Chef Dirkjan Decock is 60 jaar geworden: “Ik sta al 48 jaar in de keuken maar blijf vooral kijken naar de toekomst”

Vandaag, donderdag 17 juli, viert chef-kok Dirkjan Decock, zijn 60ste verjaardag. Hij begon op zijn 12de in een restaurantkeuken, waardoor hij zijn sporen ruimschoots heeft verdiend. Vorig jaar kreeg hij nog de Lion D’Or Horecapersoonlijkeid van zijn collega-chefs en het publiek. “Een heel mooie erkenning, maar ik wil vooruit blijven kijken en ijveren voor minder impact van onze eetgewoonten op de natuur”, zegt Decock. 

Meer krantenkoppen in België

Evergem laat 140 chemische vaten verwijderen na lek op Calcutta-site: “Zolang we niet weten wat erin zit…”

De gemeente Evergem laat 140 vaten met chemisch afval verwijderen van het voormalige terrein van textielfabriek Calcutta. De maatregel komt er nadat enkele weken geleden een boom op 1 van de vaten is gevallen, met een lek tot gevolg. Volgens burgemeester Joeri De Maertelaere (N-VA) zijn de vaten al in veiligheid gebracht. De definitieve opruiming zal nog zeker tot eind

Lees meer »

Vzw België-Canada lanceert ‘Canuck’: Biertje ter ere van bevrijders

Een werkgroep van de vzw België-Canada met coördinator Benedict Braet, Bart Bousery en Frank Raeman ontwikkelde in samenwerking met brouwerij Skøllmann het biertje Canuck. “Met dit speciaal bier weerspiegelen we de vriendschap en culturele banden tussen België en Canada en eren we de Canadese soldaten, die hier vochten tijdens de Tweede Wereldoorlog”, zegt Frank Raeman van vzw België-Canada.
The

Lees meer »