Wout (26) brengt met Spijs culinaire gastronomie aan huis

In het gewezen pand van Sandwichbar Baskuul in Marke neemt Wout Soete (26) zijn intrek voor een uniek horecaconcept: gastronomie aan huis. Met meer dan tien jaar ervaring in sterrenkeukens en een passie voor verfijnde gastronomie, richt Wout zich nu met Spijs volledig op catering.

Wout Soete, afkomstig uit Oostende, begon op 15-jarige leeftijd zijn culinaire carrière als weekendhulp bij het gerenommeerde Restaurant Hertog Jan in Zedelgem, waar hij de basis van de topgastronomie meester werd. Zijn passie voor verfijnde keuken bracht hem tijdens en na zijn opleiding aan Hotelschool Spermalie en Hotelschool Ter Duinen naar diverse sterrenzaken, waaronder De Kromme Watergang, Nuance, Lasarte en Boury.

In 2018 werd Wout geselecteerd voor het Belgische ‘Young Chefs Team’ en nam hij als teamkapitein deel aan de wereldkampioenschappen. Onder zijn leiding behaalde België een zilveren én bronzen medaille. In 2020 sloot Wout zich aan bij Table d’Amis in Kortrijk. Als souschef werkte hij er samen met sterrenchef Matthieu Beudaert. Na vijf jaar start hij zijn eigen cateringzaak, en niet zomaar één.

Topgastronomie op verplaatsing

“Met Spijs breng ik topgastronomie waar en wanneer je wil. Dan denk ik niet alleen aan huwelijken, communies, verjaardagen of bedrijfsevenementen, maar ook bij jouw thuis. Net dat tikkeltje meer, maar wel betaalbaar”, legt Wout uit.

De jonge chef biedt verschillende formules aan, zoals een rijkelijk buffet met verschillende warme en koude bereidingen aan 50 euro, of een ‘seated dinner’ met zes amuses, twee koffiegarnituren, huisgemaakt brood en boter en een drie-, vier- of vijfgangenmenu aan respectievelijk 60, 70 of 80 euro.

“Alles is bespreekbaar en volgens het beschikbare budget. De menu kan bijvoorbeeld ook aangepast worden naar twee of acht gangen, of je kiest voor een sharing formule waarbij er verschillende gerechten op tafel komen om te delen.” Alle formules van Spijs zijn te vinden op www.spijscatering.be.

“Ik neem trouwens alles mee om zo echt een restaurantervaring aan te bieden. Dat betekent geen afwas en er moet niets voorzien worden van materiaal, enkel een keuken ter beschikking stellen. En zelfs dat kan op een unieke locatie door mij voorzien worden. Daarnaast kan ik ook bediening en een sommelier meenemen. Alles is mogelijk.”

Ecologisch cateren

“Door mijn Oostendse roots wil ik de Noordzeevis promoten en kies ik er bewust voor om geen tonijn of zalm te gebruiken. Gezien overbevissing en bijvangst vind ik het belangrijk om vis op een verantwoorde manier te consumeren. Daarnaast werk ik niet met groothandels, maar met bioboeren en kies ik voor seizoensgebonden producten.”

“Het buffet afgelopen zaterdag was volledig vegetarisch, weg van de klassieke gerechten, om mensen iets anders aan te bieden dan wat ze gewend zijn van catering. Ik geloof dat daar zeker een markt voor is.”

The post Wout (26) brengt met Spijs culinaire gastronomie aan huis is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Overheid spaart miljarden uit door pensioenhervorming: impact grootste voor ambtenaren

De pensioenhervorming van de regering-De Wever betekent een aanzienlijke besparing voor de overheid. De kosten van de pensioenen zullen op lange termijn wel nog stijgen, maar 1,8 procentpunt minder dan zonder hervorming. Vooral ambtenaren zullen de hervorming voelen: hun pensioen zal op lange termijn 11,9 procent lager liggen ten opzichte van hun inkomen. Werknemers zien hun pensioen dalen met 9,2

Lees meer »

Toelatingsexamen voor artsenopleidingen breekt records: 1 op de 3 geslaagden mag niet aan opleiding geneeskunde starten

Met ruim 9.000 inschrijvingen en 2.232 kandidaten die aan de artsenopleidingen mogen beginnen, breken de toelatingsexamens dit jaar alle records. De score om gunstig gerangschikt te zijn, lag wel een flink stuk hoger. Bij het examen geneeskunde kan daardoor 1 op de 3 geslaagden niet aan de opleiding beginnen. Bij tandartsen is dat zelfs bijna 60%.

Lees meer »

Na diplomatieke blunder: Liberia voelt zich niet beledigd door Trump die het Engels van hun president prees

De Liberiaanse president Joseph Boakai, die afgelopen week het Witte Huis bezocht, voelde zich niet beledigd toen zijn ambtgenoot Donald Trump hem complimenteerde met zijn uitstekende Engels. Dat zei althans zijn minister van Buitenlandse Zaken, Sara Beysolow Nyanti. Trump leek niet te weten dat Engels de officiële taal is in Liberia en er werd gesproken van een diplomatieke blunder.

Lees meer »