Van wentelteefjes over broodpudding tot croutons: oud brood is lang niet zo onappetijtelijk als het klinkt. Wat gedacht van panzanella, een van de manieren waarop Italianen hun ciabatta’s en co. verwerken? De klassieke panzanella bestaat uit tomaten, oude brood en basilicum, maar wij voegen er nog intens zoete gegrilde watermeloen bij. Wie wil, kan ook nog iets zouts toevoegen zoals ansjovis, olijven of kappertjes; iets pittigs, zoals rauwe rode ui en/of iets fris, zoals komkommer.
World Press Photo strijkt met zeventigste editie neer in tuin van cultuurcentrum: “Exclusief in ons land”
De tuin van cultuurcentrum Scharpoord in Knokke-Heist staat nog tot en met 20 augustus in het teken van de zeventigste editie van World Press Photo. Voor de gelegenheid zakte fotografe Marijn Fidder, één van de winnaars, speciaal af naar Knokke-Heist om haar eigen beeld voor te stellen. “We zijn de enige Belgische gemeente waar deze expo halt houdt”, zegt burgemeester