Temperatuur stijgt tot 34 graden: code geel voor hitte, behalve aan de kust

Vandaag, maandag, wordt het nog warmer met maxima tussen 31 en 33 tot 34 graden in de meeste regio’s. Aan zee is het koeler met maxima rond 27 of 28 graden. Het weer zal aanvankelijk zonnig zijn. In de namiddag zullen zich op sommige plaatsen enkele stapelwolken vormen. De kans is zeer beperkt, maar er kan een geïsoleerde (onweers)bui voorkomen, vooral in het zuiden van het land. De wind waait zwak, maar aan de kust zal in de namiddag een matige zeebries ontstaan. Met uitzondering van de kust geldt in het hele land code geel voor hitte. Dat meldt het KMI.

Maandagavond en in de nacht van maandag op dinsdag is het droog en licht bewolkt of helder. Op het einde van de nacht is een mistbank in het uiterste westen mogelijk. De minima schommelen tussen 17 en 22 graden.

Dinsdag is het zonnig en wordt het bijzonder warm met maxima rond 29 of 30 graden aan de kust, 30 tot 33 graden in de Ardennen en 32 tot 36 graden elders (of zeer lokaal zelfs warmer). Ook ‘s nachts blijft het zeer zacht met minima rond of net boven 20 graden in de meeste grote steden.

Ook woensdag is het nog zeer warm met maxima rond of boven 35 graden in een groot deel van het land. Plaatselijk is 37 of 38 graden niet uitgesloten. In de kuststreek blijft het koeler met 26 graden. Het wordt opnieuw vrij zonnig, maar de onstabieler geworden lucht zorgt ‘s avonds en ‘s nachts voor een enkele onweders.

The post Temperatuur stijgt tot 34 graden: code geel voor hitte, behalve aan de kust is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

West-Vlaanderen voert oppompverbod in op alle onbevaarbare waterlopen

Vanaf maandag is het voor een groot deel van West-Vlaanderen niet meer toegelaten om water op te pompen uit de onbevaarbare waterlopen. Enkel in de kustpolders, met uitzondering van de Westhoek, zijn er nog geen beperkingen. Dat heeft het provinciaal droogteoverleg donderdag beslist naar aanleiding van de overwegend aanhoudende droogte.
The post West-Vlaanderen voert oppompverbod in op alle onbevaarbare

Lees meer »

Ruben De Marez heeft geen klagen over voorbereiding, materiaal en parcours, maar toch tast provinciaal kampioen in het duister voor BK tijdrijden: “Door de hitte ben ik soms mezelf niet”

Kan provinciaal kampioen Ruben De Marez ook knallen op het nationaal titeltreffen tijdrijden voor elite 2 vrijdag in Brasschaat? “Ik ben zelf benieuwd. Een inspanning van minder dan een halfuur is ideaal voor mij, maar ik hoop op wat frissere temperaturen”, zegt de hardrijder van Shifting Gears Strategica.

Lees meer »

Vier zesdejaarsleerlingen van het Atheneum zamelen 3.000 euro in voor To Walk Again

Vier zesdejaarsleerlingen van de richting sportbegeleiding uit het Atheneum in Ieper organiseerden een cyclotocht ten voordele van Ride to Walk Again, de vzw van Marc Herremans. Het organiserende kwartet Auke Anne, Marlies Brouckaert, Mathis Decraene en Nathan Hoflack zamelde 3.000 euro in.
The post Vier zesdejaarsleerlingen van het Atheneum zamelen 3.000 euro in voor To Walk Again appeared first

Lees meer »

Een op de zeven hulpverleners wordt elke week uitgescholden

Een op de zeven hulpverleners wordt elke week het slachtoffer van scheldpartijen. Dat blijkt uit een onderzoek dat verkeersinstituut Vias donderdag voorstelde in het UZ Brussel. Uit de studie komt ook naar voren dat bijna de helft van de hulpverleners al geconfronteerd is met fysiek geweld.

Lees meer »

Van “niets bereikt” tot “volledig vernield”: veel twijfels en onduidelijkheid, maar wat weten we over schade aan de Iraanse nucleaire site van Fordo?

De Amerikaanse minister van Defensie Pete Hegseth herhaalt dat de nucleaire site van Fordo "volledig is vernield". Ook de Amerikaanse legerchef spreekt over een succes. "Iedere bom is geland op de plek waar ze moest landen." De afgelopen dagen is er bijzonder veel onduidelijkheid over de schade aan de Fordo-site na de Amerikaanse aanvallen afgelopen zondag. Dat er schade is,

Lees meer »

‘Het grootste oog op de hemel’ doet in 2029 eerste waarnemingen

Op 3.046 meter hoogte in de Atacama-woestijn, in het noorden van Chili, verrijst een tientallen meters hoge koepel die binnenkort onderdak zal bieden aan de Extremely Large Telescope (ELT). Deze telescoop, gebouwd door de Europese Zuidelijke Sterrenwacht (ESO), waarvan België medeoprichter is, zou in 2029 zijn eerste waarnemingen moeten doen, zo verklaarden de verantwoordelijken woensdag tijdens het Belgische staatsbezoek aan

Lees meer »