Greenpeace voert actie aan hoofdkwartier Deme: “Diepzeemijnbouw is rampzalig”

Aan het hoofdkwartier van de maritieme groep DEME in Zwijndrecht hebben activisten van Greenpeace woensdag actiegevoerd tegen diepzeemijnbouw. Ze willen de aandeelhouders van DEME waarschuwen voor “ernstige risico’s die verbonden zijn aan investeringen in diepzeemijnbouw”. 

Meer krantenkoppen in België

Herken jij alle miniversies van de Europese leiders? Albanië ontvangt Macron, Von der Leyen en co op EU-top

Bijna vijftig Europese leiders zijn samengekomen in Tirana. De verschillende premiers en presidenten werden op speciale wijze ontvangen door Albanië: door miniversies van zichzelf. Zo zien we een jonge versie van president Macron zichzelf welkom heten in het Frans, ook een jonge Ursula von der Leyen, met bijhorend kapsel, ontvangt zichzelf. De video’s werden gemaakt met AI.

Lees meer »

107 mensen gedood en 4.000 jongemannen ontvoerd door M23 in en rond Goma

Kinshasa beschuldigt rebellenbeweging M23 (Mouvement 23 Mars) ervan de voorbije dagen 107 mensen te hebben gedood en 4.000 jongemannen te hebben ontvoerd in de omgeving van Goma. Goma is een miljoenenstad in het oosten van de Democratische Republiek Congo (DRC) die in handen is van de M23. Tegelijk verklaart het Internationale Comité van het Rode Kruis dat het ruim 1.300

Lees meer »

Vlaamse ondernemer ontmaskert Noord-Koreaanse spionageoperatie: “Ze gebruiken deepfakes om bij techbedrijven binnen te dringen”

Met de hulp van artificiële intelligentie, deepfakes en zorgvuldig opgebouwde nepprofielen proberen Noord-Koreaanse agenten via online sollicitaties binnen te geraken bij technologiebedrijven. De cyberoperatie is ontdekt door de Vlaamse ondernemer Simon Wijckmans die een cybersecuritybedrijf leidt in San Francisco. Wat begint als een vreemd videogesprek met een ‘softwareontwikkelaar’, groeit uit tot de ontdekking van een internationale digitale spionageoperatie.

Lees meer »

Voor 27 dollar gekocht, nu miljoenen waard: ‘kopie’ van Magna Carta in archief van Harvard blijkt dan toch origineel

De ‘kopie’ van de Magna Carta die sinds 1946 in het archief van Harvard stof lag te vergaren, blijkt een origineel exemplaar uit de 13e eeuw te zijn. 2 Britse onderzoekers konden de authenticiteit van het document na grondig wetenschappelijk onderzoek verifiëren. De Londense boekenhandelaar die het decennia geleden verkocht, deed dus ongetwijfeld de slechtste verkoop van zijn leven.

Lees meer »