Eerste pureebar in West-Vlaanderen vind je op de Vlasmarkt in Kortrijk

Laura Delbeke (27) uit Heule opende zaterdag 10 mei officieel de deuren van haar Muskat, de eerste pureebar in West-Vlaanderen. Op het menu? “Vlaamse kost! Gerechten die ik voorgeschoteld krijg bij oma, maar nu komt zij naar hier.”

Al scrollend op Instagram ontstond het idee voor Muskat. “Ik zag iemand die in de zomer ijsjes verkocht en met hetzelfde materiaal in de winter stamppot. Ik vond dat een leuk idee en bedacht hoe we dat langs hier konden introduceren”, vertelt Laura.

“We zijn er snel ingevlogen. Gelukkig staat mijn vader al heel zijn leven in de horeca en kan ik rekenen op zijn ervaring. Ook mijn mama heeft een horecaverleden, maar zij is intussen overleden. Muskat is een eerbetoon aan haar.” In de zaak hangt een portret van moeder Birgitte Degraeve, gemaakt door een Parijse straatartiest in 1985.

Na het bezoeken van enkele panden vond Laura de perfecte ruimte op de Vlasmarkt, tussen De Gouden Aap en VIP Kapsalon. “Het is niet te groot, niet te klein, en heeft zowel zitplaatsen binnen als een ruim terras buiten. De bakstenen muur is een eyecather en we kozen voor een oranje huiskleur voor een warme sfeer.”

Op de kaart

Bij Muskat kan je kiezen tussen zes klassiekers of zelf een bowl samenstellen. Op de kaart staan Captain’s Catch (visnuggets), Stoofpotje Van Bompa (stoofvlees), Oma’s Klassieker (balletjes in tomatensaus), Boerenkost (worst), No Meat, No Problem (veggie balletjes in tomatensaus) en Favoriet van het moment (maandelijkse suggestie). Wie zelf een bowl samenstelt, kan ook kiezen voor een veggie boerenworst, pulled chicken of vol-au-vent.

Het basisingrediënt is uiteraard puree: aardappel, wortel of de suggestiepuree – deze maand broccoli. “Het recept hebben we zelf samengesteld. We zochten lang naar de perfecte balans: niet te slap, niet te hard. Voor een medium portie betaal je 11,95 euro, large 14,95 euro. Ik koos bewust voor schappelijke prijzen om ook de studenten in de buurt aan te spreken.”

Muskat is open van 11.30 tot 14 uur en van 17.30 tot 22 uur. Zondag is de pureebar gesloten.

The post Eerste pureebar in West-Vlaanderen vind je op de Vlasmarkt in Kortrijk is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

“Geur van bedrijf dat pluimvee verwerkt maakt inwoners Dendermonde ziek”: toxicoloog waarschuwt voor gezondheidsrisico’s

Geurhinder in de regio Dendermonde: in Lutterzele en Baasrode hebben ze last van een indringende lijkgeur. Volgens een lokaal actiecomité komt die stank van een bedrijf dat pluimvee verwerkt voor dierenvoeding en cosmetica. "De geur van een pluimveeverwerkend bedrijf is de ergste die er is", zegt toxicoloog Jan Tytgat in De Wereld Vandaag op Radio 1, "en een geur kan

Lees meer »

#iedereenwestvlaming

Finalist in De Mol? Dan heb beschik je – zeker in één bepaalde rol – over een aantal kwaliteiten die ook elders van pas komen.
The post #iedereenwestvlaming appeared first on KW.be.

Lees meer »

Blankenberge heeft er met ‘Tiny Titan’ een kleurrijk winkeltje bij: “Geen klassieke speelgoedwinkel, maar een ‘feelgood entertainment store’”

In de Vissersstraat in Blankenberge opende onlangs Tiny Titan de deuren. Naast de populaire Funko-figuurtjes, vind je er ook nog vele andere leuke gadgets voor verzamelaars van alle leeftijden. “We zijn geen klassieke speelgoedwinkel, maar een ‘feelgood entertainment store’. Ons product? Merchandise en collectibles voor geeks en freaks”, zegt zaakvoerder Wim Boterman.
The post Blankenberge heeft er met ‘Tiny

Lees meer »

Maakt Belgische erkenning Palestina verschil? “Oorlog eindigt hier niet mee, maar kan kentering in Israël wel versnellen”

Maakt het verschil als België straks de Palestijnse staat zou erkennen? En heeft een erkenning überhaupt enige invloed op de oorlog in Gaza? Het zijn vragen die zich opdringen nu premier Bart De Wever (N-VA) zich achter het Franse plan voor wederzijdse erkenning van Israël en Palestina schaart. Samen met professor internationaal recht Jan Wouters (KU Leuven) analyseren we de

Lees meer »