“We zijn allemaal een beetje Jasper Philipsen. Op de grond gesmakt voor we het weten”

Er is de confituur. Er is het huis. Er is de vers bereide cordon bleu bij de slager. Er is de man aan de verkeerslichten onder de brug. De verweerde man met open handen en gesloten autoramen. Hij vraagt ‘please’ maar krijgt niets. 

Meer krantenkoppen in België

Gigantische files door bosbrand bij Franse Narbonne: snelweg richting Spanje dicht, reizigers overnachten in auto

Door een bosbrand nabij de Franse stad Narbonne is de snelweg A9 richting Spanje afgesloten, meldt de Franse krant ‘Le Monde’. De brand brak maandag rond 15 uur uit en verspreidde zich in de richting van Bages, ten zuiden van de stad. Ondanks de inzet van ongeveer 850 brandweerlieden was het vuur maandagavond nog niet onder controle, volgens de lokale

Lees meer »

Nieuwpoort sluit zich aan bij het Meeuwenteam: “Overlast beter beheersen, met respect voor natuur én mens”

Stad Nieuwpoort sluit zich officieel aan bij het Vlaamse Meeuwenteam, een initiatief van het Vogelopvangcentrum Oostende in samenwerking met het Agentschap Natuur en Bos. Het project biedt een wetenschappelijk onderbouwde en diervriendelijke aanpak van de meeuwenproblematiek aan de kust en geniet de steun van minister Jo Brouns.
The post Nieuwpoort sluit zich aan bij het Meeuwenteam: “Overlast beter beheersen,

Lees meer »

Recordaantal studenten ontvangt studietoelage in Vlaanderen

Nog nooit dienden zoveel studenten een aanvraag in voor een studietoelage als in het voorbije academiejaar. In totaal kregen 71.074 studenten een bijdrage van de Vlaamse overheid, goed voor een recordbedrag van 157,4 miljoen euro. Dat meldt Het Belang van Limburg op basis van cijfers van het agentschap AHOVOKS.

Lees meer »

Crèmerie Aurélie opent met nooit eerder uitgebrachte ijssmaak: “Bij Stokerij De Beukelaer waren ze ook onder de indruk”

Zin in een bolletje vanille in dit warm weer? Of proef je liever van iets specialers zoals saffraansmaak of ijs op basis van Elixir d’Anvers? Het gloednieuwe ijssalon Crèmerie Aurélie in hartje Ruisbroek (Puurs-Sint-Amands) heeft het allemaal. Zaakvoerders Raf en Eline Peeters studeerden allebei af in hotelschool Ter Duinen en tillen het nederige ‘ijsje’ naar gastronomisch niveau.

Lees meer »