Zon en wolken, kwik rondt tegen komend weekend kaap 20 graden

We krijgen een dag met zon en wolken. De temperatuur haalt 16 graden. In de loop van de week stijgt het kwik langzaam en tegen het weekend ronden we de kaap van 20 graden, meldt het KMI. 

Meer krantenkoppen in België

Nooit eerder dook stroomprijs zo vaak onder nul als dit jaar

De eerste vier maanden van dit jaar dook de Belgische stroomprijs een recordaantal van 112 uur onder nul. In dezelfde periode vorig jaar was dat gedurende 71 uur het geval. In 2023 (37 uur) en 2022 (53 uur) lag het aantal negatieve uren zelfs meer dan de helft lager. Dat blijkt zaterdag uit gegevens van Entso-e, de Europese koepel van

Lees meer »

Opstootje tussen supporters van Brugge en Anderlecht aan Brussel-Centraal

Aan het station Brussel-Centraal is er zondag een opstootje geweest tussen supporters van Club Brugge en Anderlecht. Dat heeft de politie van de zone Brussel Hoofdstad/Elsene bevestigd. De ordediensten konden beide groepen scheiden en zo erger voorkomen.
The post Opstootje tussen supporters van Brugge en Anderlecht aan Brussel-Centraal appeared first on KW.be.

Lees meer »

Zuivelproducent Olympia wil fabriek sluiten, 170 banen op de tocht: “Investeringen zijn economisch niet te verantwoorden”

6 mei werd een zwarte dag voor het Pajottenland. Zuivelproducent Olympia uit Herfelingen kondigde dinsdagmiddag op een speciale ondernemingsraad aan de fabriek te willen sluiten. Zo’n 170 mensen dreigen hierdoor hun job te verliezen. “De kosten om Olympia opnieuw rendabel te maken zijn gewoon economisch niet te verantwoorden”, zegt de directie.

Lees meer »

Géén nieuwe Michelinsterren aan de Schelde, wel bij deze Antwerpse chefs aan de kust: “Hier in Oostende heb ik een heel andere mindset”

Géén nieuwe sterren voor Antwerpen, bleek maandag tegen de verwachtingen in op de Michelin-uitreiking. Maar in West-Vlaanderen scoorden twee Antwerpse chefs wél met verrassende concepten op uitzonderlijke plekken. Wij gingen op bezoek bij Haut van Dimitri Proost (31) in Oostende en Mémoire van Wouter Van Tichelen (42) in Brugge. Wat bracht hen daar in recordtempo tot in de culinaire hemel?

Lees meer »