Van de strandbar naar de bistro: Joey (39) is de nieuwe uitbater van ‘De Concessie’ in De Haan

Met nieuwe zaakvoerder Joey van de Velde (39) waait er sinds kort een frisse wind door bistro-restaurant De Concessie in De Haan. De voormalige uitbater van strandbar Baja Beach heropende er onlangs de deuren na een grondige restyling.

“De stijl is bohemian”, aldus Joey. “Bohemian met een wat lossere vibe op het terras, en in het restaurant wat chiquere toetsen. De naam van de zaak hebben we wel bewust – uit commerciële overwegingen – gelaten zoals het was: iederéén kent De Concessie. De vorige uitbater, een vader met zijn twee dochters, heeft hier een heel mooi cliënteel opgebouwd”, vertelt hij.

“Eerlijke feedback van klanten vind ik belangrijk”

Het is overigens met gemengde gevoelens dat Joey, die eigenlijk Zeeuwse roots heeft, afstand deed van zijn strandbar. “Het is even wennen om niet langer met de voetjes in het zand te staan, maar ik heb in december een zware hernia gehad en moest het wat rustiger aan doen. Uiteindelijk heb ik de strandbar – wat allang een droom van me was – wel meerdere seizoenen kunnen doen, en ik had van meet af aan een goed gevoel bij de overnemers: Loric en Céleste zijn een jong ambitieus koppel uit De Haan”, doet hij zijn verhaal.

Frans-Belgisch

Voor Joey is het ook een beetje een terugkeer naar zijn horecaroots. “Ik heb hotelschool Ter Duinen gedaan en in verschillende topzaken meegedraaid: De Kromme Watergang, Etablissement 1880, La Petite Tortue, … Daarnaast stond ik 15 jaar in een visgroothandel. We leverden toen ook aan restaurants”, aldus Joey. De Concessie staat voor de Frans-Belgische keuken. “Denk aan sole meunière, garnaalkroketjes, een potje mosselen of een goeie steak. We kiezen bewust voor een eerder klassieke kaart. Zowel ’s middags als ’s avonds kan je hier trouwens ook terecht voor een lekker aperitiefje.”

De voorbije weken deed Joey al een proefdraai. “Ik vind het belangrijk om de eerlijke feedback van de klanten mee te pikken”, zegt hij. “Deze zaak is trouwens ook een iets stabieler gegeven dan de strandbar: de weersfactor speelt hier minder een rol. Dat brengt rust in mijn hoofd.”

Bistro-restaurant De Concessie, Leopoldlaan 18 in De Haan. Meer info: www.deconcessie-dehaan.be

The post Van de strandbar naar de bistro: Joey (39) is de nieuwe uitbater van ‘De Concessie’ in De Haan is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Groot deel van gletsjer nabij Zwitserse dorp Blatten afgebroken

Een groot deel van de Beichgletsjer nabij het Zwitserse dorp Blatten is woensdagmiddag ingestort. Het Alpendorp in het kanton Valais, aan de grens met Italië, raakte bedolven onder het puin. De 300 inwoners werden vorige week al geëvacueerd, nadat door een aardverschuiving het risico op instorting sterk was toegenomen.

Lees meer »

? “De pensioenleeftijd verhogen tot 70 jaar? Je kan dat niet blijven optrekken”

In Denemarken stijgt de wettelijke pensioenleeftijd vanaf 2040 tot 70 jaar. Omdat de levensverwachting stijgt, moet ook de pensioenleeftijd meestijgen, vinden de Denen. Denken onze Belgische politici daar ook zo over? “Ze overwegen het nu nog niet, maar de realiteit zal hen misschien wel inhalen”, zeggen politiek journalisten Isolde Van den Eynde en Hannelore Simoens in de HLN-podcast ‘Het Rapport

Lees meer »

#iedereenwestvlaming

Voor de zoveelste keer dit jaar een onrustige nacht in het Brusselse… Al was de aard en de locatie dit keer enigszins anders.
The post #iedereenwestvlaming appeared first on KW.be.

Lees meer »

Problemen met spookproducten bij Delhaize opgelost: “Er worden geen dubbele codes meer gescand”

De problemen met de kassa’s in de supermarkten van Delhaize zouden stilaan opgelost moeten zijn. Alle kassa’s zouden intussen een update gekregen hebben van de software, waardoor er niet meer fout gescand kan worden. Het consumentenprogramma ‘WinWin’ op Radio2 ontdekte in april dat de supermarktketen al maanden producten aanrekende, die klanten nooit hadden gekocht. Dat kwam omdat het kassasysteem op

Lees meer »