Stijn Van Poucke en Nuria Gilizintinova over ‘Dinner in the Sky’: “Onze ogen fonkelen wanneer we eraan terug denken”

Aan de Leeuw van Waterloo mochten Stijn Van Poucke en Nuria Gilizintinova uit Kortrijk ook plaatsnemen in een zitje van ‘Dinner in the Sky’, waarna ze op ruim 50 meter hoogte konden genieten van een gastronomische keuken met een mooi uitzicht.

Vooraleer ze ‘van de grond gingen’, sloegen we kort met hen een babbel. “Welke verwachtingen ik heb? Eigenlijk geen”, zegt Nuria. “Ik ben ervan overtuigd dat het een super ervaring zal worden. Zelfs als krijg ik hierboven maar friet met stoverij. Gezien de compagnie en de setting én dan nog hoog in de lucht, ik denk dat dit zeer leuk zal zijn.”

Schrik om in de lucht te gaan?

Stijn: “Ik heb geen schrik. Nuria heeft wel een beetje hoogtevrees. Toen we kwamen aangereden en ik zag die hoge kraan, dan kriebelde het toch dan al een beetje in de buik. Maar echt schrik, heb ik niet.”

Kan je nu al zeggen dat dit diner hoog in de lucht toch een unieke ervaring zal zijn?

Nuria: “Absoluut, zeker qua setting. Ik denk dat het heel fijn is om van bovenaf eens de Leeuw van Waterloo te zien. Het is ook een open vlakte hé, zo in de velden. Zo ontdekken we eens een andere kant van ons land. Dit vanuit de lucht en vanop een toplocatie.”

Eén nadeel, het weer. De zon is voorlopig niet van de partij.

Stijn: “Dat is België hé. Dat is moeilijk te voorspellen. Nu is het weer een beetje slechter, maar het kan evengoed zijn dat het binnen tien minuten al veel beter is. Maar dat nemen we erbij. Dat weten we op voorhand. Het weer zal hier geen spelbreker zijn.”

Nuria en Stijn bij hun aankomst bij ‘Dinner in the Sky’ in Eigenbrakel.
Nuria en Stijn bij hun aankomst bij ‘Dinner in the Sky’ in Eigenbrakel. © patjesfotography PADI/Patje

We komen jullie vaak tegen op premières van filmvoorstellingen. Dit is nu wel eens iets helemaal anders.

Nuria: “Dat klopt, maar ik denk niet dat het minder imposant zal worden. Ik denk dat alle emoties wel zullen worden geprikkeld.”

Na het ‘dinner in the sky’ en dus eens terug op de begane grond, zei het echtpaar: “Het was een wat bewolkte dag en er waren, gelukkig, regenschermen voorzien om ons droog te houden, maar dit maakte het zicht er niet minder adembenemend op Dineren naast de Leeuw van Waterloo! Het eten was een streling voor het oog en pure verwennerij voor de smaakpapillen. Hoe lekker was dit! Wat een ervaring! Een prikkeling van alle zintuigen. Om dan nog maar te zwijgen over onze tafelgenoten. Naast ons tweeën hadden wij de eer en het genoegen om aan tafel te schuiven met niemand minder dan Carmen en Jean-Marie Pfaff. Wat een heerlijke en aangename mensen zijn dat. We voerden hoog in de lucht heel leuke gesprekken en wat een humor heeft Carmen. We lagen dikwijls in een deuk. Kortom, het een zalige en onvergetelijke gebeurtenis, waarbij onze ogen beginnen te fonkelen wanneer we eraan terug denken.” (PADI)

‘Dinner in the Sky’, nog tot 22 juni. Meer info over ‘Dinner in the Sky’ vind je op www.dinnerinthesky.be

The post Stijn Van Poucke en Nuria Gilizintinova over ‘Dinner in the Sky’: “Onze ogen fonkelen wanneer we eraan terug denken” is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Marc Coucke breidt imperium ‘ZouteCoucke’ in Knokke-Heist verder uit met hotel en bijhorend restaurant: “Parel aan de kust”

Ondernemer Marc Coucke is niet meer weg te denken aan de kust. Na La Réserve, Zoute Grand-Prix, Glacier de la Poste en WP Hotel & Events voegt de zakenman nu ook het Enso District Hotel en de bijbehorende Woyo Eatery toe aan zijn lijstje. Alle investeringen worden voortaan ook gebundeld onder ‘ZouteCoucke’. “We blijven met trots lokaal ondernemerschap in en

Lees meer »

Lieve serveert voortaan ijs onder een nieuwe naam: “Met Crèmerie Oostende wil ik mijn eigen verhaal vertellen”

Aan het iconische Marie-Joséplein in Oostende, op een steenworp van het strand en het Kursaal, serveert Lieve Floren al enkele jaren ijs met een ziel. Sinds kort serveert Lieve ijs onder een nieuwe naam, namelijk Crèmerie Oostende. Voor Lieve is die naamsverandering geen detail, maar een bewuste keuze. “Ik wilde mijn eigen verhaal vertellen. Met mijn eigen recepten, mijn eigen

Lees meer »

Fietser sterft bij ongeval met vluchtmisdrijf in Zelzate

In Zelzate is een fietser gestorven bij een verkeersongeval. "De vijftiger werd in deze ochtend rond half 5 aangereden en is bij het ongeval overleden", bevestigt waarnemend burgemeester Isabelle Dellaert (Vooruit). De bestuurder van het voertuig pleegde vluchtmisdrijf. Het is nog niet duidelijk of hij al is gevonden.

Lees meer »

Brussel start proefproject Kiss & Cycle-stroken voor bakfietsouders

Ouders die hun kroost met de (bak)fiets naar school brengen: het is een steeds vaker voorkomend beeld in steden. Maar al die fietsen blokkeren het voetpad. Daarom start Brussel Mobiliteit met de uitrol van Kiss & Cycle-stroken. Het gaat om een proefproject aan één school in Vorst. Een evaluatie, en mogelijk een bredere uitrol, volgt dit najaar.

Lees meer »

Bolle Jos shopte voor miljoenen bij Antwerpse juwelier, Nederlands gerecht wil recordbedrag aan crimineel vermogen afpakken

Het Nederlandse Openbaar Ministerie wil een duizelingwekkend bedrag afpakken van de beruchte voortvluchtige cocaïnehandelaar ‘Bolle Jos’ Leijdekkers. De zaak geeft een inkijkje in hoe één van de meest gezochte criminelen met zijn vermogen strooit. Zo shopte ‘Bolle Jos’ voor miljoenen bij een juwelier in Antwerpen, kocht hij voor een godsvermogen aan goud en bleef hij onophoudelijk investeren in nieuwe transporten

Lees meer »

Drugscriminelen die opdracht gaven om cocaïne via Antwerpse haven in te voeren, riskeren opnieuw zware celstraf

Het Openbaar Ministerie heeft vrijdag twaalf jaar cel geëist tegen Omar G. en Mounir E.B., die vanuit Dubai opdracht gaven om drie partijen cocaïne via de haven van Antwerpen in te voeren. De drugscriminelen hebben intussen al heel wat openstaande gevangenisstraffen verzameld: voor Omar ‘Patje Haemers’ G. staat de teller op 43 jaar, voor Mounir ‘Gino’ E.B. op 37 jaar.

Lees meer »