Landbouwster Sabine (54) maakt carrièreswitch om met partner Nick (52) eerste frituur ooit in Kanegem te openen

Straks heeft Kanegem ook een eigen frituur en dat is te danken aan Sabine Denolf die wel een opvallende carrièreswitch maakt. Ze ruilt haar bestaan als landbouwster in voor de frituur en krijgt daarbij de hulp van haar partner Nick Raedt. “We willen er een gezellig eethuis van maken.”

Waar vroeger café Tivoli op Kanegem-Dorp, pal naast café ‘t Vliegend Peerd, stond herrees sinds enkele jaren een nieuwbouw. Die stond te wachten op een invulling en die komt er nu dankzij Sabine Denolf (54) en Nick Raedt (52). Het nieuw samengestelde gezin telt drie kinderen, Sabine is de mama van Fiebe (25) en Syben (21), Nick de papa van Hanne (18). Het gebouw is eigendom van de zus en schoonbroer van Nick en Sabine stapte op hen af met de idee om er een eethuis in onder te brengen. “We zijn uiteindelijk uitgekomen bij een frituur. We zullen uiteindelijk wel een iets breder aanbod hebben dan een gewone frituur, maar bedoeling is om op te starten met de basis.”

Sabine laat haar job als landbouwster voor wat die is en wordt het vaste gezicht van de frituur, Nick blijft aan de slag als mecanicien in de sector van landbouwmachines en tractoren. “Maar ik zal ‘s avonds komen helpen.”

“We zijn allebei erg sociale personen, ik kijk dan ook al uit naar het contact met de klanten”

De naam van de nieuwe zaak verwijst naar een van Kanegems beroemdste inwoners ooit. “Het standbeeld van Briek Schotte staat hier wat verderop. Het is ook een naam die beter klinkt dan Frituur Sabine. En Frituur Tivoli was ook geen mogelijkheid, die bestaat al in Ruieselede. We hebben er dan maar Friethuys Briek van gemaakt, dat bekt lekker. Bedoeling is dat we ook met een Picon Briek werken en een Flandrien Burger. Er zullen dus wel meerdere verwijzingen zijn. Ook in ons logo zit een verwijzing naar de fiets.”

Kermisweekend

Kanegem is met zijn dik duizend inwoners natuurlijk niet het grootste dorp. “Het is hier de eerste frituur ooit. Sommigen beweren dat Kanegem daar te klein voor is, maar wij willen het tegendeel bewijzen. We geloven er volop in. Samen hebben we een opleiding aan Syntra West gevolgd, zelf ben ik ook gaan mee lopen in frituren in Kortrijk, Merelbeke en Deinze. Daar leer je natuurlijk ook veel bij. Ondertussen zijn we hier aan het proefbakken. We hebben een bakwand van Perfecta, waarbij het voorbakken automatisch gebeurt. Dat bespaart je ook al een werkkracht in de frituur. We zijn ondertussen al aan het proefdraaien. De gasten van de KLJ mochten als komen proeven tijdens het Pinksterweekend, we droegen ook al eens frietjes naar café ‘t Vliegend Peerd en later ook nog eens naar De Kalkoven. En ook onze vrienden mochten al eens aanschuiven. We willen goed voorbereid zijn als we op maandag 23 juni van start gaan. We nemen bewust geen weekend, anders zou het misschien te druk zijn. We zullen meteen onze vuurdoop krijgen, want in het laatste weekend van juni is er traditiegetrouw Kanegem Kermis.”

Sabine en Nick zijn sowieso nauw betrokken bij alles wat reilt en zeilt in het dorp. “Als er iets georganiseerd wordt, zijn we er zeker bij. Nu zullen we wat later moeten inpikken, nadat de frituur gesloten is.”

De eerste week blijft de frituur voortdurend open. “Daarna wordt dinsdag mijn sluitingsdag. We zullen iedere middag en avond open zijn. Op vrijdagavond wat later dan de andere avonden.”

Initieel zullen Sabine en Nick zich dus focussen op het frituurgebeuren. “Maar later willen we ook broodjes aanbieden en ook schotels. Maar die schotels zullen altijd in combinatie met frietjes zijn. Zelf kook ik ook graag, Nick overigens ook. We zullen veel zelf bereiden, zo zullen onze varkenswangetjes met Kanegems bier (Hij komt van Kanegem, red.) er zeker komen. Maar ook andere Vlaamse klassiekers als vol-au-vent en spaghetti zullen niet ontbreken.”

