Geoffrey Andries en Jelle Gunst zijn de nieuwe uitbaters van ‘t Zweerd in Ieper. “Als je de kans krijgt om een zaak op de Grote Markt uit te baten, moet je die met twee handen grijpen”, zegt Geoffrey, die al jarenlang ervaring heeft in de horeca en nu voor het eerst op eigen benen staat.
Gasthof ’t Zweerd op de Grote Markt – met het iconische zwaard op de gevel – werd 35 jaar uitgebaat door wijlen Paul Hullak. Na de overname door Roger Verschaeve draaide het hotel door, maar bleef het restaurant twee jaar gesloten. Tot Gregory Degraeve er nieuw leven in blies. Nu hij zijn barbecueconcept verhuist naar Charbon, krijgt ’t Zweerd met Geoffrey Andries een nieuwe zaakvoerder. “Van jongs af aan heb ik altijd in de horeca in Ieper gewerkt”, zegt Geoffrey, die in Woesten woont, maar geboren en getogen is in Ieper. “Ik heb hier heel goeie bazen gehad, waar ik veel van geleerd heb: Stef van ’t Leetvermaak, Jurgen van De Lissewalle, Rudy van Den Anker, Chris Bevernage… Dat waren topleerkrachten. Nu is het tijd om mijn eigen stapjes te zetten in de horecawereld.”
Tot enkele weken geleden werkte Geoffrey nog als handelsvertegenwoordiger voor de horeca. “Ik heb de horeca destijds verlaten omdat ik het belangrijk vond om er te zijn voor mijn zoontje. Ondertussen is hij iets ouder en hebben we een goed gesprek gehad. Hij zei: ‘papa, als je dat graag wil doen, dan zal ik jou steunen’. Ik heb dus een sterk gezin achter mij, een goeie partner, een topteam, dus dit kan alleen maar goed lopen. En als je de kans krijgt om een zaak op de Grote Markt uit te baten, dan moet je die met twee handen grijpen en gas geven.”
Pasta-challenge
In de zaal kan Geoffrey alvast rekenen op zijn rechterhand Jelle Gunst (32), die de afgelopen vijf jaar werkte in Koklikoo. Met de nieuwe uitbaters waait er ook een nieuwe wind door ’t Zweerd. “We willen terugkeren naar het brasseriegevoel, leuk en luchtig”, vervolgt Geoffrey. “We hebben enkele leuke dingen op de kaart staan, zoals Pasta Lady and the Vagebond. Een pasta van 2,8 kilogram voor twee personen uit hetzelfde bord, zoals de bekende tekenfilm. We doen ook een food challenge: wie de pasta van 2,8 kilogram in zijn eentje helemaal kan opeten in 30 minuten krijgt ze gratis. Ik ben benieuwd welke Ieperling de eerste keer de challenge aangaat. We hebben hier ook nog twee feestzaaltjes die we uitbaten, vooraan één voor veertig personen en achteraan nog één voor honderd personen. Dat is ideaal voor rouwmaaltijden, feesten, communies…, maar misschien wil ik ook zelf feesten organiseren, zoals een middeleeuwse avond. Ik ben wel benieuwd hoe het publiek zal reageren op ons concept, want we doen toch speciale dingen. Laat ons zeggen: als er een hoek af is, is het goed voor ons.”
’t Zweerd opent opnieuw op donderdag 5 juni om 17 uur.
The post Geoffrey en Jens hebben wilde plannen voor ’t Zweerd is provided by KW.be.