Peter (53) en Dolores (47) schrijven nieuw hoofdstuk met ‘t Zeezotje: “Ook voor ons pure nostalgie”

De bekende bistro ‘t Zeezotje heeft nieuwe uitbaters: Peter Roose (53) en Dolores Marysse (47). Het koppel komt na vele jaren weer thuis in Oostende en bouwde in Oostuinkerke ook al horecasuccessen uit. “Wie kent er ‘t Zeezotje nu niét? Naast de deur willen we ook een ijsjeszaak openen.”

Afgelopen najaar bracht deze krant het nieuws dat de bekende horecazaak in de Bonenstraat 17 over te nemen stond. Enrico Ricciolini (68) en Nancy Vanbavinckhove (58) wilden het na een mooie carrière rustiger aan doen. Maar liefst 33 jaar baatten ze de zaak, met zicht op het welgekende Vissersplein, uit. “We willen onze tijd verdelen tussen Oostende en Italië”, liet het koppel in oktober nog optekenen.

Dat ze hun tijd deels in Zuid-Europa willen spenderen, is niet verwonderlijk: Enrico is een geboren Italiaan en het duo heeft in ‘de Laars’ nog een optrekje. Afgelopen weekend zwaaiden ze hun vaste klanten uit en trokken ze deur van ‘t Zeezotje achter zich dicht.

Thuis

Maar die deur zal niet lang gesloten blijven. Enter Peter Roose en Dolores Marysse. Het koppel is van Oostende afkomstig en baatte tien jaar geleden café The Bridge uit in de Christinastraat. “In 2018 openden we de Rubens op de Zeedijk in Oostduinkerke. En vlak ernaast, sinds 2022, begonnen we met Tapavino”, vertelt Peter. “Nochtans kende m’n professionele carrière een heel ander begin. Toen ik 15 jaar jong was, ging ik aan de slag als arduinkapper bij Verhelst. Ik heb dat twintig jaar lang altijd graag gedaan. Op een gegeven moment besloot ik toch de stap naar de horeca te wagen. Mensen zeiden me al langer: ‘Peter, jij bent iemand om zelfstandige te zijn.’ En zo geschiedde. Ik heb héél veel zelf gedaan en zelf geleerd.”

Nu keert het koppel dus terug naar hun geboortestad. “Toen bekend raakte dat ‘t Zeezotje over te nemen stond, begon het te kriebelen. Allee, komaan, wie kent de zaak nu niét?! Voor ons is dit pure nostalgie en iedereen heeft er wel een band mee. Eigenlijk hebben we heel snel een beslissing genomen en we kwamen ook vlot tot een consensus. Voor ons is dit thuiskomen. Onze zoon Giovanni (32) heeft de Rubens overgenomen, via een gerant blijft Tapavino in onze portefeuille.”

Plannen

De zaak biedt plaats aan zo’n 250 personen. “De equipe blijft grotendeels dezelfde. Chef Bert Hubrechts komt over van Da Silvio in Blankenberge en we haalden ook nog twee ervaren zaalmedewerkers binnen. Op de kaart trekken we de bekende lijn door: pasta’s, pizza’s, ossobuco, vispannetjes, escalope milanese, steak met frietjes en garnaalkroketten volgens een artisanaal recept. We gaan prat op verse producten en eerlijke keuken. We openen op 1 april om 18 uur, vanaf 2 april zijn we elke dag open van 11 uur tot middernacht, de keuken is open tot 22 uur. We geloven in de horeca: als je je hart erin stopt en vriendelijk bent, heb je sowieso een toekomst. Laat de mensen zich thuis voelen. Wij doen het al tien jaar met succes.”

IJsjes

Heel binnenkort willen Peter en Dolores naast de deur ook een ijssalon openen. “Tussen ‘t Zeezotje en Adelientje was vroeger een frituur. Dat pand hoort ook bij ‘t Zeezotje en wij wille er snel – hopelijk eind april al – een ijssalon openen. We zullen er zelfgemaakt ijs serveren, zoals we dat ook al in de Rubens in Oostduinkerke deden.”

Leuk detail: voor dit project nam het koppel de installatie van Stracciatella over, de bekende crèmerie die na achttien jaar de deuren sluit in het Feest- en Cultuurpaleis.

The post Peter (53) en Dolores (47) schrijven nieuw hoofdstuk met ‘t Zeezotje: “Ook voor ons pure nostalgie” is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Geslaagde controleactie ‘Bevrijd het Plein’ in stationsomgeving van Menen: “Burgers moeten zich hier veilig kunnen voelen”

In samenwerking met verschillende partners pakte de politiezone Grensleie in en rond het station van Menen uit met de controleactie ‘Bevrijd het Plein’. Naast treinreizigers werden ook reizigers met De Lijn gecontroleerd. De focus lag op het aanpakken van lokale overlast, drugsbezit, drugshandel en zwartrijden, met als doel het verhogen van het veiligheidsgevoel bij de burger.
The post Geslaagde

Lees meer »

Grote onderdelen van nieuwe brug rijden door Gentse straten

Opvallende beelden deze voormiddag in de Gentse straten. Arbeiders transporteerden er de grote delen van de nieuwe Krommewalbrug. De onderdelen wegen ongeveer 50 ton, zijn 13 meter hoog en 6,5 meter breed. Niet evident dus voor de transporten om in de straten en tussen de huizen te manoeuvreren. Maar alles is vlot verlopen.

Lees meer »

Ongeval tijdens Erasmusreis van GO! Atheneum Avelgem: “Leerlingen stellen het goed, programma gaat verder”

Maandag rond 13 uur raakte een groep zesdejaarsleerlingen van het GO! Atheneum Avelgem betrokken bij een verkeersongeval tijdens een Erasmus+-uitwisseling in Spanje. In het betrokken minibusje zaten vijftien leerlingen, twee Belgische leerkrachten en een Spaanse collega. De leerlingen nemen deel aan een projectweek in het teken van sport en regionale cultuur, georganiseerd in samenwerking met een school uit Sant Mateu.<br

Lees meer »

Politie Ninove: “9 extra inspecteurs en aandacht voor overlast, drugs, cybercriminaliteit en nepbedrijven”

De politie van Ninove wil tegen 2029 haar dienstverlening aanzienlijk aanscherpen. Het korps breidt daarom uit met 9 inspecteurs die extra aandacht mogelijk maken voor fenomenen als overlast, drugs en nepbedrijven. "Net voor zijn ziekenhuisopname beloofde burgemeester Guy D’haeseleer zijn verkiezingsbelofte na te komen en meer middelen te geven voor de politie", zegt korpschef Wim Pieteraerens.

Lees meer »

Na alle importtarieven en handelsoorlogen: meer Europese producten kopen, hoe doe je dat?

Steeds meer mensen willen graag meer Europese producten kopen. Om hun ecologische voetafdruk te verkleinen, maar ook als reactie op de handelsoorlog die de Amerikaanse president Donald Trump heeft ontketend. Kan je alle Amerikaanse producten zomaar links laten liggen? En hoe weet je in hemelsnaam of een bepaald product nu echt 100 procent Europees is? Financieel expert Chris Sugira van

Lees meer »