Voormalig kasteel van Paul De Grande wordt uitvalsbasis makelaarsgroep ERA én eventplek voor breed publiek

Het Kasteel van Snellegem, de voormalige woon- en werkplaats van antiquair Paul De Grande heeft een nieuwe eigenaar: makelaarsgroep ERA. Die wil de site ook toegankelijk maken voor particuliere feesten zoals babyborrels.

Alfabet en dochterbedrijf ERA zijn de nieuwe eigenaar van het Kasteel van Snellegem, dat kondigen ze aan in een persbericht. Het pand, dat 1,8 miljoen euro gekost heeft, zal de West-Vlaamse uitvalsbasis worden van de grootste Belgische makelaarsgroep ERA. Zij zullen het gebouw renoveren en er diensten voor hun West-Vlaamse ERA-kantoren in onderbrengen, en ook delen met zusterbedrijven uit de overkoepelende groep.

Naast bedrijven wil de nieuwe eigenaar ook bekijken op welke manieren het domein toegankelijk gemaakt kan worden voor het grote publiek en wil het de link met kunst en beeldende cultuur in ere houden. “Een deel van het kasteel willen we zo omvormen dat particulieren er ook een babyborrel of communiefeest kunnen laten doorgaan”, aldus ceo Johan Krijgsman. “Ook met de gemeente Jabbeke is er een goed contact en zijn er gesprekken om deze site geregeld open te stellen tijdens het jaar. Daarnaast heeft kunst in en rond dit unieke pand altijd een belangrijke rol gehad door de activiteiten van Paul De Grande. Daarom willen wij op termijn een aantal jonge kunstenaars betrekken bij een bredere invulling van deze site. Bijvoorbeeld door kunstevents te organiseren zodat ze hun werken in open lucht kunnen tentoonstellen.”

Open volgend voorjaar

Ook De Grande zelf is blij met de overeenkomst: “Het is ontzettend mooi dat ERA de historische aantrekkingskracht van dit pand waar ik veel mooie herinneringen aan heb op termijn ook wil gebruiken om talent op de kaart te zetten. Snellegem doet bij Amerikanen, Chinezen en andere internationale kunstkopers zeker nog een belletje rinkelen. Ook voor mijn vroegere buren is het leuk om te weten dat het domein geregeld opengesteld zal worden voor het grote publiek. En wie weet, misschien kan ook ik nog mijn steentje bijdragen rond bepaalde kunstinitiatieven.”

Het renovatieproces van het kasteel, dat maar liefst 1.050 m2 telt en midden in een parkdomein van meer dan 25.000 m² ligt, start vanaf september 2025. Als alles volgens de huidige planning verloopt, zal het gebouw vanaf het voorjaar van 2026 operationeel zijn.

The post Voormalig kasteel van Paul De Grande wordt uitvalsbasis makelaarsgroep ERA én eventplek voor breed publiek is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

“Beschouw dit als een aanmoediging” – Vincent Van Quickenborne reageert op dreiging tegen Brusselse procureur

De procureur van Brussel, Julien Moinil, moet de klok rond beschermd worden door de politie na dreigementen uit het drugsmilieu. Ook Vincent Van Quickenborne zat als minister van Justitie twee jaar geleden in hetzelfde schuitje. “Moinil moet vooral voort blijven werken, dit is het beste bewijs dat hij goed bezig is”, zegt Van Quickenborne.
The post “Beschouw dit als

Lees meer »

“Rolstoelgebruikers worden buitengesloten en dat weegt mentaal zwaar”: Ivo Konings (80) uit Hasselt mag KMSK Brussel niet binnen met rolstoel

Rolstoelgebruiker Ivo Konings uit Hasselt is de toegang geweigerd tot het Koninklijk Museum voor Schone Kunsten (KMSK) in Brussel. De reden: zijn rolstoel is uitgerust met een elektrisch voorwiel en dat zou schade kunnen aanbrengen aan het gebouw en gevaarlijk zijn voor andere bezoekers. "Onzin, het is gewoon pure discriminatie", zegt Konings.

Lees meer »

Nu ook Aldi een klantenkaart invoert: met elke scan verdient de supermarkt geld aan jouw gegevens

Nu ook Aldi een digitale klantenkaart invoert: waarom zijn jouw persoonlijke gegevens zo’n goudmijn voor de warenhuisketens? “Ons aankoopgedrag volgen, is voor hen een nieuw en cruciaal verdienmodel”, zegt retailprofessor Els Breugelmans (KU Leuven). Maar hoe veilig zijn jouw persoonlijke gegevens dan als je een klantenkaart neemt? En wat doen supermarkten er concreet mee? Zo werkt de miljoenenbusiness achter de

Lees meer »

Zweedse minister van Migratie onder vuur na online radicalisering van zijn zoon: “Dit is een wake-up call”

In Zweden ligt de minister van Migratie Johan Forssell onder vuur nadat zijn zoon van 16 online geradicaliseerd zou zijn. Volgens inlichtingendiensten is hij lid van gewelddadige extreemrechtse groeperingen en rekruteert hij leden om een militie te vormen. De oppositie heeft veel bedenkingen bij de kwestie. "Forssell beweert dat hij van niets wist, maar de oppositie wil hem toch ondervragen",

Lees meer »

Frontale botsing in Rumbeke: vijf lichtgewonden, dader reed ondanks rijverbod

Langs de Izegemsestraat in Rumbeke gebeurde er dinsdagavond een frontale botsing. De inzittenden van beide voertuigen, twee mannen en drie kinderen, werden overgebracht naar het ziekenhuis. De 29-jarige Izegemnaar die het ongeval veroorzaakte reed ondanks een rijverbod.
The post Frontale botsing in Rumbeke: vijf lichtgewonden, dader reed ondanks rijverbod appeared first on KW.be.

Lees meer »

Hoe de Smurfen een miljardenbusiness werden: zij worden er rijk van

Klaar voor een overdosis blauw? Vanaf vandaag draait de nieuwe Smurfen-film in de bioscoopzalen. En dus valt er de komende tijd door alle bijhorende merchandising onmogelijk naast de blauwe wezentjes te kijken. Dit zijn de ingenieuze strategieën die van de Smurfen een onoverwinnelijk en winstgevend miljardenimperium maakten. Tot 60 miljoen kilo smurfvormige snoep per jaar toe.

Lees meer »

En toen brandde de main stage in anderhalf uur volledig af: “Nog geprobeerd met brandblusapparaten”

Het vuur op het hoofdpodium van Tomorrowland ontstond wellicht – al is dat nog onbevestigd – tijdens het uittesten van een vuurwerkkanon. In geen tijd stond het gigantische podium in lichterlaaie. Maar een dikke twee uur na de brand was de organisatie formeel: “Tomorrowland 2025 gaat gewoon door. Weliswaar zonder main stage.” Reconstructie van de avond waarop Tomorrowland voor één

Lees meer »

Ring van Brussel, luchthaventram en een zeesluis: dit weten we al over de grote Vlaamse infrastructuurplannen

Van een fietsbrug over de Schelde tot de Limburgse Noord-Zuidverbinding: de Vlaamse regering heeft een akkoord bereikt over de infrastructuurinvesteringen van de komende jaren. Vlaams minister van Mobiliteit Annick De Ridder (N-VA) mag de rest van de regeerperiode 2,2 miljard euro per jaar uitgeven aan infrastructuur. Waar precies? Naast een aantal grote infrastructuurwerken is er een lange lijst projecten waarin

Lees meer »