Chris Vandoorne (55), gewezen uitbater café A La Basse Ville in Wulvergem, onverwacht overleden

In de aula van uitvaartcentrum Demuys in Kemmel vond de uitvaart van Chris Vandoorne (55) plaats. Samen met zijn echtgenote Sabine Ally baatte hij jarenlang café A La Basse Ville langs de Dorpsstraat in Wulvergem uit. Sabine nam de zaak van haar oom over en na vijf jaar hielp Chris mee. Het koppel baatte de kroeg zestien jaar lang samen uit. A La Basse Ville trok heel wat klanten aan. Onder meer veel wielertoeristen onderweg in het mooie Heuvelland.

A La Basse Ville bestaat sinds 1830 en is eigenlijk zelfs iets ouder dan België. Het was destijds zowel café, kruidenierswinkel als een schoenlapperij in één, maar in de loop der jaren is het een echt eetcafé geworden. Om medische reden moest Sabine in 2018 noodgedwongen stoppen met de uitbating. Vijf generaties lang had de familie Ally het bekende volkscafé opengehouden.

Chris werd geboren in Roeselare op 24 mei 1969 en is onverwacht overleden in het Jan Yperman Ziekenhuis in Ieper. Hij was de vader van een zoon Dempsey. Kleinzoon Jules was zijn oogappel.

The post Chris Vandoorne (55), gewezen uitbater café A La Basse Ville in Wulvergem, onverwacht overleden is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Nieuwe uitbater van camping Kempenheuvel in Bree bouwt al logies, maar heeft geen vergunning: “Cowboypraktijken”

Arden Parks, de nieuwe eigenaar van de voormalige camping Kempenheuvel in Bree, heeft nog altijd geen vergunning aangevraagd voor het vakantiepark dat daar zou komen. Toch staan er intussen al wel enkele nieuwe bungalows, zonder vergunning dus. De stad heeft de eigenaar enkele maanden geleden een aanmaning gestuurd. Arden Parks laat weten dat het volop bezig is met de voorbereidingen

Lees meer »

“Ze hebben berouw getoond”: Molse ‘mierensmokkelaars’ betalen meteen boete van 7.000 euro en hebben gevangenis verlaten

“Er is geen enkele rechtvaardigingsgrond om vijfduizend mierenkoninginnen in je bezit te hebben”, zei de Keniaanse rechter woensdagochtend streng. “Maar de beklaagden verdienen een tweede kans.” David L. (19) en Seppe L. (18) uit Mol kregen daarom elk een geldboete van één miljoen Keniaanse shilling (omgerekend 6.831 euro) voor mierensmokkel. De boete werd de dag van de uitspraak nog betaald,

Lees meer »