Langs de Blankenbergse Steenweg in Zuienkerke is Nele’s Food Circle geopend. Nele de Coussemaker (43) combineert er haar passie voor koken en reizen met een gezonde levensstijl. “Gluten- en lactosevrije voeding is zoveel méér dan een trend. Het is een levensstijl.”
Nele deed al een tijdje catering in de Brugse regio. Door haar allergie voor lactose en gluten en geconfronteerd met het schaarse aanbod daaromtrent, ging ze zelf spontaan op zoek naar volwaardige alternatieven. Die ze uiteindelijk ook vond. “En deze vielen in de smaak”, glimlacht ze. “In combinatie met mijn ondernemend karakter en passie voor koken, werd de hobby al snel een missie.”
Met huisbereide gluten- en lactosevrije – en vooral smaakvolle – gerechten laat Nele iedereen genieten van haar kookkunsten. Nele’s Food Circle staat voor honderd procent biologische, gezonde voeding met een gastronomische toets. “Hiervoor haal ik ook graag inspiratie uit mijn vele reizen”, zo vertelt ze. Dat resulteerde in een divers aanbod met invloeden uit alle windstreken, maar tegelijk koopt ze zelf ook zoveel mogelijk lokaal in. Korte keten met wereldse toetsen.
Energie opkrikken
Nele is zichzelf ervan bewust dat gluten- en lactosevrij eten vandaag zo’n beetje een modetrend is. “En daarbij wordt weleens vergeten dat het voor veel mensen ook gewoon een nóódzaak is”, zegt ze. Bij Nele’s Food Circle is het meer dan een trend. “Ik ben persoonlijk enorm bezig met de effecten van voeding op ons lichaam en ons welzijn in het algemeen, en ga daarbij steeds op zoek hoe wij – mits kleine aanpassingen in ons dagelijks menu – onze energie kunnen opkrikken, het lichaam kunnen versterken en tegelijk ook culinair kunnen genieten. Gluten- en lactosevrije voeding ligt in het verlengde van mijn levensstijl”, klinkt het.
Nele werkt enkel met verse, seizoensgebonden ingrediënten van natuurlijke oorsprong. “Zo heeft de vis waarmee ik werk steeds een keurmerk, wat een lagere impact heeft op het milieu en strenge controles op de leefomstandigheden van de vis verzekert. Ik kies bovendien ook bewust voor een kookproces op kleine schaal en bied van elk gerechtje slechts enkele porties aan. Zo behoud ik op elk moment de controle, en vermijd ik overproductie”, legt ze uit. Je kan als klant zelf ook een steentje bijdragen aan een duurzamere wereld door gebruik te maken van Neles herbruikbare verpakking: een handgemaakt keramisch bordje met Nele’s Food Circle signatuur.
Op bestelling
De winkel in Zuienkerke, in Nele haar ouderlijk huis, is voorlopig enkel open op woensdag en vrijdag van 11 tot 13 uur en van 16 tot 18.30 uur. Ze blijft daarnaast immers de catering doen, en werkt daarom veelal op bestelling. Al vind je bovenop de vaste menu’s ook wel wisselende suggesties bij Nele’s Food Circle. Dat maakt een bezoekje meer dan waard.
Nele’s Food Circle is gelegen in de Blankenbergse Steenweg 28 in Zuienkerke. Er is ruime parkeergelegenheid voor de deur. Meer info: 0476 41 18 73 of www.neles-foodcircle.be.
The post Nele opent Nele’s Food Circle in Zuienkerke: “Gluten- en lactosevrije voeding is geen trend, maar een levensstijl” is provided by KW.be.