Marc Coucke heeft een bijna compleet dinoskelet gekocht voor Pairi Daiza

Dierenpark Pairi Daiza heeft er een nieuwe bewoner bij: een apatosaurus, een grote langnekdino uit het juratijdperk. Marc Coucke nam het skelet over van een anonieme koper die er vorig jaar in Parijs op een veiling nog ruim 6 miljoen euro voor had neergeteld.

 

Meer krantenkoppen in België

N-VA Wevelgem geeft kritiek op verhoging tarieven opvang in gemeentelijke basisschool

Alles wordt duurder. Ook de voor- en naschoolse opvang, het middagtoezicht en het volgen van studie worden duurder in de gemeentelijke basisschool. De oppositiepartij N-VA onthield zich bij de stemming van het schoolreglement. “De opvang wordt fors duurder, gezinnen draaien op voor de rekening”, aldus Heidi Craeynest (N-VA). Schepen van Onderwijs Mathieu Desmet (CD&V 8560) legt uit waarom.
The

Lees meer »

Re-enactmentweekend brengt Guldensporenslag weer tot leven in Kortrijk: “Prachtig decor voor dit soort evenementen”

Het historische decor van de Onze-Lieve-Vrouwekerk en het Begijnhofpark in Kortrijk vormt dit weekend het toneel voor een levendige terugkeer naar de middeleeuwen. De vzw Vrienden van 1302 organiseert er een re-enactmentfestival, waar 6 gespecialiseerde groepen het leven uit de 14e eeuw tot in de puntjes nabeelden. Ze trokken ook in stoet door het historische centrum van Kortrijk.

Lees meer »

Toelatingsexamen voor artsenopleidingen breekt records: 1 op de 3 geslaagden mag niet aan opleiding geneeskunde starten

Met ruim 9.000 inschrijvingen en 2.232 kandidaten die aan de artsenopleidingen mogen beginnen, breken de toelatingsexamens dit jaar alle records. De score om gunstig gerangschikt te zijn, lag wel een flink stuk hoger. Bij het examen geneeskunde kan daardoor 1 op de 3 geslaagden niet aan de opleiding beginnen. Bij tandartsen is dat zelfs bijna 60%.

Lees meer »

50 jaar Walibi: hoe een Antwerpenaar zijn volk leerde roetsjen en de pretparkwereld naar zijn hand zette

“Bij problemen wilde mijn vader altijd met een innovatieve oplossing komen, iets waar niemand anders tot dan toe was opgekomen”, vertelt Thierry Meeùs (69). Het vat mooi samen hoe het ondernemersbrein van zijn vader Eddy Meeùs, die in 2001 overleed, werkte. Die stond precies vijftig jaar geleden aan de wieg van pretpark Walibi. Of hoe een Antwerpenaar na een bloeiende

Lees meer »

Hoe de Smurfen een miljardenbusiness werden: “Ze zijn een massaproduct. Dat besefte mijn vader al toen hij ze in 1958 creëerde”

Klaar voor een overdosis blauw? Vanaf vandaag draait de nieuwe Smurfen-film in de bioscoopzalen. En dus valt er de komende tijd door alle bijhorende merchandising onmogelijk naast de blauwe wezentjes te kijken. Al spreken we misschien beter van ‘het blauwe goud’. Hoewel ze intussen al bijna zeventig jaar bestaan, bezorgen de Smurfen de kinderen van de overleden bedenker Peyo nog

Lees meer »