EXCLUSIEF. Problemen bij DIGI blijven zich opstapelen: 100.000 euro boete, onbetaalde facturen en op het matje bij minister

Een boete van 100.000 euro, techniekers die zélf parking moeten betalen door openstaande rekeningen en een nieuwe ontslagronde. Twee maanden na de onthullingen van HLN zijn de problemen bij telecombedrijf DIGI nog steeds niet voorbij. Integendeel: het bedrijf moest vorige week nog op het matje komen bij de minister voor een teveel aan klachten. Hoe komt het dat DIGI zijn problemen niet opgelost krijgt? HLN sprak met enkele ontslagen medewerkers én algemeen directeur Jeroen Degadt. 

Meer krantenkoppen in België

Akkoord over opslag huishoudhulpen in openbare sector

De vakbonden uit de openbare sector en de Vlaamse Vereniging van Steden en Gemeenten (VVSG) hebben een akkoord bereikt over opslag voor de huishoudhulpen uit de openbare sector. Zij krijgen (met terugwerkende kracht vanaf 1 januari) 1 euro bruto extra per uur, zo kondigen de vakbonden aan.

Lees meer »

Oude Ieperse burcht wordt appartementencomplex

Wordt de burcht van Ieper, ooit verblijfsplaats van de graven van Vlaanderen, een appartementencomplex met supermarkt? Dat vroeg provincieraadslid Michiel Descheemaeker (VB) donderdagnamiddag tijdens de provincieraad. Hij hekelde dat de diverse overheden niet samen naar een oplossing zoeken.
The post Oude Ieperse burcht wordt appartementencomplex appeared first on KW.be.

Lees meer »

Ruim zeven op de tien jongeren zitten elke dag op Tiktok

Het aantal Belgische gebruikers van Tiktok blijft groeien. Terwijl vijf jaar geleden 9 procent van de Vlaamse jongeren het videoplatform dagelijks gebruikte, is dat nu al gestegen tot ruim zeven op de tien voor heel België. Dat blijkt uit de zesde editie van de SMI Barometer, het jaarlijkse onderzoek van Arteveldehogeschool en handelsfederatie Comeos naar socialemediagebruik in België.

Lees meer »

Team achter Punta Est gaat voor herstart van brasserie Uilenspiegel na maanden leegstand: “We willen er een nieuw horecaverhaal schrijven”

Na maanden van leegstand, sinds het faillissement van de uitbating door de familie Hayen, opent het horecapand Uilenspiegel in de Langestraat binnenkort opnieuw de deuren. Het zijn de zaakvoerders van het vlakbij gelegen Punta Est, Tijs Leupe en Pieter Buysse, die er hun kans wagen. “Eind juni openen we een zomerse pop-up, om dan begin volgend jaar definitief te starten

Lees meer »

Pastorie in Klerken wordt cohousingproject voor mensen met ASS: “De eerste bewoners nemen op 1 juni al hun intrek in hun studio”

De pastorie in Klerken werd na het vertrek van priester Duynslaegher een aantal jaren via een sociaal verhuurkantoor verhuurd. Na een tijdje werd door de kerkfabriek, eigenaar van de pastorie, nagedacht over de mogelijkheid om het pand een andere maar toch sociale invulling te geven. Zo kwam men tot het idee van een cohousingsproject voor mensen met ASS te realiseren.<br

Lees meer »

Amok op café, met 2,55 promille achter het stuur: alcoholslot voor weerspannige automobilist (30)

“Je moest zelfs geboeid worden omdat je uit je auto sprong toen de agenten een ademtest wilden afnemen.” De Kortrijkse politierechter kon het gedrag van een 30-jarige automobilist uit Anzegem niet echt appreciëren. Door amok op café kwam de politie hem op het spoor…
The post Amok op café, met 2,55 promille achter het stuur: alcoholslot voor weerspannige automobilist

Lees meer »

Vlamingen verplaatsten zich nooit vaker met de fiets, maar auto blijft dominant

Vlamingen verplaatsten zich nooit vaker de fiets, toch bleef de auto in 2024 het meest gebruikte vervoermiddel voor verplaatsingen n aar het werk. Bijna twee derde (64 procent) van de beroepsactieve bevolking gebruikte de wagen als hoofdvervoermiddel voor de woon-werkverplaatsing, blijkt uit het zevende onderzoek naar het verplaatsingsgedrag in Vlaanderen van de Vlaamse overheid.

Lees meer »

Wereldwijde erkenning voor Belgische wetenschap: bloedtest alzheimer mag “revolutionair” genoemd worden

De Amerikaanse geneesmiddelenautoriteit FDA heeft een bloedtest goedgekeurd waarmee de ziekte van Alzheimer kan worden opgespoord. “De bloedtest werd in Zwijnaarde ontwikkeld en wordt er ook geproduceerd”, zegt Christiaan De Wilde, de CEO van Fujirebio Europe. In ons land is dementie de belangrijkste doodsoorzaak, één op de vijf mensen krijgt de ziekte.

Lees meer »