Nieuwe uitbating voor La Trattoria in Damme: “Met een echte Italiaan in de keuken”

Het Italiaanse restaurant La Trattoria in de Kerkstraat 26 in Damme heeft met Ali Al Obaidi (27) een nieuwe uitbater én ook een nieuwe Italiaanse chef met 19 jaar ervaring in de keuken. “We kiezen voor de pure Italiaanse keuken, bereid met alleen maar de beste Italiaanse producten”, zegt Ali.

In de Kerkstraat in Damme is het Italiaanse restaurant La Trattoria van start gegaan met een nieuwe uitbater en een nieuw team in keuken en zaal. Nog maar in oktober 2023 werd La Trattoria opgestart door het echtpaar Antonio Cali – de chef in de keuken – en Anaïs Ragon, die de zaal voor haar rekening nam. Maar dat bleek dus een verhaal van behoorlijk korte duur. De zaak is nu weer geopend met Ali Al Obaidi als uitbater. “Ik heb wel wat ervaring in de horeca, en meer bepaald als kelner in Brugge, Knokke en Gent. Maar ik heb ook een bachelor bedrijfsmanagement gevolgd”, zegt Ali, die in hoofdberoep actief is als bewakingsagent. “Met mijn ervaring in de horeca en mijn opleiding bedrijfsmanagement op zak, kriebelde het wel om zelfstandig aan de slag te gaan in de horeca. Ik kwam bij deze zaak uit omdat ik een van de vorige koks kende.”

19 jaar ervaring

Ali heeft ook goede vrienden in Italië en begon zo met het samenstellen van een zo sterk mogelijk team om de Italiaanse keuken op het bord te brengen in Damme. “De chef in de keuken is een echte Italiaan met 19 jaar ervaring als kok. We kiezen voor de pure Italiaanse keuken, bereid met alleen maar de beste Italiaanse producten”, vertelt Ali. “Bij onze keuken komt er absoluut geen diepvries aan te pas. Alles is vers en daarom moeten onze klanten soms een beetje geduld hebben. We gebruiken bijvoorbeeld geen droge pasta, maar enkel vers gemaakte.” Naast pasta en pizza staan er bij La Trattoria Damme ook diverse vis- en vleesgerechten op het menu. “En we hebben ook een formule met steengrill, waarbij de klanten zelf hun vlees of vis bereiden aan tafel. Ook onze drankenkaart bestaat hoofdzakelijk uit Italiaanse dranken, waaronder heel wat mooie aperitieven en wijnen”, aldus Ali. Hij geeft nog mee dat hij uiterlijk eind deze maand in Heist- aan zee, in de Kardinaal Mercierstraat 18, met een gelijkaardig Italiaans restaurant start.

Info: www.latrattoriadamme.be

The post Nieuwe uitbating voor La Trattoria in Damme: “Met een echte Italiaan in de keuken” is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Premier De Wever gelooft niet dat middenklasse hard getroffen zal worden door meerwaardebelasting: “Zoiets zeggen lijkt me zwaar overdreven”

Bart De Wever gelooft niet dat de meerwaardebelasting de middenklasse hard zal treffen. Dat heeft de eerste minister verklaard in de Kamer. Hij benadrukte dat de opbrengst zal dienen om de lasten op arbeid te verlagen voor mensen met een laag en een middelhoog inkomen. “Dat lijkt me zeer gerechtvaardigd”, klonk het tijdens het wekelijkse vragenuurtje.

Lees meer »

Onze journalist twee dagen op hét wetenschapscongres van de koers: “Mirakels hoor je hier niet”

Van passieve opwarming, bakpoeder met minder maagproblemen tot cadans-analyse en talentdetectiemethodes. Aan de vooravond van de Tour werden op de Universiteit van Rijsel vijftig (!) lezingen gegeven over wetenschappelijke innovaties in de koers. Onze journalist was er twee dagen te gast, samen met alle performance coaches, trainers en artsen van de topteams. Of toch bijna allemaal. “Team UAE stuurt elk

Lees meer »

Elise Mertens blinkt ook uit zonder mama in Wimbledon-box: “Ik bel haar na elke match, ze zit thuis in de gips na val en enkelbreuk”

Elise Mertens is ‘on fire’, zegt ze zelf. Het bereiken van de achtste finale op Wimbledon na een glansprestatie tegen Elina Svitolina (6-1, 7-6) doet deugd na haar mindere grandslams eerder dit jaar. Bij die campagne dit jaar mist ze wel de steun van haar mama Liliane Barbe in de Wimbledon-box. “Ik denk dat ze nu thuis wat in de

Lees meer »