Parkdomein La Potinière vormt op woensdag 9 juli weer het decor voor Kok@Zee, het culinaire topevenement van De Haan. De geur van houtskool kwam ons al van ver tegemoet: onder het thema ‘Heet van de grill’ staat dit jaar de barbecue centraal.
Nog tot 22 uur word je vandaag in het gezellige parkdecor van La Potinière ondergedompeld in een dag vol vuur, smaak en spektakel. Beleving staat er centraal: de bezoekers zien de chefs live aan het werk, terwijl ze hun gerechten bereiden op open vuur en barbecue. “Denk aan originele creaties met vis, vlees of groenten, maar ook aan dessertjes en dranken met een rokerige twist. Elk bord weerspiegelt de passie van de chef en de kwaliteit van lokale producten”, zegt schepen voor Toerisme en Lokale economie Hans Knudde.
Aangename sfeer
Aan de stand van Le Kok sur Mer staat er pijlinktvis op het menu. “Het thema was voor mij wel een uitdaging dit jaar: ik gebruik de barbecue uitsluitend thuis, en dan nog enkel een elektrische. De moeilijkheid aan koken op de barbecue, is vooral dat het vuur zich niet overal gelijkmatig verspreidt. Da’s momenteel dus nog een beetje zoeken”, zegt chef Jean-Philippe Furnémont. Kok@Zee is wel een hoogdag voor Jean-Philippe en zijn team. “’t Is hier werken in een aangename sfeer, en ’t is mooier weer dus ook een pak drukker dan vorig jaar”, klinkt het.

Marc Verhelst (66) en Linda Snauwaert (66) komen dit jaar voor de vierde keer naar Kok@Zee. “Goeie sfeer, leuke mensen, aangename achtergrondmuziek en lekker eten in een prachtig kader: eigenlijk heeft dit veel weg van een tuinfeest. En het leuke aan Kok@Zee is ook, dat je er al eens oude bekenden tegen het lijf loopt”, aldus de Hanenaars.
Ook het thema kunnen Marc en Linda wel smaken. “De Haan heeft heel wat topchefs in huis, en op Kok@Zee zetten die altijd hun beste beentje voor. Thuis barbecueën we anders bovendien nooit”, klinkt het.
Prijsvriendelijk
Marc proefde de rollade van West-Vlaams limousin rund van Maison Rosae. “Met tapenade van zeewier en zeesla, lekker gegrild. Zó veel smaak in die gerechtjes, en de prijs is schappelijk.”
Er zijn acht eetstanden, drie met desserts en vier drankstanden. Dit jaar zijn er geen wachtrijen of jetonverkoop: je rekent eenvoudig af bij de standhouder. De prijs blijft 8 euro per gerechtje. “Er worden ook enkel herbruikbare borden en bestek gebruikt, zo blijft het evenement afvalvrij en kan iedereen duurzaam genieten”, aldus nog schepen Knudde.
Alle deelnemende zaken en de gerechten vind je op www.kokatzee.be.
The post Kok@Zee lokt opnieuw pak volk naar La Potinière, waar barbecue centraal staat: “Originele creaties met een rokerige twist” is provided by KW.be.