Hoe meer oudere werknemers telewerken, hoe sneller ze met pensioen willen

Intensief telewerk en bijkomende ICT-problemen zorgen ervoor dat oudere werknemers minder gemotiveerd zijn om door te gaan tot aan de wettelijke pensioenleeftijd. Dat blijkt uit een nieuwe studie van Universiteit Gent, meldt ‘De Tijd’ vandaag. 

Meer krantenkoppen in België

Noodtoestand in Oost-Duitse gemeenten door bosbrand

Een brand die dinsdag is uitgebroken in Gohrischheide, een voormalig militair oefenterrein aan de grens met de Duitse deelstaten Saksen en Brandenburg, is na bijna twee dagen nog altijd niet onder controle. Duitsland heeft daarom de noodtoestand afgekondigd voor de gemeenten Zeithain en Wülknitz en de stad Gröditz (Saksen).

Lees meer »

“De inkt van het akkoord is nog niet droog, of de uitwijkmechanismen beginnen al naar boven te komen”: wat mogen we verwachten van de meerwaardebelasting?

Vanaf 1 januari 2025 is de nieuwe meerwaardebelasting een feit. Maar zal de ‘rijkentaks’ ook effectief de rijksten raken? Schaadt ze de economie? En houdt ze juridisch stand voor het Grondwettelijk Hof? Samen met Michel Maus, professor fiscaal recht aan de VUB, en Geert Noels, oprichter en hoofdeconoom bij Econopolis, blikken we vooruit. “Een opbrengst van 500 miljoen? Het kan

Lees meer »

Minister Clarinval wil vaart achter andere hervormingen na akkoord meerwaardebelasting en bevestigt aankoop elf nieuwe F-35-toestellen

Het akkoord van de federale regering over de meerwaardebelasting van maandag opent voor vice-eersteminister David Clarinval (MR) de deur naar nieuwe hervormingen en projecten. “Nu gaan we de rest van de hervormingen doorvoeren”, verzekerde hij dinsdag in ‘La Première’ (RTBF), verwijzend naar de hervorming van de werkloosheid in de tijd, de arbeidsmarkthervormingen, de verlaging van de lasten op arbeid en

Lees meer »

Donald en Mieke serveerden hun laatste gerechten in ‘l Homard et la Moule

Een van Bredenes meest gerenommeerde restaurants, ‘l Homard & la Moule, heeft zaterdagavond definitief de deuren gesloten. Chef Donald Deschagt wil zich in de toekomst uitsluitend toeleggen op zijn Studio Zeewier, waarmee hij het gebruik van zeewier in de keuken verder wil blijven promoten en aanleren.
The post Donald en Mieke serveerden hun laatste gerechten in ‘l Homard et

Lees meer »