barstoelen met tafeltjes voorzien. Onze ‘tartelletjes’, eenpersoonstaartjes, gaan alvast bijzonder vlot over de toonbank.”
www.instagram.com/tartelle.brugge
The post “We willen patisserie in een hip jasje steken”, Laurence (34) start Tart’elle in Brugge is provided by KW.be.