Daisyfields lanceert unieke helingsessies met dieren

Vanaf midden april kunnen kinderen, jongeren en volwassenen die kampen met misbruik, depressie, burn-out, eenzaamheid of andere uitdagingen, een diepgaande connectie ervaren met dieren die zelf trauma’s hebben doorstaan en geheeld zijn. De helingsessies bij Daisyfields Animal Sanctuary kosten 45 euro per sessie, met de mogelijkheid tot een sociaal tarief.

Daisyfields Animal Sanctuary in Aalbeke is een veilige haven voor landbouwdieren die gered zijn van mishandeling of verwaarlozing. Ze zijn gespecialiseerd in traumaheling en bieden medische zorg, rehabilitatie en liefdevolle begeleiding aan dieren met vaak complexe fysieke en mentale gezondheidsproblemen, of medische problemen die voortkomen uit hun fok- en productiedoeleinden. Momenteel bieden ze een permanente thuis aan meer dan 70 dieren.

Heling door verbinding met dieren

“Dieren die in de sanctuary toekomen, dragen vaak zelf een rugzak vol trauma. Zodra ze hun eigen wonden hebben geheeld, ontwikkelen de meeste dieren het diepe verlangen om anderen te helpen. Zij weten als geen ander hoe het is om te overleven, te helen en opnieuw vertrouwen te vinden”, zegt oprichter Evelien Devriese.

“Zodra ze hun eigen wonden hebben geheeld, ontwikkelen de meeste dieren het diepe verlangen om anderen te helpen” – Evelien Devriese

“De helingsessies laten een bijzondere samenwerking ontstaan tussen mens en dier, volledig op het ritme van het dier, en zijn bedoeld voor iedereen die op zoek is naar rust, hernieuwde energie of emotionele steun.”

Tijdens een sessie van een uur kunnen deelnemers ervaren hoe het is om op een natuurlijke manier tot rust te komen. “Of het nu gaat om het knuffelen van een kip, het borstelen van een schaap of het voelen van de warme aanwezigheid van een haan—de dieren nodigen uit tot ontspanning en heling op een puur, ongedwongen niveau, zonder dat je jouw verhaal moet doen.”

Het verhaal van Lucie en Billie

Een prachtig voorbeeld van de kracht van dieren om te helen, is het verhaal van Lucie en Billie, twee schapen die in de sanctuary werden geboren. In september 2023 verloren zij hun moeder. “Mammie werd een half jaar eerder gered en kwam zwanger toe in de sanctuary. Ze had een gebroken rug en andere gezondheidsproblemen na jarenlange verwaarlozing”, vertelt Evelien.

“Toen ze overleed, waren Lucie en Billie ontroostbaar. Maandenlang hielden ze zich afzijdig, verdwaald in hun verdriet. Maar langzaam begonnen ze opnieuw toenadering te zoeken tot hun verzorgers en vonden ze hun eigen weg naar heling. Vandaag zijn ze een bron van troost en steun voor anderen, ze delen hun weg naar heling en hoop met iedereen die het nodig heeft.”

Meer informatie op https://daisyfieldsvzw.com/daisyfields-healingsessies/.

The post Daisyfields lanceert unieke helingsessies met dieren is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

“In twee uren vond ik 1.500 sigarettenpeuken”: Ralph (22) maakt sensibiliserende kunst

Als student textielontwerp aan Sint-Lucas, heeft Ralph Nollet (22) uit Marke een fascinatie voor achtergelaten objecten. Hij verwerkt handmatig objecten uit verschillende afvalstromen. Zijn recyclageproject over achtergelaten sigarettenpeuken zal later dit jaar te zien zijn op WONDER.
The post “In twee uren vond ik 1.500 sigarettenpeuken”: Ralph (22) maakt sensibiliserende kunst appeared first on KW.be.

Lees meer »

Dwars door Hasselt lanceert halve marathon: “Deze afstand zit in de lift”

Deelnemers van het loopfestival Dwars door Hasselt kunnen dit najaar voor het eerst ook een halve marathon lopen. Dat maakt Golazo, dat Dwars door Hasselt organiseert, zelf bekend. Door nu ook een halve marathon aan te bieden, hopen ze nog 3.000 extra deelnemers te lokken. "Limburgse lopers zullen voor een halve marathon niet meer naar Gent, Antwerpen of Brussel moeten",

Lees meer »

Een datastrateeg als geheime wapen om Pogacar te verslaan: exclusieve inkijk in de werkwijze van Patrick Broe, Head of Strategy bij Visma

Het plan van Visma-Lease a Bike om Tadej Pogacar in de komende Tour te verslaan met Jonas Vingegaard, kreeg al vorm in november, maar de voedingsbodem dateert van vier jaar geleden. Toen begon de samenwerking met Patrick Broe en zijn gigantische verzameling aan data van klimtijden in het peloton. Wij kregen een exclusieve inkijk in de werkwijze van de Head

Lees meer »

Meester Geert neemt na 33 jaar afscheid als directeur van dorpsschool: “Mijn hart ligt al 41 jaar bij De Krekel”

‘Meester’ Geert Six (60) neemt afscheid van basisschool De Krekel in Roesbrugge, waar hij sinds 1 september 1992 directeur was. Maar liefst 33 schooljaren lang leidde hij de kleine dorpsschool. De toekomst brengt reizen, ravotten met de kleinzonen en Italiaans leren. “Zorg voor een goede school, zorg voor elkaar, luister en begrijp elkaar, en bouw samen verder aan dat mooie

Lees meer »

Leuven rondt restauratie stadsmuur in Sint-Donatuspark af: “Dit erfgoed is deel van onze geschiedenis”

De restauratie van de stadsomwalling in het Sint-Donatuspark van Leuven is klaar. Daarmee rondt het bestuur een ambitieus erfgoedproject af: het herstel van de overgebleven delen van de eerste middeleeuwse stadsmuur, die werd opgetrokken tussen 1190 en 1235. "Het is een deel van onze geschiedenis, we vinden het dan ook belangrijk om dat erfgoed in ere te houden", zegt schepen

Lees meer »