Oververhitte frietketel zet keuken in lichtelaaie: “We konden verhinderen dat de brand oversloeg naar de andere delen van de woning”

Brandweer Westhoek post Ieper moest zondagnamiddag om 14 uur uitrukken voor een keukenbrand in de Diksmuidseweg in het centrum van Boezinge. De keuken liep zware schade op.

“We werden opgeroepen voor een brandende dampkap”, zegt kapitein Dirk Vandekerckhove van Brandweer Westhoek post Ieper. “Bij aankomst zagen we hevige rookontwikkeling ter hoogte van het nabijgelegen keukentje dat volledig in lichtelaaie stond. We konden verhinderen dat de brand oversloeg naar de andere delen van de woning. De oorzaak van de brand is een oververhitte frietketel. De vlammen sloegen over op de dampkap en vervolgens naar het dak van het bijgebouw.“

Tijdens de interventie kreeg brandweerpost Ieper bijstand van de collega’s van brandweerpost Langemark-Poelkapelle. De politie regelde het verkeer en sloot de Diksmuidseweg ter hoogte van de brand tijdelijk af. De brand was al bij al snel geblust.

De bejaarde bewoonster kon tijdig de woning verlaten en werd opgevangen door de overburen. Een brandweerman liep tijdens de bluswerken lichte brandwonden op. (KVCL)

The post Oververhitte frietketel zet keuken in lichtelaaie: “We konden verhinderen dat de brand oversloeg naar de andere delen van de woning” is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Nicolas Tjoen navigeert Koen Wauters bij rallydebuut: “Vooral het terrein vormt de grootste uitdaging”

Het is een van de grote attracties dit jaar: de deelname van Koen Wauters in een Skoda Fabia Rally2. De zanger en presentator gaat een gigantische uitdaging aan door net in Ieper zijn allereerste rally te rijden. Dentergemnaar Nicolas Tjoen wordt zijn grote steun en toeverlaat.
The post Nicolas Tjoen navigeert Koen Wauters bij rallydebuut: “Vooral het terrein vormt

Lees meer »

De beste havermoutpap ter wereld

Ook tijdens het ontbijt kan je al heel wat volle granen binnenkrijgen. Instant havermout kan ook volkoren zijn, maar bevat soms toegevoegde suikers of andere ingrediënten, dus het best gebruik je onbewerkte havervlokken. En je kunt naar hartenlust fruit toevoegen, of zelfs wat yoghurt. Zo kun je nog wat extra adviezen van de Hoge Gezondheidsraad afvinken.

Lees meer »

Ware stormloop bij opening eerste West-Vlaamse Douglas in Roeselare: “Zodra ik mijn loon heb, koop ik de winkel leeg”

Beautyketen Douglas heeft zijn eerste West-Vlaamse winkel geopend, en dat veroorzaakte donderdagochtend een ware stormloop in de Ooststraat in Roeselare. Al vanaf de vroege uurtjes stonden honderden mensen in de rij om de nieuwe vestiging te bewonderen én kans te maken op één van de gratis goodiebags. “Ik moest hier absoluut bij zijn”, klinkt het bij een van de wachtenden.

Lees meer »

Steven en Lies van Bistro Cuisine Kwizien maken nieuwe plannen bekend: “Fulltime meehelpen in restaurant lukt niet meer voor Lies na ongeval”

Na een mooie 17 jaar Bistro Cuisine Kwizien in Zwevezele breekt er binnenkort een nieuw hoofdstuk aan voor Steven Devriendt en Lies Van der Linden. Enkele maanden geleden kondigde het koppel reeds aan dat ze in september 2025 stoppen met hun huidige concept. En nu is de tijd rijp om de toekomstplannen van Steven en Lies prijs te geven.

Lees meer »

Hét walhalla voor wie houdt van het betere stukje vlees: legendarisch restaurant St. Cornil blaast 60 kaarsjes uit

De St. Cornil, een iconisch restaurant in hartje Aalbeke, mag zestig kaarsjes op de verjaardagstaart plaatsen. De plek staat hoog aangeschreven bij liefhebbers van het betere stukje vlees, met de côte à l’os als neusje van de zalm. En vooral: je tafelt er tegen erg betaalbare prijzen. “Voor 60 euro heb je hier een volledig menu”, legt zaakvoerder Christophe Duthoit

Lees meer »

Heet, heter, heetst: dit was de eerste dag op Graspop

De kop is eraf. Onder een stralende zon trapte Graspop Metal Meeting deze achtentwintigste editie af. Eentje die – na een uitgeregend 2024 – grossierde in zonnestralen, zwoele glimlachjes en een verlangen naar die éne oerheadliner: Iron Maiden. Al voor de elfde keer present in Dessel, en nog steeds zo geliefd als bij die allereerste passage in 1990.

Lees meer »

Zomerbar Baravan feestelijk geopend: “We creëren een nieuwe zomerplek voor jong en oud”

Oudenburg heeft er sinds vrijdagavond 20 juni een kleurrijke ontmoetingsplek bij. Op de site aan de Zeeweg 60 opende de gloednieuwe pop-up-zomerbar Baravan officieel de deuren, onder ruime belangstelling. De eerste bezoekers genoten van een zonnige opening en konden meteen kennismaken met het driedaagse foodtruckfestival dat het openingsweekend op gang trok.
The post Zomerbar Baravan feestelijk geopend: “We creëren

Lees meer »

Komt het tot een sanctie? UCI allerminst opgezet met omstreden kopbeurt van Dries De Bondt in de Giro

De Internationale Wielerunie UCI heeft gereageerd op de veelbesproken kopbeurt van Dries De Bondt (33, Decathlon AG2R La Mondiale) voor Richard Carapaz (EF Education-EasyPost) tijdens de koninginnenrit van de voorbije Ronde van Italië. De kwestie is doorverwezen naar de Ethische Commissie van de UCI, mogelijke sancties dreigen zowel voor De Bondt als voor Ken Vanmarcke, de ploegleider van Carapaz.

Lees meer »