Politie deelt voortaan boetes uit aan wie verplichte omleiding aan blauwe bruggen niet volgt: “Deze week stond een MUG nog vast in de file”

De zogenaamde blauwe bruggen – de belangrijkste verbinding tussen Oostende en Bredene – blijven voor ergernis zorgen. De schreeuw om op te treden tegen bestuurders die de verplichte omleiding niet volgen, was groot. Nu er wel opgetreden wordt, is de schreeuw van frustratie nog groter.

Ruim twintig jaar geleden werd het verkeer tussen Oostende en Bredene langs de Slijkensesteenweg geweerd en werden de Konterdambruggen – in de volksmond de Blauwe Brugge genoemd – in gebruik genomen. Die moesten voor een vlottere verkeersdoorstroming zorgen.

Files

Sindsdien zorgen de bruggen echter voor files, telkens de bruggen opengaan om het scheepvaartverkeer door te laten. De reden? Bestuurders weigeren dikwijls om de verplichte omleiding te volgen. Dat zorgt al jaren voor frustratie bij bestuurders die wél de omleiding willen volgen, maar gewoon niet meer tot bij de omleiding geraken.

“Onze diensten worden tot wel zes keer per dag opgeroepen naar de blauwe bruggen”, klinkt het bij politiewoordvoerder Simon Fiers. “Vaak staan hulpdiensten er dan ook radeloos aan te schuiven. Eerder deze week stond een MUG nog vast in de file. Bij levensbedreigende situaties kan dat fataal zijn. Net daarom is het cruciaal dat bestuurders de omleiding volgen. Dat is trouwens ook verplicht.”

174 euro boete

Als de bruggen geopend zijn, dan wordt dat al voor het rondpunt – komende van Oostende – aangegeven. Het verkeer wordt er dan aangespoord om zich naar het rechterrijvak te begeven om onder de brug de omleiding via de Sloepenstraat te volgen. Eerder al werd havenpersoneel – de blauwe bruggen bevinden zich in havengebied – ingezet en ook gemeenschapswachten stonden er al om het verkeer aan te manen de omleiding te volgen. Sinds deze week worden er echter boetes uitgedeeld door de politie.

“We staan daar echt niet om geldgewin” – politiewoordvoerder Simon Fiers

En ook dat zorgt nu weer voor frustratie. “Dat is de enige manier om de bestuurders duidelijk te maken dat ze de omleiding moeten volgen”, aldus Fiers. “We staan daar echt niet om geldgewin.”

Wie de omleiding niet volgt, riskeert dus een boete van 174 euro. De stad is ondertussen gesprekken opgestart met het Agentschap Wegen en Verkeer om eventuele aanpassingen aan de infrastructuur te bekijken.

The post Politie deelt voortaan boetes uit aan wie verplichte omleiding aan blauwe bruggen niet volgt: “Deze week stond een MUG nog vast in de file” is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Jong CD&V Roeselare stelt nieuwe voorzitters en leden voor

Jong CD&V Roeselare is met een frisse wind en veel enthousiasme opnieuw opgestart. Tijdens de eerste samenkomst werd niet alleen de toon gezet voor een dynamisch werkjaar, maar werden ook twee nieuwe voorzitters aangesteld: Marie Debruyne en Pjotr Debruyne. Hoewel Marie en Pjotr Debruyne dezelfde familienaam delen, zijn ze geen familie van elkaar. Samen zullen zij de jongerenafdeling van CD&V

Lees meer »

Pleegmeisje (11) in Nederland zo zwaar mishandeld dat ze nooit meer normaal zal kunnen leven: “Haar veerkracht is ongezien”

Een pleegmeisje (11) is in Nederland zo zwaar mishandeld dat ze altijd intensieve zorg nodig zal hebben. Een normaal leven zit er niet meer in. Volgens haar voogd toont ze wel een ongekende veerkracht. “Ze kan inmiddels zelfstandig contact maken met mensen om haar heen. Haar begeleiders staan dagelijks versteld van de stappen die ze letterlijk en figuurlijk zet.”

Lees meer »

Ondernemer Francis Deknudt krijgt Blauwe Pluim

Francis Deknudt is de laureaat van de 15de Blauwe Pluim. Hij kreeg de onderscheiding van Team Deerlijk in samenwerking met de Deerlijkse journalisten, voor zijn nooit aflatende ondernemingsgeest.
The post Ondernemer Francis Deknudt krijgt Blauwe Pluim appeared first on KW.be.

Lees meer »

Antwerpse handyPark-app vanaf vandaag nationaal in gebruik om onterechte parkeerboetes voor personen met handicap te vermijden

Nu parkeerboetes alsmaar vaker door scanwagens worden uitgeschreven, krijgen personen met een handicap heel wat onterechte parkeerboetes. De scanners herkennen de parkeerkaarten namelijk niet goed. De nieuwe, Antwerpse handyPark-app, die dat probleem wil oplossen, wordt vanaf vandaag nationaal gelanceerd. “Dat neemt een grote frustratie weg bij mensen met een handicap”, zegt federaal minister Rob Beenders (Vooruit).

Lees meer »

Comedians schrijven afscheidsredes voor ongeneeslijk zieke mensen in nieuw VRT-programma

Het productiehuis Woestijnvis werkt momenteel aan een nieuw programma voor de openbare omroep. Dat bevestigde VRT in een reactie aan ‘Het Nieuwsblad’. In de reeks zullen comedians afscheidsredes schrijven voor mensen die ongeneeslijk ziek zijn. De eerste namen zijn inmiddels al bekend. Zo zullen onder meer Philippe Geubels (44) en Jade Mintjens (26) meewerken aan het programma.

Lees meer »