Waarom nieuwe wagens met te veel schermpjes binnenkort lagere veiligheidsscore riskeren

Van de radio bedienen en de zetelverwarming aanzetten tot de vensters openen: de jongste jaren vervingen autobouwers voor tal van functies hun drukknoppen door fancy touchscreens. Mogelijk moeten ze allemaal opnieuw hun kar keren. Veiligheidsinstituut Euro NCAP zal wagens met te veel touchscreens namelijk afstraffen. Waarom? Over welke merken gaat het? En zullen auto’s daardoor duurder worden? HLN-mobiliteitsexpert Brecht Vanhaelewyn legt uit. 

Meer krantenkoppen in België

Bouw Scheldetunnel nadert meest cruciale fase met afzinken van eerste element van 60.000 ton: “We zullen blij zijn als het er ligt”

Op vrijdag 4 juli vindt de meest cruciale fase plaats in de constructie van de Scheldetunnel. Dan wordt het eerste tunnelelement naar de bodem van de Schelde geloodst. “We zijn er al jaren mee bezig. Alles is in detail berekend. Maar het is sowieso een spannend moment”, zegt Bert Claeys, de verantwoordelijke projectleider van bouwheer Lantis.

Lees meer »

Bedrijf Willy Naessens bouwt nieuw oefencentrum KV Kortrijk: “Als familiebedrijf herkennen we ons in deze familieclub”

Het is éindelijk zover: de bouw van het oefencentrum van KV Kortrijk is gestart. Dat is bijzonder goed nieuws, want oorspronkelijk was de opening voor de start van het voetbalseizoen 2024-2025 gepland, volgens toenmalig KVK-CEO Matthias Leterme in 2022. Willy Naessens Industriebouw mag het centrum bouwen. “KV Kortrijk staat bekend als familieclub en in die waarden en tradities vinden we

Lees meer »

Crèmerie Aurélie opent met nooit eerder uitgebrachte ijssmaak: “Bij Stokerij De Beukelaer waren ze ook onder de indruk”

Zin in een bolletje vanille in dit warm weer? Of proef je liever van iets specialers zoals saffraansmaak of ijs op basis van Elixir d’Anvers? Het gloednieuwe ijssalon Crèmerie Aurélie in hartje Ruisbroek (Puurs-Sint-Amands) heeft het allemaal. Zaakvoerders Raf en Eline Peeters studeerden allebei af in hotelschool Ter Duinen en tillen het nederige ‘ijsje’ naar gastronomisch niveau.

Lees meer »