“Ze zouden soms beter hun verstand gebruiken”: Van Aert messcherp voor klassementsploegen, die “zelf stress maken en daardoor vallen”

De veertiende etappe van de Giro werd ontsierd door een massale valpartij. Wout van Aert (30) vindt dat de renners in eigen boezem moeten kijken. “De klassementsploegen zijn zo zenuwachtig.” 

Meer krantenkoppen in België

Het Kastanjebos in Herent als voorbeeld van hoe elke euro voor de natuur veelvoud oplevert: “Wordt nog te vaak over het hoofd gezien” 

Elke euro die wordt geïnvesteerd in natuurherstel, levert op de langere termijn een veelvoud in euro’s aan baten op. Dat blijkt uit een nieuwe becijfering door de Vlaamse Instelling voor Technologisch Onderzoek (VITO) en de universiteit van Luik, op vraag van Natuurpunt en het Wereldnatuurfonds. Voor een concrete studie over het Kastanjebos in Herent komen ze zelfs uit op 51

Lees meer »

“Wat was die klap?”: nieuwe beelden tonen moment dat onderzeeër Titan implodeert en reactie vrouw CEO Oceangate

De Amerikaanse kustwacht heeft nieuwe beelden vrijgegeven van het moment dat de onderzeeër Titan implodeerde. Dat gebeurde op 18 juni 2023, bij een duik naar het wrak van de Titanic. Wendy Rush – de echtgenote van de CEO van Oceangate, die de expeditie organiseerde – zit in het commandocentrum aan boord van het moederschip, als ze plots een vreemd geluid

Lees meer »

Colruyt Group haalt dit jaar drie keer meer mosselen uit zeeboerderij voor de kust van Nieuwpoort: “100 ton, een belangrijke stap vooruit”

Voor de kust van Nieuwpoort rijpen ze langzaam, stevig verankerd aan kilometerslange touwen onder water: de enige echte Belgische hangcultuurmosselen. Wat ooit begon als een gewaagd experiment, groeit stilaan uit tot een volwaardig alternatief voor de Zeeuwse klassieker. Colruyt Group, pionier in duurzame aquacultuur, verwacht dit jaar liefst 75 à 100 ton mosselen te oogsten uit haar zeeboerderij, gelegen op

Lees meer »

Europa wil brol-uit-China duurder maken: wat betekent de ‘pakjes­taks’ voor jouw koopjes?

Europa wil de strijd aangaan met de miljoenen supergoedkope pakketjes uit China. Een nieuwe ‘pakjestaks’ van 2 euro moet de tsunami aan producten van platformen zoals Shein en Temu indammen. Maar wat betekent dat voor jou als consument? Wordt brol-uit-China duurder? En gaat zo’n heffing de aankoop van dat spotgoedkope T-shirt echt ontmoedigen? Transporteconoom Roel Gevaers (UA) legt uit.

Lees meer »