Water van Middellandse Zee is ongekend warm, en dat is niet zonder gevolgen: “Kans op extreme neerslag neemt toe”

Het oppervlak van de Middellandse Zee is op dit moment liefst 27 graden warm. Geen zomerse luxe volgens experten, want de hitte werkt overstromingen in de hand en brengt ecosystemen in gevaar. Ook onze Noordzee wordt warmer, wat de biodiversiteit flink door elkaar schudt. 

Meer krantenkoppen in België

B&B Buytenshuys op zoek naar ‘Hilde en Konrad’ na vondst trouwring: “Als we hen vinden, trakteren we ze op een gratis overnachting”

Bij Buytenshuys, de B&B naast pop-up Zomerstek in Gits, werd onlangs een trouwring gevonden. De B&B is op zoek naar de eigenaar. “Indien we het koppel vinden, trakteren we op een gratis overnachting”, aldus Geert Defever van Buytenshuys.
The post B&B Buytenshuys op zoek naar ‘Hilde en Konrad’ na vondst trouwring: “Als we hen vinden, trakteren we ze op

Lees meer »

Club Brugge moet in oefenduel vrede nemen met gelijkspel bij Rangers

Club Brugge is zondagnamiddag in een oefenwedstrijd in en tegen het Schotse Rangers niet verder gekomen dan een 2-2 gelijkspel. Blauw-zwart stond bij de rust 0-2 voor, maar gaf deze voorsprong in de tweede helft nog uit handen. Nieuwkomer Ludovit Reis liet zich bij zijn debuut opmerken met een fraaie goal, maar moest een tijdje later wel geblesseerd van het

Lees meer »

Chinese app Temu gaat nu ook voeding verkopen in België: “Dit kan revolutie betekenen voor de voedingssector”

Temu, de Chinese e-commercereus bekend om zijn extreem lage prijzen voor een oneindig gamma aan ‘hebbedingetjes’, richt zijn pijlen nu ook op onze koelkast. Via de populaire app koop je sinds kort ook voedingswaren aan bijzonder scherpe prijzen. “Geen enkele Europese retailer zag dit aankomen”, zegt retailprofessor Pierre-Alexandre Billiet. Wordt Temu straks een serieuze concurrent voor gevestigde supermarkten als Colruyt,

Lees meer »

Luc Bellings proeft friet-stoofvlees in vijf frituren aan de kust en geeft één 10/10. “6,90 euro? Da’s ongeziene prijs-kwaliteit”

Ook dit jaar schuimt Luc Bellings de Belgische kust af op zoek naar de beste Vlaamse klassiekers en de beste restaurants. Deze week proeft hij friet-stoofvlees in vijf verschillende restaurants tussen De Panne en Breskens. Bij één adres botst hij al meteen op dubbele perfectie: 10/10 voor de frieten én 10/10 voor het stoofvlees. “Dit is o zo lekker.”

Lees meer »