Marc Coucke heeft zich nog maar net ingekocht in het bekende ijssalon Glacier de la Poste of hij kondigt al een nieuwe investering in Knokke-Heist aan. Zijn investeringsvennootschap Alychlo koopt het bekende Enso District Hotel en het daaraan verbonden Woyo Eatery.
Het verhaal van Enso begon in april 2019 met de opening van het Enso Boutique Hotel door Tine Vanparijs (38) en Tim De Taeye (38). In 2023 heropenden zij hun zaak op een grotere locatie onder de naam Enso District Hotel en Woyo Eatery. Vandaag telt het hotel 34 unieke stijlvolle en warme kamers en is Woyo Eatery bekend aan de kust om zijn à-la-carte ontbijt-, brunch- en lunchaanbod met 80 zitplaatsen en buitenterras. Zowel het grote publiek als de hotelhasten kunnen er terecht.
Alychlo nam de strategische beslissing om alle kustactiviteiten te centraliserenheeft de strategische beslissing genomen om haar kustactiviteiten te centraliseren. Enso District Hotel en Woyo Eatery vallen nu onder ZouteCoucke, de nieuw opgerichte entiteit van waaruit alle kustactiviteiten worden beheerd. Andere participaties – waaronder La Réserve, Zoute Grand Prix, Glacier de la Poste en WP Hotel & Events – zullen ook in deze nieuwe structuur worden geïntegreerd. De nieuwe entiteit zal worden geleid door Tim De Taeye. “Hij heeft zich doorheen de jaren bewezen als ondernemer en conceptueel denker. Zijn vermogen om innovatieve ideeën om te zetten in succesvolle projecten, maakt hem de ideale persoon om ZouteCoucke verder te leiden”, luidt het.
Marc Coucke, oprichter van Alychlo:”Met Enso District Hotel en Woyo Eatery hebben Tim en Tine een pareltje aan de kust gecreëerd – een plek waar gastvrijheid, sfeer en kwaliteit hand in hand gaan. We zijn dan ook bijzonder verheugd om Tim aan boord te hebben als een sterke leider ter plaatse. We zijn trots het lokale ondernemerschap in Knokke-Heist te blijven ondersteunen door deze samenwerking.” (HH)
The post Marc Coucke neemt bekend Enso District Hotel en daaraan verbonden Woyo Eatery over: “Pareltje aan de kust” is provided by KW.be.