Sousan (49) opent restaurant Hanis in Roeselare: “Typisch Iraanse als Westerse gerechten met een eigen toets”

Aan de rotonde in de Delaerestraat opende Sousan Nasur (49) tijdens het batjesweekend de deuren van een gloednieuwe zaak in Roeselare. “Bij restaurant Hanis kan je terecht voor zowel typisch Iraanse als Westerse gerechten met een Iraanse toets”, aldus Sousan, die sinds haar negentiende in ons land woont.

Roeselare heeft er een nieuw horeca-adresje bij. Sousan Nasur opende afgelopen weekend langs de Delaerestraat restaurant ‘Hanis’. “Dertig jaar geleden ben ik vanuit Iran naar België gevlucht. Ik studeerde toen geneeskunde, maar politieke problemen zorgden ervoor dat ik geen toekomst meer zag in Iran.”

Passie voor koken

Die toekomst bouwde Sousan hier de voorbije jaren wel op. “Ik heb lange tijd in de zorg gewerkt. In een woonzorgcentrum, in een ziekenhuis, maar ik merkte ook dat ik meer en meer een passie ontwikkelde voor lekker koken. Dat heb ik waarschijnlijk geërfd van mijn inmiddels overleden mama. De geuren uit haar keuken blijven me voor altijd bij.”

Sousan werkte de voorbije jaren in verschillende horecazaken. Zo was ze aan de slag in Park Rodenbach en in Mango Café. “Maar een eigen horecazaak was mijn grote droom. Ik startte met het maken van gerechten van thuis uit. Ik mocht zelf eens koken voor een trouwfeest met achthonderd mensen. Toen werd wel duidelijk dat ik thuis te weinig plaats had.”

Eigen zaak

Sousan zocht naar een eigen stekje en vond die langs de Delaerestraat. “Toen ik hier passeerde, wist ik meteen dat dit de plaats moest worden voor mijn droomzaak. Ik heb mijn auto voor de deur geparkeerd en heb uren naar het gebouw zitten staren.”

Het heeft heel wat voeten in de aarde gehad, maar afgelopen weekend kon Sousan eindelijk haar zaak openen. “Hier wordt alles vers gemaakt. Ik serveer typische Iraanse gerechten, maar klanten kunnen hier ook smullen van Westerse gerechten met een Iraanse toets zoals kip of spaghetti.”

De zaak is telkens vanaf 11.30 uur doorlopend open. Op donderdag is Hanis, genoemd naar het dorp waar Sousan opgroeide, gesloten.

The post Sousan (49) opent restaurant Hanis in Roeselare: “Typisch Iraanse als Westerse gerechten met een eigen toets” is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Vlaams minister Melissa Depraetere ontdekt chemiesector in Oostende: “Bedrijven maken écht werk van lager energieverbruik”

Vlaams minister van Energie en Klimaat Melissa Depraetere bracht een werkbezoek aan twee koplopers in de Oostendse chemiesector: Ostend Base Chemicals en Proviron Functional Chemicals. Met haar bezoek wilde de minister benadrukken hoe belangrijk de samenwerking tussen overheid en industrie is om grote stappen te zetten in de strijd tegen energieverspilling en klimaatverandering.
The post Vlaams minister Melissa Depraetere

Lees meer »

Vandaag (bijna) vergeten, maar ooit veranderde ze de stad: 10.000 stappen in het spoor van Constance Teichmann

Tijdens haar leven was ze een prominent figuur in Antwerpen, vandaag lijkt Constance Teichmann (1824-1896) grotendeels vergeten. “En dat is jammer, want ze heeft veel voor de stad betekend”, zo zegt historica Helga Van Beeck, die samen met Rita Vanderheyden en Karl Scheerlinck een boek schreef over de devote filantroop, gouverneursdochter, sopraan én diva. Helga loodst ons langs het leven

Lees meer »

Wilsverklaring euthanasie: “Meer toegankelijke registratieprocedure nodig in Brugge, zoals in Oostende”

Brugs gemeenteraadslid Barbara Roose (Vooruit) pleit voor een meer toegankelijke registratieprocedure van de wilsverklaring euthanasie. Momenteel moet elke Bruggeling hiervoor persoonlijk langsgaan bij de dienst Bevolking, maar in andere steden – zoals Oostende – is er al een bijkomende digitale optie beschikbaar. Roose vraagt het stadsbestuur nu om ook in Brugge de digitale registratie van deze belangrijke wilsverklaring mogelijk te

Lees meer »

De zomer zoeken in 10 zonnige dingen

De zomer komt nog maar net uit de startblokken of illustrator Inge Rylant heeft het beste van het seizoen al verzameld. Ze viert de vakantie met speelse waaiers, kunst van tentzeilen en een vleugje kitsch.

Lees meer »

KIJK. Regisseur voelde de druk tijdens de opnames laatste seizoen ‘Squid Game’ door hoge verwachtingen van fans

Hwang Dong-hyuk (54) was zich bewust van de hoge verwachtingen die fans hadden bij het derde en laatste seizoen van ‘Squid Game’. “Maar ik probeerde me daar niet te veel door te laten beïnvloeden”, vertelt de De Zuid-Koreaanse regisseur. “Als maker sta je altijd onder druk, toch?” Het laatste seizoen van de populaire reeks is vanaf vandaag te zien op

Lees meer »

DISCUSSIE. Bijna 10 procent minder faillissementen in Antwerpse horeca, klanten besteden meer: ga jij weer vaker op restaurant en mag het dan iets meer zijn?

De horecasector is zo goed als hersteld van de coronacrisis. In de provincie Antwerpen daalde het aantal failliete restaurants en brasseries in een jaar met bijna 10 procent. “Klanten besteden meer. Ze bestellen weer iets vaker wijn of een aperitief”, klinkt het bij restaurant De Cluyse in Bornem. Ga jij weer vaker op restaurant en mag het dan iets meer

Lees meer »