Aan de Leeuw van Waterloo mochten Stijn Van Poucke en Nuria Gilizintinova uit Kortrijk ook plaatsnemen in een zitje van ‘Dinner in the Sky’, waarna ze op ruim 50 meter hoogte konden genieten van een gastronomische keuken met een mooi uitzicht.
Vooraleer ze ‘van de grond gingen’, sloegen we kort met hen een babbel. “Welke verwachtingen ik heb? Eigenlijk geen”, zegt Nuria. “Ik ben ervan overtuigd dat het een super ervaring zal worden. Zelfs als krijg ik hierboven maar friet met stoverij. Gezien de compagnie en de setting én dan nog hoog in de lucht, ik denk dat dit zeer leuk zal zijn.”
Schrik om in de lucht te gaan?
Stijn: “Ik heb geen schrik. Nuria heeft wel een beetje hoogtevrees. Toen we kwamen aangereden en ik zag die hoge kraan, dan kriebelde het toch dan al een beetje in de buik. Maar echt schrik, heb ik niet.”
Kan je nu al zeggen dat dit diner hoog in de lucht toch een unieke ervaring zal zijn?
Nuria: “Absoluut, zeker qua setting. Ik denk dat het heel fijn is om van bovenaf eens de Leeuw van Waterloo te zien. Het is ook een open vlakte hé, zo in de velden. Zo ontdekken we eens een andere kant van ons land. Dit vanuit de lucht en vanop een toplocatie.”
Eén nadeel, het weer. De zon is voorlopig niet van de partij.
Stijn: “Dat is België hé. Dat is moeilijk te voorspellen. Nu is het weer een beetje slechter, maar het kan evengoed zijn dat het binnen tien minuten al veel beter is. Maar dat nemen we erbij. Dat weten we op voorhand. Het weer zal hier geen spelbreker zijn.”

We komen jullie vaak tegen op premières van filmvoorstellingen. Dit is nu wel eens iets helemaal anders.
Nuria: “Dat klopt, maar ik denk niet dat het minder imposant zal worden. Ik denk dat alle emoties wel zullen worden geprikkeld.”
Na het ‘dinner in the sky’ en dus eens terug op de begane grond, zei het echtpaar: “Het was een wat bewolkte dag en er waren, gelukkig, regenschermen voorzien om ons droog te houden, maar dit maakte het zicht er niet minder adembenemend op Dineren naast de Leeuw van Waterloo! Het eten was een streling voor het oog en pure verwennerij voor de smaakpapillen. Hoe lekker was dit! Wat een ervaring! Een prikkeling van alle zintuigen. Om dan nog maar te zwijgen over onze tafelgenoten. Naast ons tweeën hadden wij de eer en het genoegen om aan tafel te schuiven met niemand minder dan Carmen en Jean-Marie Pfaff. Wat een heerlijke en aangename mensen zijn dat. We voerden hoog in de lucht heel leuke gesprekken en wat een humor heeft Carmen. We lagen dikwijls in een deuk. Kortom, het een zalige en onvergetelijke gebeurtenis, waarbij onze ogen beginnen te fonkelen wanneer we eraan terug denken.” (PADI)
‘Dinner in the Sky’, nog tot 22 juni. Meer info over ‘Dinner in the Sky’ vind je op www.dinnerinthesky.be
The post Stijn Van Poucke en Nuria Gilizintinova over ‘Dinner in the Sky’: “Onze ogen fonkelen wanneer we eraan terug denken” is provided by KW.be.