Wout (26) brengt met Spijs culinaire gastronomie aan huis

In het gewezen pand van Sandwichbar Baskuul in Marke neemt Wout Soete (26) zijn intrek voor een uniek horecaconcept: gastronomie aan huis. Met meer dan tien jaar ervaring in sterrenkeukens en een passie voor verfijnde gastronomie, richt Wout zich nu met Spijs volledig op catering.

Wout Soete, afkomstig uit Oostende, begon op 15-jarige leeftijd zijn culinaire carrière als weekendhulp bij het gerenommeerde Restaurant Hertog Jan in Zedelgem, waar hij de basis van de topgastronomie meester werd. Zijn passie voor verfijnde keuken bracht hem tijdens en na zijn opleiding aan Hotelschool Spermalie en Hotelschool Ter Duinen naar diverse sterrenzaken, waaronder De Kromme Watergang, Nuance, Lasarte en Boury.

In 2018 werd Wout geselecteerd voor het Belgische ‘Young Chefs Team’ en nam hij als teamkapitein deel aan de wereldkampioenschappen. Onder zijn leiding behaalde België een zilveren én bronzen medaille. In 2020 sloot Wout zich aan bij Table d’Amis in Kortrijk. Als souschef werkte hij er samen met sterrenchef Matthieu Beudaert. Na vijf jaar start hij zijn eigen cateringzaak, en niet zomaar één.

Topgastronomie op verplaatsing

“Met Spijs breng ik topgastronomie waar en wanneer je wil. Dan denk ik niet alleen aan huwelijken, communies, verjaardagen of bedrijfsevenementen, maar ook bij jouw thuis. Net dat tikkeltje meer, maar wel betaalbaar”, legt Wout uit.

De jonge chef biedt verschillende formules aan, zoals een rijkelijk buffet met verschillende warme en koude bereidingen aan 50 euro, of een ‘seated dinner’ met zes amuses, twee koffiegarnituren, huisgemaakt brood en boter en een drie-, vier- of vijfgangenmenu aan respectievelijk 60, 70 of 80 euro.

“Alles is bespreekbaar en volgens het beschikbare budget. De menu kan bijvoorbeeld ook aangepast worden naar twee of acht gangen, of je kiest voor een sharing formule waarbij er verschillende gerechten op tafel komen om te delen.” Alle formules van Spijs zijn te vinden op www.spijscatering.be.

“Ik neem trouwens alles mee om zo echt een restaurantervaring aan te bieden. Dat betekent geen afwas en er moet niets voorzien worden van materiaal, enkel een keuken ter beschikking stellen. En zelfs dat kan op een unieke locatie door mij voorzien worden. Daarnaast kan ik ook bediening en een sommelier meenemen. Alles is mogelijk.”

Ecologisch cateren

“Door mijn Oostendse roots wil ik de Noordzeevis promoten en kies ik er bewust voor om geen tonijn of zalm te gebruiken. Gezien overbevissing en bijvangst vind ik het belangrijk om vis op een verantwoorde manier te consumeren. Daarnaast werk ik niet met groothandels, maar met bioboeren en kies ik voor seizoensgebonden producten.”

“Het buffet afgelopen zaterdag was volledig vegetarisch, weg van de klassieke gerechten, om mensen iets anders aan te bieden dan wat ze gewend zijn van catering. Ik geloof dat daar zeker een markt voor is.”

The post Wout (26) brengt met Spijs culinaire gastronomie aan huis is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Drie Maldegemnaars in selectie voor EK: wordt Maldegem het nieuwe mekka van het veldrijden?

Drie Maldegemnaars doen komend weekend een gooi naar een medaille op de Europese veldritkampioenschappen in Middelkerke. Kay De Bruyckere (U23) zaterdag, Emiel Osaer (U19) en Emiel Verstrynge (elite) zondag. Op basis van hun uitslagen de voorbije weken drie podiumkandidaten!
The post Drie Maldegemnaars in selectie voor EK: wordt Maldegem het nieuwe mekka van het veldrijden? appeared first on

Lees meer »

Rollen tegen de zomer al elektrische trucks van Windrose van de Antwerpse band? “Die fabriek in de haven kan er staan in 180 dagen”

Het Windrose van de Chinese ondernemer Wen Han (35) wil tegen de zomer van 2026 een assemblagefabriek van elektrische vrachtwagens openen aan de Noordlaan in Antwerpen. Het is alleen nog wachten op een concessieovereenkomst met de haven. “En de laatste certificaten om op Europese wegen te rijden, maar die verwachten we deze maand nog”, zegt de CEO.

Lees meer »

Cirque Central bouwt binnenkort klein kerstdorp op de Markt, ook kerstmarkt zelf in een nieuw jasje: “Kerstmarkt laten uitgroeien tot echte Tieltse Winterfeesten”

Dimi Le Roy van café Cirque Central op de Markt heeft ambitieuze plannen voor de eindejaarsperiode in Tielt. Sinds enkele dagen vind je voor zijn deur opnieuw de houten ‘Chalet d’hiver’, maar binnenkort gaat hij nog een hele stap verder met de organisatie van een echt kerstdorp aan de knip. “Een kleine stap, maar ik hoop volgende winter ook de

Lees meer »

Dick Schoof voorziet “ingewikkelde klus” voor winnaar verkiezingen: “Ik verwacht dat ik met kerst nog gewoon premier ben”

De verkiezingsstrijd in Nederland is uitgedraaid op een nek-aan-nekrace tussen de progressief-liberale D66 van Rob Jetten en de extreemrechtse PVV van Geert Wilders om de grootste partij te worden. Het duurt zeker tot maandag voordat alle stemmen geteld zijn. Maar met 99,7 procent van de stemmen geteld lijkt D66 de beste papieren te hebben: het verschil bedraagt nu ruim 15.000

Lees meer »

België hinkt achterop in race naar klimaatneutraliteit – CO?-voetafdruk sinds 1990 ongewijzigd

België ligt nog steeds niet op koers om tegen 2050 klimaatneutraal te worden. Dat blijkt uit de nieuwste transitiebarometer van de Dienst Klimaatverandering, die een somber beeld schetst van de vooruitgang in alle sectoren. Tegelijk blijkt de CO?-voetafdruk van de Belg sinds 1990 ongewijzigd. Tien jaar na het Klimaatakkoord van Parijs blijft de algemene conclusie dan ook onveranderd: de huidige

Lees meer »