De bekende chef-patissier Roger van Damme (54) dropt een bommetje in de culinaire wereld: hij stopt na 31 jaar met Het Gebaar, het iconische restaurant in de botanische tuin in Antwerpen dat al 15 jaar een Michelinster heeft. De laatste borden worden al op 27 juni geserveerd. “Vijftien jaar een ster kunnen behouden, is een mooie prestatie voor een patissier die eigenlijk geen kok is”, aldus van Damme. Hij deelt zijn expertise vanaf vandaag in een nieuwe culinaire academie in Schoten.
Leerlingen uit Boom bouwen unieke duikerskooi voor Vlaams-Brabantse brandweer: “Nu kunnen we realistische reddingen oefenen”
Leerlingen van de Provinciale Technische School (PTS) in Boom hebben een bijzonder cadeau geschonken aan het brandweerteam van Hulpverleningszone Vlaams-Brabant West: een duikerskooi gemonteerd in een wagen. "Met deze kooi kunnen onze duikersploegen heel realistische reddingsoperaties in het water oefenen", vertelt Wouter Jean-Fils van de brandweer.