Hop-on hop-off bootje vaart uit vanaf 11 juli

Een hop-on hop-off bootje vaart vanaf vrijdag 11 juli tot en met zondag 17 augustus dagelijks uit in Diksmuide. Deze hop-on hop-off service op het water is een primeur voor West-Vlaanderen. 

Meer krantenkoppen in België

Raad van State fluit Agentschap Natuur en Bos terug: “Jachtplannen van Natuur en Bos voor het jagen op eigen gronden in Vlaanderen zijn onwettig”

Het Agentschap Natuur en Bos mag zelf niet op zijn eigen gronden jagen, dat staat in een advies van de Raad van State. Natuur en Bos stapte naar de Raad van State nadat de ingediende jachtplannen voor zijn gronden in West-Vlaanderen telkens werden afgekeurd. "Dit betekent dat alle ingediende jachtplannen van Natuur en Bos voor het jagen op eigen gronden

Lees meer »

“Zomerse bestemmingen zoals Zuid-Europa worden steeds risicovoller”: wat betekent het veranderende klimaat voor jouw vakantie?

De zomervakantie is gestart en dus vertrekken we massaal richting Zuid-Europa. Maar net in die traditionele vakantieparadijzen verandert het weer razendsnel onder invloed van de klimaatverandering. Elk land rondom de Middellandse Zee lijkt zijn eigen klimaatproblemen te ontwikkelen. Maar wat voor impact mag jij verwachten in jouw vakantiebestemming? Zijn er tips om de klimaatproblemen te omzeilen? En kijken we in

Lees meer »

AAN DE START. Topfavoriet op etappewinst Tim Merlier houdt druk weg: “Alles wat er dit seizoen nog bij komt, is bonus”

In etappe 3 krijgt het peloton maandag in de Ronde van Frankrijk een biljartvlak parcours voorgeschoteld op weg naar Duinkerke. Alpecin – Deceuninck gaat met groene trui Jasper Philipsen op zoek naar drie op drie, terwijl de andere sprintersploegen erop gebrand zijn hun rekening te openen. Dit hadden de renners te vertellen tijdens de startinterviews in Valenciennes.

Lees meer »

Poetshulpen krijgen opslag, maar CEO waarschuwt: “We moeten niet doen alsof alle problemen nu opgelost zijn”

Eén op de acht West-Vlamingen maakt gebruik van dienstencheques. Die zijn sinds januari één euro duurder, daarvan gaat 77 cent naar de huishoudhulp zelf. Daarover is deze week een akkoord bereikt. “Onze mensen verdienen elke cent daarvan”, zegt Nico Daenens, CEO van het grootste dienstenchequebedrijf van Vlaanderen. “Maar we moeten niet doen alsof hiermee alle problemen opgelost zijn”, klinkt het.<br

Lees meer »

Na onthullingen door HLN wil N-VA hoorzitting over extremisme bij klimaatbeweging: “Dit is een brug te ver”

Meerderheidspartij N-VA reageert bezorgd op het vertrouwelijk overheidsrapport waarover deze krant bericht en waaruit blijkt dat bepaalde strekkingen binnen klimaatactivismekoepel Code Rood zijn geradicaliseerd. “Geweld mogen we in ieder geval nooit aanvaarden. Dat is een brug te ver, waartegen opgetreden moet worden”, reageert N-VA-Kamerlid Jeroen Bergers, die een hoorzitting in het parlement vraagt.

Lees meer »

WONEN IN HET BUITENLAND. Kempenzoon Sam Van Dam bakt bananenchips in Brazilië: “Ik wil uitgroeien tot grootste verkoper van het land”

“Ik ben van Bel, maar Antwerpen is mijn stad”, begint Sam Van Dam (36) zijn verhaal. Na een dolle rit in de horeca vertrekt Sam tijdens corona op wereldreis. Hij strandt in Brazilië, waar hij de liefde van zijn leven ontmoet. Vier jaar later staat Sam Van Dam, intussen vader van Louis, te popelen om met zijn Bananinhas Brazilië te

Lees meer »

“Ik kijk ernaar uit om de volgende stap te zetten”: Giro Next Gen-ritwinnaar Jonathan Vervenne wordt komend seizoen prof bij Soudal Quick-Step

De 22-jarige Jonathan Vervenne uit Genk zal volgend seizoen de overstap maken naar het profpeloton. De jonge Belg tekende een tweejarig contract bij WorldTour-ploeg Soudal Quick-Step en zal tot eind 2027 deel uitmaken van het gerenommeerde team. Daarmee komt een droom uit voor de beloftevolle allrounder, die zijn opleiding genoot bij de opleidingsploeg van dezelfde formatie.

Lees meer »

12,16 euro voor friet en frikandel of 43,70 euro voor ribbetjes: Piet Huysentruyt proeft 10 gerechten op Rock Werchter en vertelt wat je geld écht waard is

Na een adembenemend optreden iets lekker (vettigs) gaan eten. Het hoort bij de charme van een festival zoals Rock Werchter. Maar waar scoor je het lekkerste festivaleten aan een aanvaardbare prijs? Wij trokken met HLN-chef Piet Huysentruyt de wei van Werchter op en vonden drié gerechten die de maximumscore verdienden. “Dit is hoe een goede burger moet zijn.”

Lees meer »