“Niet elke klacht na seks is een soa of een schimmel”: zo herken je een sperma-allergie (eentje die vaker voorkomt dan je denkt)

Bij allergieën denken we vaak aan hooikoorts of een gevoeligheid voor gluten. “Een sperma-allergie is minder bekend, maar toch komt deze aandoening vaker voor dan de officiële cijfers doen vermoeden”, zegt gynaecoloog Firas Cha’ban (ZAS). “Zelfs artsen zien het vaak over het hoofd. Geef toe: bij ‘jeuk en pijn na seks’ denkt niemand meteen aan het zaad van de partner.” Cha’ban vertelt hoe je het herkent én behandelt. “Twee tot drie keer per week seks wordt aanbevolen om herval te voorkomen.” 

Meer krantenkoppen in België

Met vermogen van 35,4 miljard de rijkste Italiaan ter wereld, maar Giovanni Ferrero woont gewoon in België: “Bijna nooit te spotten in het straatbeeld”

De Italiaanse Nutella-producent Giovanni Ferrero heeft vorige week nog een bedrijf aan zijn imperium toegevoegd: het Amerikaanse Kellogg’s. Een deal die goed is voor ruim 3 miljard dollar. Familiebedrijf Ferrero wordt daarmee het op twee na grootste zoetwarenbedrijf ter wereld. Wat weinigen weten, is dat deze rijke Italiaan in België woont. Waar dan precies? Hoe laat hij zijn geld rollen?

Lees meer »

Tot 60 procent minder overlijdens dankzij vaccinaties

Een vaccinatie tijdens uitbraken van ziektes zoals cholera, ebola of mazelen heeft het aantal sterfgevallen de afgelopen 25 jaar met ongeveer 60 procent verminderd. Dat blijkt uit onderzoek van het Australische Burnet Institute dat deze week werd gepubliceerd in vakblad ‘British Medical Journal Global Health’. Daarnaast kon een vergelijkbaar aantal infecties worden voorkomen. De economische winst van zulke vaccinatiecampagnes wordt

Lees meer »

“Mijn prof aan de unief zei meteen: je moet voetbalcoach worden”: Onur Cidel is bij Cercle voor het eerst T1 op hoogste niveau

Hij heeft Turkse roots maar is geboren in Essen in het Ruhrgebied en Onur Cidel voelde zich al snel meer Duitser. Zijn voetbalpassie groeide dan weer op een veldje in Gelsenkirchen waarop de grote bloemen als doelpalen fungeerden. Maar op zijn 19de bleek hij onvoldoende talent te hebben voor een profcarrière. Dan maar universitaire studies. Alleen was daar professor Lange.

Lees meer »