“Ik was verliefd en heb gewoon mijn gevoelens geuit”: dertiger staat terecht voor belaging ex na afwijzing door haar vader

Hij werd afgewezen door haar vader, maar een 32-jarige man uit Harelbeke wou blijven vechten voor zijn relatie met een meisje. Het leverde hem uiteindelijk enkel een dagvaarding voor belaging op. “Hij snapt het niet. Is hij wel toerekeningsvatbaar?”, vroeg advocaat Thomas Vandemeulebroucke zich af.

In het voorjaar van 2023 startte Yassine K. een relatie met een meisje. In het geheim, want niet volgens de familietraditie. Maar toen ze op de Kortrijkse Paasfoor werden betrapt, nam K. toch het heft officieel in handen en vroeg bij haar vader naar haar hand. Het antwoord bleek negatief.

Tot over zijn oren verliefd

“Maar de liefde kruipt waar het niet gaan kan”, aldus zijn advocate. “Hij was tot over zijn oren verliefd en probeerde dus toch nog voor haar te vechten, vooral toen hij zag hoe haar vader haar in een fitnesscentrum sloeg toen ze nog eens betrapt werden. Ook zij wou met hem verder.” Wat volgden waren telefoontjes en e-mails en hij dook ook telkens op waar zij was. De onderzoeksrechter legde K. na tal van klachten uiteindelijk een verbod op om nog naar Kortrijk af te zakken, maar daar veegde hij zijn voeten aan. “Het theehuis is naast haar woning”, probeerde K. zich goed te praten.

“Na die eerste reeks klachten is hij eind 2024 opnieuw begonnen”, aldus Thomas Vandemeulebroucke. “Hij snapt het niet. We vrezen dat hij na het proces opnieuw zal herbeginnen.” Het meisje vroeg een schadevergoeding van zo’n 14.500 euro. “Ik heb gewoon mijn gevoelens geuit”, aldus K. “Maar ik had bij de afwijzing door de vader meteen een stap achteruit moeten zetten.”

Nieuwe relatie

Volgens zijn advocate is zijn beoordelingsvermogen door een niet-aangeboren hersenletsel wat aangetast. “Is hij dan nog wel toerekeningsvatbaar?”, sprong Thomas Vandemeulebroucke op de kar. “Misschien moet een deskundige daar eens zijn licht over laten schijnen.”

K. toonde zich bereid een straf met begeleidende probatievoorwaarden te aanvaarden. Ondertussen heeft hij een nieuwe relatie. “Een contactverbod? Geen probleem, ik wil haar ook niet meer zien”, besloot K. Vonnis op 16 juni. (LSI)

The post “Ik was verliefd en heb gewoon mijn gevoelens geuit”: dertiger staat terecht voor belaging ex na afwijzing door haar vader is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

SV Loppem voetbalt straks weer in derde provinciale: “Veel vertrouwen in onze nieuwe kern”

Op 1 mei 2022 werd Matthias Van Oost benoemd tot voorzitter van SV Loppem. Vriend Anthony De Buyser volgde in zijn kielzog en werd ondervoorzitter. Het duo oogstte successen en promoveerde, maar slikte ook al de bittere nasmaak van de degradatie.
The post SV Loppem voetbalt straks weer in derde provinciale: “Veel vertrouwen in onze nieuwe kern” appeared first

Lees meer »

Roddelen in de koffiehoek, hoe fout is dat?

De koffiehoek heeft een slechte naam. Want daar worden collega’s door het slijk gehaald. Daar circuleren de dubieuze verhalen die we over elkaar vertellen. Roddelen op het werk, wat doe je ermee? En is het altijd slecht? Neen, zo blijkt.

Lees meer »

109,19 euro in plaats van 142,40, Franse winkelkar fors goedkoper: “Dankzij Auchan besparen we in onze portefeuille, maar niet op ons leven”

De inflatie blijft onze winkelkar alsmaar duurder maken en dan gaan veel Belgen al snel op zoek naar goedkopere alternatieven. Die zijn voor ons, West-Vlamingen, pal over de Franse grens te vinden. De bekende hypermarkt Auchan krijgt steeds meer landgenoten over de winkelvloer. “25 procent van al onze klanten komt van bij jullie”, zegt adjunct-directeur Antoine Dupont. “We beschouwen jullie

Lees meer »

Turkije pakt drie cartoonisten op na Mohammed-cartoon 

In Turkije zijn 3 cartoonisten opgepakt omdat ze hebben meegewerkt aan een cartoon van de profeet Mohammed. De afbeelding werd gepubliceerd in het Turkse satirische magazine LeMan. De Turkse minister van Binnenlandse Zaken noemt de cartoon "walgelijk", terwijl de hoofdredacteur van het magazine meent dat de afbeelding verkeerd geïnterpreteerd wordt.

Lees meer »