Dankzij Yves Dekens (51) uit Gits is er toch nog een toekomst voor Bistro De Witte Merel, de gekende horecazaak langs de Hippoliet Spilleboutdreef in Roeselare. De voormalige coördinator van feestzaal D’Oude Melkerij in Gits wordt straks de kok in de horecazaak die op donderdag 5 juni de deuren heropent. “En ook het vaste team blijft.”
Enkele weken geleden sloot Bistro De Witte Merel de deuren. Voorgoed leek het, eigenaar Olivier Desmet plaatste er zelfs borden met ‘te koop’. Een meer dan zes maanden durende zoektocht naar een nieuwe kok, ter vervanging van de bestaande die inmiddels op pensioen is, had niets opgeleverd. “Via Youssef Lemqaddem, die de voorbije jaren zaalverantwoordelijke was in De Witte Merel en een goede vriend is, hoorde ik dat De Witte Merel was gestopt”, aldus Yves Dekens.
De Gitsenaar runde 23 jaar feestzaal De Oude Melkerij in Gits, maar stopte er eind september door medische redenen. “Ik onderging een operatie aan mijn hart, maar ben inmiddels aan de betere hand. De voorbije maanden werkte ik in de horeca als zaalverantwoordelijke in een feestzaal, maar het kriebelde om terug iets in de keuken te doen”, aldus Yves die vroeger nog lesgever was aan Ter Groene Poorte in Brugge.
Personeel blijft
Yves nam contact op met Olivier Desmet en bood zich aan als nieuwe kok. De borden met ‘te koop’ zijn inmiddels weg en ook de vaste medewerkers van de voorbije jaren, Youssef en Ingrid Soete, tellen inmiddels al terug af naar de heropening. Met nog steeds dezelfde eigenaar, maar met een nieuwe kok: Yves Dekens. “Een ervaren team met een liefde voor de klassiek Frans-Belgische keuken. Nee, veel zal er eigenlijk niet veranderen in De Witte Merel, al zal ik wel een eigen touch geven aan de gerechten.”
Yves leerde vroeger de koksstiel bij zijn ouders die De Krone in Gits, waar nu Kode Mavu is, uitbaatten. “Ook lekkere gerechten zoals toen zoals kalfszwezeriken en een lekker stukje vis zullen hier op de menukaart staan.” Bistro De Witte Merel zal telkens open zijn van donderdag tot en met zondag. Gasten kunnen er aan tafel aanschuiven voor zowel de lunch als het diner.
The post De Witte Merel heropent toch de deuren is provided by KW.be.