Op zaterdag 6 en zondag 7 september zet Tastoe opnieuw het beste van culinair Middelkerke op de kaart. De klassieke ingrediënten? Hapklare signatuurgerechten van Middelkerkse chefs en foodprofessionals, lekkere wijnen, cocktails en artisanale bieren in een oogverblindend kader. Even aan de pepermolen draaien, want enkele verrassende nieuwigheden geven extra kruiding aan Tastoe 2025.
Schepen voor Toerisme en Evenementen Natacha Lejaeghere blikt graag vooruit. “Tastoe is het derde topevent van dit kalenderjaar. Na de leuke beachvibes van Streetmart en de dolle ambiance op Bier aan Zee gaan we met Tastoe voor een weekend vol smaak. Naast culinaire kwaliteit mikken we met een fantastische setting ook enorm op beleving”, klinkt het.
“Tastoe is met recht en reden één van onze topevenementen. We trekken een bijzonder divers publiek aan, terwijl Middelkerke positief in de kijker staat met de topproducten en onze lokale horeca-ambassadeurs als absolute sterren van de show.”
Connectie tussen collega’s
Geen eenheidsworst op het menu van Tastoe. De deelnemende restaurants en ondernemers zetten stuk voor stuk in op hun eigen sterkte. Op het menu van Tastoe staat, naast de ‘signature dishes’ van de deelnemende restaurants, nog veel meer lekkers. Naomi en Mats van Mats Bar doen voor de derde keer mee en serveren er het hele weekend originele dessertcocktails en koffies.
“Wij gaan volle bak voor authentieke recepten met een originele twist. Aan onze stand krijg je een échte Irish coffee”, zegt Naomi. “Eéntje met vers opgeklopte room en waar de whisky netjes door de koffie is geroerd. Maar er is meer. Samen met onze buren van ZoeteZee creëerden we een tiramisucocktail die perfect past bij één van hun heerlijke pralines. Ook voor het dessert van chef Pieter van de Marquize is er een ‘matching’ cocktail.”
“Onze lokale horeca-ambassadeurs zijn de sterren van het weekend” – Natacha Lejaeghere, schepen voor Toerisme en Evenementen
“Voor ons draait Tastoe rond verbinding. Je smeedt een band met je collega’s en daar komen dan leuke samenwerkingen uit. Van concurrentie is geen sprake, we verrijken en inspireren elkaar. Wat mij betreft is Tastoe één van de hoogtepunten van het jaar.”
En is Tastoe ook goed voor de klandizie? “Absoluut!”, gaat Naomi verder. “Onze zaak ligt in het hart van Westende-Bad. We merken dat veel Tastoebezoekers op andere momenten ook binnenspringen in Mats Bar. Ik ben er zeker van dat dat bij andere deelnemers ook zo is.”
Vier nieuwe deelnemers
Onder de 15 deelnemers zitten redelijk wat vaste waarden. Toch mag organisator Bram Opstaele vier nieuwe deelnemers op de lijst van Tastoe zetten.
“Panisara, De Soeterie, De Kwinte en Taste Silt krijgen ook een standje. Met wat zij ons publiek gaan verwennen is nog niet bekend. We vragen de deelnemers dit jaar om zeker te werken met Noordzeevis of om te focussen op lokale producten.”
Voetjes in het zand
Zoals eerder gezegd is de unieke setting van Tastoe één van de absolute blikvangers. “Die sterkte gaan we nog meer uitspelen. Zo kiezen we dit jaar voor compleet nieuw meubilair en besteden we veel aandacht aan de andere inkleding zoals de verlichting en de decoratie van ons tentendorp. Maar we breken ook letterlijk uit. De omringende duinen zijn een godsgeschenk. Daar scheppen we een rustige en afgesloten oase met strandstoelen die bereikbaar is via een ‘geheime’ passage vanuit het tentendorp. Perfect om even in volle rust van je gerecht te genieten of om bij te babbelen”, zegt Bram.
Dansavond
“Lekker eten en drinken, dat is natuurlijk het goeie leven en om die levensvreugde nog extra kracht bij te zetten, sluiten we op zaterdagavond de keuken om 21.30 uur en schuiven we tafels en stoelen aan de kant voor het Tastoe Dansfeest. Bijzondere dj’s draaien de beste plaatjes aan elkaar terwijl het publiek en de standhouders in alle gezelligheid kunnen verbroederen”, besluit Natacha Lejaeghere.
Heel wat vertrouwde en nieuwe horecazaken nemen deel aan deze editie. Je kan onder meer proeven bij Kromme Elleboog, Marquize en De Kwinte, maar ook bij Kroko, Kapelle, Panisara, Oord-West en De Soeterie. Daarnaast laten ook Vlass, Taste Silt, Jus De Mer en Barbaar van zich horen, samen met Wijn aan Zee, Zeal of Grapes en Mats Beach Bar.
Tastoe 2025 vindt plaats op zaterdag 6 en zondag 7 september op de Koning Ridderdijk in Westende, tussen surfclub De Kwinte en Sint-Laureins. Je bent welkom op zaterdag van 11 tot 1 uur (keuken tot 21.30 uur) en op zondag van 11 tot 20 uur (keuken tot 18 uur). Meer info en een overzicht van de deelnemers vind je op www.middelkerke.be/tastoe.
The post Vier nieuwe deelnemers voor culinaire tweedaagse Tastoe in Westende is provided by KW.be.