Hele zomer open

Het pand beschikt boven ook over een zaaltje. “Daar kunnen 30 mensen zitten, beneden kunnen er 16 klanten plaatsnemen. Maar we hebben ook nog ons terras vooraan met 12 plaatsen en 28 achteraan. Er kan dus al wat volk zitten.”

Sabine en Nick zullen hulp krijgen van de kinderen. “Maar onze zoektocht naar flexi’s en jobstudenten is ook al volop gestart. We hebben er al heel wat gevonden. We blijven ook heel de zomer open. We zijn immers naar pas gestart en bovendien willen we ons graantje meepikken van het toerisme hier. In de zomer houden hier ook heel wat fietsers halt. Maar er zijn ook de twee cafés en ook de voetbalkantine is niet veraf. We staan met iedereen in opperbest contact.”

Ook online bestellen zal op termijn kunnen. “Maar we starten eerst met ter plaatse bestellen. Het is logisch dat we onze draai wat zullen moeten vinden, maar dat komt zeker in orde.”

Gratis frietje

Sabine kijkt ook uit naar het contact met de mensen. “In mijn vorige job had ik dat heel weinig, hier zal het het tegenovergestelde zijn. Maar we zijn sowieso twee sociale personen. We zijn ook blij dat we kunnen bijdragen aan het dorpsleven, ons Friethuys Briek zal wat leven in de brouwerij brengen.”

In de openingsweek is eeen hapje en drankje voorzien voor wie langskomt. “En iedereen in Kanegem en omlligende dorpen krijgt een flyer in de bus waarmee je een gratis pakje friet kunt bestellen.

The post Landbouwster Sabine (54) maakt carrièreswitch om met partner Nick (52) eerste frituur ooit in Kanegem te openen is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Motorrijder slaat op de vlucht na aanrijding met wagen: “Hij was hevig aan het bloeden in zijn gezicht”

Een man nam zaterdagavond de vlucht met zijn motor nadat hij achteraan inreed op de wagen van Daphné Geldhof in de Burgmolenstraat in Alveringem. De motard werd weggekatapulteerd over het dak van de wagen en raakte gewond in zijn gezicht, maar pleegde vluchtmisdrijf.
The post Motorrijder slaat op de vlucht na aanrijding met wagen: “Hij was hevig aan het

Lees meer »

Soraya schoot te hulp bij dodelijke aanrijding door politiewagen: “Die agent bleef maar proberen het jongetje te reanimeren, hij wilde niet opgeven”

“Een agent probeerde het jongetje nog te reanimeren, maar het leek erop dat het kindje op slag dood was.” Soraya van viswinkel Rungis Fish in de Provinciestraat was op het moment van het ongeval net haar laatste boodschappen aan het uitladen. Ze heeft de aanrijding zelf niet zien gebeuren, maar was wel een van de eersten ter plaatse om hulp

Lees meer »

Pastabar Pasta Amestra pakt uit met ongelofelijke bingo-avond: “Met wat geluk stap je hier buiten met een wasmachine of een gigantische LED-TV”

Een klassieker onder de spelen, maar dan in een compleet nieuw jasje. Pasta Amestra uit Menen pakt deze zomer uit met hun eigen versie van het bingo-spel, en daar wordt meteen een indrukwekkend prijzenpakket aan gekoppeld. “Met wat geluk stap je hier buiten met een wasmachine of een gigantische LED-TV!”
The post Pastabar Pasta Amestra pakt uit met ongelofelijke

Lees meer »

Zijn favoriete verstopplek in het paleis en het ene dier dat hij niet eet: openhartige koning Filip beantwoordt vragen van de Belgen

“Er bestaat geen handleiding om koning te worden”, zegt koning Filip (65) in een uitgebreide video, waarin hij vragen van Belgen beantwoordt. Zo komen we te weten dat hij geleerd heeft om discreet te zijn én dat hij weleens slechtgezind is. Maar denkt hij ooit aan troonsafstand ten gunste van kroonprinses Elisabeth? Bij welke film pinkte hij onlangs een traantje

Lees meer »

Marc Humblet (55) is de nieuwe manager van Club NU in Middelkerkse casino: “Dit voelt als thuiskomen, de cirkel is rond”

‘Breaking news: Middelkerke krijgt zijn nachten terug!’ Zo kondigt Club NU in het Silt zijn openingsweekend aan. Bezieler is Marc Humblet die al bijna veertig jaar in het nachtleven meedraait. Het ziet er alvast veelbelovend uit. De gratis toegang en minimumleeftijd van 18 jaar is alvast een belangrijke aanpassing.
The post Marc Humblet (55) is de nieuwe manager van

Lees meer »