Twee goede vrienden met de Afghaanse nationaliteit en met een pak ervaring in de horeca, zijn een eigen zaak gestart op de Oostendse zeedijk. Nasibuulah Baderkhel (33) en Samullah Bahderkhel (39) hanteren in La Marée niet de Oosterse, maar de Franse keuken. “Na jaren in Belgische restaurants gewerkt te hebben, was het tijd om op eigen benen te staan”, zegt Nasibuulah.
Beiden vluchtten jaren geleden met hun gezin voor het regime in Afghanistan. Ze waren op zoek naar een beter leven in ons land, maar vastbesloten om hier iets van hun leven te maken. “Ik ben hier met mijn vrouw en mijn vier kinderen, maar mijn ouders en mijn kleine zus zijn daar nog steeds”, zegt Nasibuulah. “Natuurlijk ben ik bang voor hen. Ik probeer hard te werken in België zodat ik hen kan helpen.”
Eigen verhaal op zeedijk
In Zeebrugge werkten Nasibuulah en Samullah jaren samen in een restaurant. Daar werden ze goede vrienden. “Sami is kok van opleiding en heb de ervaring door jaren in de keuken te werken”, duidt Nasim, zoals ze hem ook wel noemen. “Sami kookte zelfs ooit voor het Amerikaanse leger in Afghanistan. Zelf werkte ik niet alleen in Zeebrugge, maar ook in enkele restaurants in Oostende en Bredene. Nu beginnen we op de zeedijk van Oostende aan ons eigen verhaal.”
“Op 1 mei – toen Oostende overrompeld werd – beleefden we onze vuurdoop”
Waarom ze voor Oostende kozen om hun zaak te starten? “Oostende heeft heel veel potentieel”, klinkt het. “Er is hier altijd wel iets te beleven. We hebben nu wel het geluk dat we onze zaak vlak voor de zomer kunnen starten. We verwachten er veel van. Op 1 mei – toen Oostende overrompeld werd – beleefden we onze vuurdoop. Onze zaak zat barstensvol. Als je weet dat we binnen 60 plaatsen hebben en ook in de veranda nog eens 40, en buiten nog 20 extra plaatsen hebben, dan weet je dat we hier meteen aan de slag mochten.”
Verse producten
Het duo hanteert de Franse keuken. “We specialiseren ons in côte à l’os, maar er komt binnenkort ook een kreeftenbak. Onze kaas- en garnaalkroketten maken we zelf. We werken bovendien met verse producten. We zijn klaar om hier een leuk verhaal van te maken”, aldus Nasim.
The post “1 mei was meteen vuurdoop”: jaren geleden vluchtten ze voor oorlog, nu starten Nasim (33) en Sami (39) eigen horecazaak La Marée is provided by KW.be.