Schandaal in Thaise tempels: vrouw opgepakt voor chantage van monniken

In Thailand is een vrouw gearresteerd op verdenking van het verleiden, chanteren en financieel afpersen van boeddhistische monniken. De zaak heeft geleid tot nationale ophef, vooral omdat het om hooggeplaatste geestelijken gaat die geacht worden een celibatair en sober leven te leiden. 

Meer krantenkoppen in België

KIJK. Trump tijdens finale WK voor clubs: “‘Soccer’ laten veranderen in ‘football’? Dat kan ik regelen!”

Sinds mensenheugenis een mismatch tussen Europese en Amerikaanse voetbalfans: ‘voetbal’ tegenover ‘soccer’. Terwijl de Britten het spelletje ‘football’ noemen, is die term aan de andere kant van de Atlantische Oceaan gereserveerd voor American football. Voetbal is er simpelweg ‘soccer’. Al denkt president Trump eraan die term te veranderen.

Lees meer »

Cipiers in Wortel staken 24 uur door aanslepende veiligheidsproblemen: “Defecte camera’s en agressieve gevangenen zonder papieren”

In de gevangenis van Wortel leggen bijna alle cipiers vanaf donderdagavond 24 uur lang het werk neer. Ze staken om aanslepende veiligheidsproblemen aan te klagen, zoals defecte camerasystemen en metaaldetectieportieken. "Er verblijven ook steeds meer illegale gedetineerden die erop uit zijn om in de gevangenis nieuwe feiten te plegen, want zo kunnen ze niet uitgewezen worden", klinkt het bij de

Lees meer »

Tiny Top van ‘Cirque du Soleil’ landt op het strand van Knokke-Heist

De magie van Cirque du Soleil strijkt deze zomer opnieuw neer in Knokke-Heist – en dat zal niemand ontgaan. Terwijl de iconische Big Top binnenkort aan de Natiënlaan wordt opgebouwd, is vanaf deze week alvast de Tiny Top te bewonderen: een speelse mini-versie van de grote circustent, opgesteld op het plein voor het toerismekantoor.
The post Tiny Top van

Lees meer »

Van profvoetballer over kermiskramer tot kok: chef Yves van l’Amuse onderging al wat gedaanteverwisselingen: “Iedereen moet hier elke week kunnen langskomen”

De restaurants in onze provincie blijven deze zomer hun klanten verwennen. Maar waar kan je wat eten? We vragen aan enkele chefs om hun favoriete zomerse gerecht voor te stellen. Eentje waar ze bijzonder trots op zijn en waarmee ze hun gasten keer op keer gelukkig maken. Vandaag: op vel gebakken zeebaars met venkel en witte wijnsaus van chef Yves

Lees meer »