Wout (26) brengt met Spijs culinaire gastronomie aan huis

In het gewezen pand van Sandwichbar Baskuul in Marke neemt Wout Soete (26) zijn intrek voor een uniek horecaconcept: gastronomie aan huis. Met meer dan tien jaar ervaring in sterrenkeukens en een passie voor verfijnde gastronomie, richt Wout zich nu met Spijs volledig op catering.

Wout Soete, afkomstig uit Oostende, begon op 15-jarige leeftijd zijn culinaire carrière als weekendhulp bij het gerenommeerde Restaurant Hertog Jan in Zedelgem, waar hij de basis van de topgastronomie meester werd. Zijn passie voor verfijnde keuken bracht hem tijdens en na zijn opleiding aan Hotelschool Spermalie en Hotelschool Ter Duinen naar diverse sterrenzaken, waaronder De Kromme Watergang, Nuance, Lasarte en Boury.

In 2018 werd Wout geselecteerd voor het Belgische ‘Young Chefs Team’ en nam hij als teamkapitein deel aan de wereldkampioenschappen. Onder zijn leiding behaalde België een zilveren én bronzen medaille. In 2020 sloot Wout zich aan bij Table d’Amis in Kortrijk. Als souschef werkte hij er samen met sterrenchef Matthieu Beudaert. Na vijf jaar start hij zijn eigen cateringzaak, en niet zomaar één.

Topgastronomie op verplaatsing

“Met Spijs breng ik topgastronomie waar en wanneer je wil. Dan denk ik niet alleen aan huwelijken, communies, verjaardagen of bedrijfsevenementen, maar ook bij jouw thuis. Net dat tikkeltje meer, maar wel betaalbaar”, legt Wout uit.

De jonge chef biedt verschillende formules aan, zoals een rijkelijk buffet met verschillende warme en koude bereidingen aan 50 euro, of een ‘seated dinner’ met zes amuses, twee koffiegarnituren, huisgemaakt brood en boter en een drie-, vier- of vijfgangenmenu aan respectievelijk 60, 70 of 80 euro.

“Alles is bespreekbaar en volgens het beschikbare budget. De menu kan bijvoorbeeld ook aangepast worden naar twee of acht gangen, of je kiest voor een sharing formule waarbij er verschillende gerechten op tafel komen om te delen.” Alle formules van Spijs zijn te vinden op www.spijscatering.be.

“Ik neem trouwens alles mee om zo echt een restaurantervaring aan te bieden. Dat betekent geen afwas en er moet niets voorzien worden van materiaal, enkel een keuken ter beschikking stellen. En zelfs dat kan op een unieke locatie door mij voorzien worden. Daarnaast kan ik ook bediening en een sommelier meenemen. Alles is mogelijk.”

Ecologisch cateren

“Door mijn Oostendse roots wil ik de Noordzeevis promoten en kies ik er bewust voor om geen tonijn of zalm te gebruiken. Gezien overbevissing en bijvangst vind ik het belangrijk om vis op een verantwoorde manier te consumeren. Daarnaast werk ik niet met groothandels, maar met bioboeren en kies ik voor seizoensgebonden producten.”

“Het buffet afgelopen zaterdag was volledig vegetarisch, weg van de klassieke gerechten, om mensen iets anders aan te bieden dan wat ze gewend zijn van catering. Ik geloof dat daar zeker een markt voor is.”

The post Wout (26) brengt met Spijs culinaire gastronomie aan huis is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Interviews in de kleedkamer van Cercle en vips die hun plek kwijt zijn: hoe het stadion van Club Brugge kreunt onder hoge eisen van de Champions League

Vips die meer dan 1.000 euro betalen, worden plots in een hoek van het stadion gezet. Persfotografen moeten honderden meters met hun materiaal sleuren. Dit is wat in Brugge gebeurt als organisator UEFA voor de Champions League het stadion overneemt. En hoe dat voor het bouwvallige Jan Breydel en Club Brugge een probleem is.

Lees meer »

Hamnet bekroond in Toronto: Shakespeare’s verdriet raakt publiek wereldwijd

De historische film Hamnet, geregisseerd door Chloé Zhao, heeft zondag de prestigieuze People’s Choice Award gewonnen op het Toronto International Film Festival. De film, gebaseerd op de gelijknamige roman van Maggie O’Farrell, vertelt op fictieve wijze hoe William Shakespeare en zijn vrouw Agnes omgaan met het verlies van hun elfjarige zoon Hamnet. Het verhaal werpt een nieuw licht op de

Lees meer »

Groen zet Duffelse fietsers in de bloemetjes met applaus

Wie donderdagochtend langs het gemeentehuis in Duffel fietste, werd op een onverwachte manier in de bloemetjes gezet. Groen Duffel organiseerde tijdens de Week van de Mobiliteit een heus fietsapplaus: een luidruchtige, maar vooral enthousiaste bedanking voor iedereen die met de fiets onderweg was.

Lees meer »

Café Leopold herleeft in Oostduinkerke: “Een luister-, kijk- en praatcafé”

In hartje Oostduinkerke, tegenover het voormalige gemeentehuis, waait er sinds kort een nieuwe wind door Café Leopold. De historische dorpskroeg kreeg niet alleen een nieuwe uitbater, maar ook een nieuwe ziel. Pierre Deschepper (66), gewezen kwaliteitsdirecteur, besloot na zijn pensionering niet op zijn lauweren te rusten. Hij blies het bekende café nieuw leven in met een verrassend concept: een plek

Lees meer »

Vlaamse leerlingen getraumatiseerd door beelden van moord op Charlie Kirk: “Van kat in blender tot moordbeelden, leerlingen zien álles voorbijkomen”

“Een moord zichtbaar op een tienergsm, zonder filter, zonder waarschuwing. Hoe kan dit het nieuwe normaal zijn?” Met die scherpe woorden trekt de 28-jarige leraar Lars Loncke aan de alarmbel. Aanleiding: de ongefilterde beelden van de moord op de Amerikaanse influencer Charlie Kirk, die razendsnel viraal gingen en zo massaal op de telefoons van onze jongeren verschenen. “Het is niet

Lees meer »

Motorrijder komt om bij zwaar verkeersongeval in Turnhout

In Turnhout is een motorrijder om het leven gekomen bij een zwaar verkeersongeval. De N119, de verbindingsweg tussen Turnhout en Baarle-Hertog, is volledig afgesloten voor het verkeer tussen Kastelein en Weelde-Statie. "Dit komt hard binnen. Het is niet de eerste keer dat er op deze baan een ongeval gebeurt", zegt burgemeester Hannes Anaf (Vooruit).

Lees meer »