Restaurant Wybo, gelegen in de historische villa aan de Staatsbaan in Zulte, sluit binnenkort de deuren. Uitbater Peter De Graeve (54) wil zich volledig focussen op het foodtruck- en cateringbedrijf Cuisino Royal dat hij runt met zijn schoonzonen. Wybo blijft wel beschikbaar voor evenementen.
Peter De Graeve, die in een vorig leven nog een functie had in de verkoop, zette pas in 2017 zijn eerste stapjes in de horeca. De fervente hobbykok begon niet met een restaurant, maar met een foodtruck onder de naam Cuisino Royal, een verwijzing naar de Bondfilm. “Ik bouwde een oude caravan om en ging koken op evenementen”, legt Peter uit. “Het bekendste was wellicht Labyrinth in Machelen, dat ik zelf mee organiseerde. Pas in 2019 vond ik dat ik voor de foodtruck een uitvalsbasis nodig had en opende ik restaurant Wybo. Tot dan combineerde ik Cuisino Royal nog met mijn vaste job.”
“De combinatie van Cuisino Royal en het restaurant was niet meer haalbaar”
Peter baatte Cuisino Royal uit samen met zijn schoonzoon Olivier Verbert (30), die hem ook bijstond in het restaurant. “De zaak deed het zeker niet slecht, maar in 2024 hebben we met de foodtrucks een sprong van maal vier gemaakt, terwijl Wybo ‘slechts’ maal anderhalf ging”, zegt Olivier. “Het besef kwam dat de combinatie niet meer mogelijk was. We moesten reservaties in het restaurant afzeggen omdat we naar een evenement moesten met de foodtruck, en omgekeerd. Voor Cuisino Royal hebben we nu al boekingen voor in 2026.”
Met pijn in het hart
Peter en Olivier hakten de knoop door en besloten te stoppen met restaurant Wybo, althans in zijn huidige vorm. “Het restaurant blijft nog open tot zondag 20 juli”, vervolgt Peter. “Iedereen die nog een laatste keer wil komen eten, is van harte welkom. Daarna zijn we niet meer dagelijks open maar het zal wel nog mogelijk zijn om de ruimte te huren voor feesten of vergaderingen. Er is ook een aparte vergaderzaal in het gebouw. Dit alles kunnen we op verschillende manieren van catering voorzien.”
“In het restaurant stond ik niet zo vaak in de keuken en ik miste het creatieve”
“De beslissing komt met wat pijn in het hart, maar tegelijk heeft mijn hart altijd bij de foodtrucks gelegen. In het restaurant stond ik niet zo vaak in de keuken en ik miste het creatieve. Daarom is nu ook mijn andere schoonzoon Laurens Neirynck (33) mee in de zaak gestapt en zetten we met drie vol in op Cuisino Royal. We zijn te boeken voor allerlei evenementen en feesten, van bedrijfsfeesten tot huwelijken. Onze specialisatie is een waaier aan verse streetfood, van pasta’s tot onze gourmetburgers. We zijn ook partners van Tiger Fire, een bedrijf dat barbecues maakt waarmee je op open vuur kookt. Dat zorgt voor wel wat spektakelwaarde tijdens de evenementen.”
Aperitief
Naast lekker eten, biedt Cuisino Royal ook nog een bijzonder aperitief aan. Olivier Verbert nam samen met een kennis uit Unizo Zulte recent het West-Vlaamse aperitiefmerk Améro over. De bitterzoete drank is erg gelijkaardig aan de bekendere picon. “Ik hou erg van picon en was eigenlijk van plan om zelf een variant te maken, toen ik zag dat Améro over te nemen stond”, zegt Olivier. “Het bitterzoete is ideaal als aperitief en we hebben nu ook een spritz-variant met schuimwijn. Améro is te krijgen op alle feesten die we doen met de foodtrucks.”
The post Peter (54) sluit restaurant Wybo: “We gaan nu helemaal voor ons foodtruck- en cateringbedrijf” is provided by KW.be.