Onveilige situaties Stroroute aangepakt door verbreding pad: “Volgens de hedendaagse normen”

De gemeenteraad keurde de samenwerkingsovereenkomst met de provincie goed over de heraanleg en herinrichting van de kruispunten op de Stroroute in Moorslede en Zonnebeke. Het gaat om de bochtverbreding ter hoogte van de Scherminkelstraat, het vernieuwen van de rijweg en herinrichting van de bushaltes in de Stationstraat, markering van de voetgangersoversteek en de aanleg van lijnvormige elementen.

De totale kostprijs wordt geraamd op 2.445.143,01 euro. Het aandeel van de gemeente Moorslede bedraagt 84.327,89 euro. De werken zouden starten in het voorjaar 2026. De Stroroute is op verschillende plaatsen verouderd en ongelijk ingericht, met wisselende verhardingen en een breedte tussen 2,25 en 2,5 meter. Dit leidt regelmatig tot conflicten tussen weggebruikers en tot onveilige situaties, vooral aan kruispunten. Met de geplande vernieuwing wordt het volledige traject aangepakt. Over een lengte van 9,5 kilometer wordt het fietspad verbreed tot 3 meter en aangelegd in duurzame betonverharding. Waar mogelijk worden kruispunten veiliger ingericht, onder meer met verhoogde oversteekzones en aangepaste voorrang voor fietsers.

“Op drie kruispunten krijgen de fietsers voorrang”, aldus schepen Nessim Ben Driss (Visie). Sigrid Verhaeghe (NVAPlus) wees op het belang van de signalisatie en vroeg of er nog gevallen van exhibitionisme waren. Volgens burgemeester Sherley Beernaert (Sterk) stelt het probleem zich momenteel niet.

Gevaarlijke situaties

Koen Bostyn (Vlaams Belang) wees op gevaarlijke situaties op de Stroroute. “Zoals bromfietsers die er niet mogen zijn”, zegt hij. “Het gaat meestal om jonge mannetjes die aan straatracen doen. Ik gebruik de Stroroute regelmatig en het is soms schrikken. Bijvoorbeeld ook door speed pedelecs en elektrische steps. Als men de route gaat verbreden en bovendien verharden, dan vrees ik dat de snelheid nog hoger zal liggen.”

Gert-Jan Hovaere (NVAPlus) sloot zich daarbij aan. “Het zou misschien niet slecht zijn om eens een camera te plaatsen in overleg met de politie”, aldus Gert-Jan.

“De breedte wordt aangepast naar de hedendaagse normen”, verduidelijkt schepen Ben Driss.

The post Onveilige situaties Stroroute aangepakt door verbreding pad: “Volgens de hedendaagse normen” is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Drie vrouwelijke leden van fietsclub gewond bij aanrijding met auto in Sijsele

Donderdagavond deed zich een verkeersongeval voor in de Zomerstraat-Oost in Sijsele. Een personenwagen was in aanrijding gekomen met drie fietssters, lid van een wielerclub, die daardoor met niet levensbedreigende verwondingen naar het ziekenhuis werden overgebracht.
The post Drie vrouwelijke leden van fietsclub gewond bij aanrijding met auto in Sijsele appeared first on KW.be.

Lees meer »

Jan Jambon spreekt voor het eerst over meerwaardebelasting: “De bijdrage die wij vragen is zeer billijk in vergelijking met andere landen”

“De meerwaardebelasting die wij vragen is zeer billijk”, vindt minister van Financiën Jan Jambon (N-VA). Twee dagen nadat de federale regering een akkoord sloot over de invoering van de nieuwe taks gaf Jambon vandaag uitleg aan de pers. “Dat dit de 1% allerrijksten niet zou treffen? Daar ben ik het niet mee eens”, zegt de minister. En nog: “Deze meerwaardebelasting

Lees meer »

Van de huilbui van Philipsen tot het gevloek van Pogacar richting Vingegaard: de vijf opvallendste passages uit de Netflix-serie over de Tour de France

Enkele dagen voor de Tourstart in Rijsel krijgen we via de Netflix-serie ‘Tour de France, au coeur du peloton’ een blik achter de schermen van de editie van vorig jaar en dat levert enkele opvallende passages op. Zo zat Jasper Philipsen te huilen in de bus na een gemiste sprintkans en vloekte Tadej Pogacar niet zo vriendelijk richting Jonas VIngegaard.

Lees meer »

Peeters-Govers koopt voormalige voetbalterreinen FC Gierle: “We willen kost wat kost in eigen gemeente blijven”

De kerkfabriek van Gierle en het gemeentebestuur van Lille verkopen de voormalige voetbalterreinen van FC Gierle in de Kloosterstraat aan de groep Peeters-Govers (PG), vooral bekend van de supermarkten Albert Heijn. PG plant op de percelen opslagruimten voor de supermarkten, kantoren en ruimte voor andere bedrijven en aan de voorkant een woonproject. “We willen kost wat kost in Gierle blijven

Lees meer »