Kok@Zee lokt opnieuw pak volk naar La Potinière, waar barbecue centraal staat: “Originele creaties met een rokerige twist”

Parkdomein La Potinière vormt op woensdag 9 juli weer het decor voor Kok@Zee, het culinaire topevenement van De Haan. De geur van houtskool kwam ons al van ver tegemoet: onder het thema ‘Heet van de grill’ staat dit jaar de barbecue centraal.

Nog tot 22 uur word je vandaag in het gezellige parkdecor van La Potinière ondergedompeld in een dag vol vuur, smaak en spektakel. Beleving staat er centraal: de bezoekers zien de chefs live aan het werk, terwijl ze hun gerechten bereiden op open vuur en barbecue. “Denk aan originele creaties met vis, vlees of groenten, maar ook aan dessertjes en dranken met een rokerige twist. Elk bord weerspiegelt de passie van de chef en de kwaliteit van lokale producten”, zegt schepen voor Toerisme en Lokale economie Hans Knudde.

Aangename sfeer

Aan de stand van Le Kok sur Mer staat er pijlinktvis op het menu. “Het thema was voor mij wel een uitdaging dit jaar: ik gebruik de barbecue uitsluitend thuis, en dan nog enkel een elektrische. De moeilijkheid aan koken op de barbecue, is vooral dat het vuur zich niet overal gelijkmatig verspreidt. Da’s momenteel dus nog een beetje zoeken”, zegt chef Jean-Philippe Furnémont. Kok@Zee is wel een hoogdag voor Jean-Philippe en zijn team. “’t Is hier werken in een aangename sfeer, en ’t is mooier weer dus ook een pak drukker dan vorig jaar”, klinkt het.

Marc Verhelst en Linda Snauwaert komen dit jaar voor de vierde keer naar Kok@Zee. Ze genoten duidelijk met volle teugen.
Marc Verhelst en Linda Snauwaert komen dit jaar voor de vierde keer naar Kok@Zee. Ze genoten duidelijk met volle teugen. © WK

Marc Verhelst (66) en Linda Snauwaert (66) komen dit jaar voor de vierde keer naar Kok@Zee. “Goeie sfeer, leuke mensen, aangename achtergrondmuziek en lekker eten in een prachtig kader: eigenlijk heeft dit veel weg van een tuinfeest. En het leuke aan Kok@Zee is ook, dat je er al eens oude bekenden tegen het lijf loopt”, aldus de Hanenaars.

Ook het thema kunnen Marc en Linda wel smaken. “De Haan heeft heel wat topchefs in huis, en op Kok@Zee zetten die altijd hun beste beentje voor. Thuis barbecueën we anders bovendien nooit”, klinkt het.

Prijsvriendelijk

Marc proefde de rollade van West-Vlaams limousin rund van Maison Rosae. “Met tapenade van zeewier en zeesla, lekker gegrild. Zó veel smaak in die gerechtjes, en de prijs is schappelijk.”

Er zijn acht eetstanden, drie met desserts en vier drankstanden. Dit jaar zijn er geen wachtrijen of jetonverkoop: je rekent eenvoudig af bij de standhouder. De prijs blijft 8 euro per gerechtje. “Er worden ook enkel herbruikbare borden en bestek gebruikt, zo blijft het evenement afvalvrij en kan iedereen duurzaam genieten”, aldus nog schepen Knudde.

Alle deelnemende zaken en de gerechten vind je op www.kokatzee.be.

The post Kok@Zee lokt opnieuw pak volk naar La Potinière, waar barbecue centraal staat: “Originele creaties met een rokerige twist” is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

“De begrafenis van Diogo Jota had een wel heel vreemd einde”: onze reporter in Portugal over de meest pakkende momenten tijdens afscheid Liverpool-sterspeler

Van een totaal ontredderde weduwe tot mensen die alle fatsoen verloren aan het graf van de verongelukte Diogo Jota (28) en een wel heel vreemd einde: media wereldwijd hebben de begrafenis van de Liverpool-sterspeler en zijn broer André (25) zaterdagochtend in beeld gebracht, maar hier leest u van onze reporter ter plekke hoe het er echt aan toeging. “Eén keer

Lees meer »

DUBBELINTERVIEW. Belgian Cat Antonia Delaere en haar mama Anja: “Gelukkig kon ik er op de moeilijke momenten zijn voor mijn moeder”

Bescheiden, dankbaar en met beide voeten op de grond: Belgian Cat Antonia Delaere kroonde zich tijdens het gouden EK twee keer tot nationale heldin, al wil ze zo niet genoemd worden. Het was de bekroning van een moeilijk jaar. Terwijl de Borgerhoutse basketster herstelde van een schouderoperatie, onderging haar moeder een kankerbehandeling. “Ik was blij dat ik er op die

Lees meer »

Systematische identiteitscontroles moeten overlast terugdringen: “Noodzakelijk om verdere escalatie te voorkomen” 

Burgemeester Koen Daniëls (N-VA) heeft beslist om tot het eind van de zomer systematische identiteitscontroles door de politiediensten te laten uitvoeren op een aantal plaatsen in de verschillende deelgemeenten van Sint-Gillis-Waas. De maatregel wordt genomen naar aanleiding van zowel een heropflakkering van overlast op verschillende locaties als met het oog op preventie.

Lees meer »

Kan Musks nieuwe partij het Trump knap lastig maken?

“Vandaag is de America Party gevormd, om u uw vrijheid terug te geven.” Miljardair Elon Musk gaat een nieuwe partij oprichten in de Verenigde Staten, zo heeft hij gisteren op zijn platform X aangekondigd. Waarom doet Musk dat? Kan zijn nieuwe partij het Trump knap lastig maken? Bart Kerremans, professor Amerikaanse politiek aan de KU Leuven, analyseert.

Lees meer »

Zal stopzetten inschakelingsuitkering jongeren sneller aan het werk zetten? “Je wordt met rug tegen muur gezet”

De regering-De Wever wil vanaf 1 januari de inschakelingsuitkering voor jonge schoolverlaters hervormen. Concreet zullen daardoor begin volgend jaar al zo’n 13.000 jongeren hun inschakelingsuitkering verliezen. Ook 10 jaar geleden werd de inschakelingsuitkering verstrengd met de bedoeling om werkloze schoolverlaters sneller aan het werk te krijgen. Is dat toen gelukt en hoe hebben die jongeren dat zelf ervaren?

Lees meer »