Horecaman Yarne (21) start als cocktailshaker in bijberoep: “Veel bijgeleerd in Nederland”

Yarne Borteel startte met zijn bijberoep Shaken by Yarne. De 21-jarige Zonnebekenaar heeft de horecamicrobe al enkele jaren te pakken en wil nu een nieuw hoofdstuk aansnijden met zijn eigen zaak. Binnenkort organiseert hij ook maandelijkse cocktailavonden in ’t Appel in Ieper.

Voor Yarne is de horeca een rode draad in zijn leven. “Ik werk al sinds mijn 15de als jobstudent in de horeca en na de middelbare school ging ik meteen vast aan de slag in deze sector”, vertelt hij. “Op dit moment ben ik werkzaam als hoofdbartender bij Billy Ray in Kortrijk en ik doe een flexijob in de keuken van ’t Appel in Ieper.”

Op 1 januari startte hij zijn bijberoep Shaken by Yarne. “Ik wilde al langer iets uit de grond stampen dat nauw aansloot bij mijn hoofdjob. Een vriend tipte mij om een cocktail-opleiding te volgen in Amsterdam. Ik ging voor een maand naar Nederland en leerde er veel bij.”

Yarne is gepokt en gemazeld om zijn klanten van een onvergetelijke ervaring te voorzien. “De eerste aanvragen komen binnen en ik hoop er binnen enkele jaren mijn hoofdberoep van te kunnen maken. De mensen kunnen mij steeds contacteren voor een eerste gesprek. Dan zien we wat de verwachtingen zijn en werken we iets uit op maat. Voor kleinere evenementen zal ik alleen werken, anders zou ik extra personeel kunnen inschakelen. Er is een rijk gamma aan mogelijkheden. Mijn favoriete cocktail? Ik ben fan van zoetere cocktails en een aanrader is de 43 Sour. Dat is een combinatie van 43 likeur, citroensap, suikersiroop, eiwitten en angosturabitters. Uiteraard bied ik ook verschillende mocktails aan. Op vandaag kan je daar al veel kanten mee uit.”

Cocktailavonden

Yarne probeert verschillende generaties aan te spreken. “Ik ben actief op alle socials. Zo geef ik bijvoorbeeld demonstraties op TikTok”, aldus Yarne, die vanaf februari met een maandelijkse cocktailavond start in ’t Appel. “Ik zal de drankjes voorzien en ’t Appel zorgt voor bijhorende bites. De eerste cocktailavond is op vrijdag 7 februari en ook in de maanden maart, april, mei en juni organiseren we dit telkens op de eerste vrijdag vanaf 16 uur.”

Meer info: volg ShakeByYarne op Instagram, Facebook en TikTok.

The post Horecaman Yarne (21) start als cocktailshaker in bijberoep: “Veel bijgeleerd in Nederland” is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Uitgetest: ontdek Roeselare op retrofiets en in retrotruitjes: “De volkscafés die nemen we er met plezier bij”

Met de zomervakantie pas gestart, wilde de redactie wel eens proeven van het toeristisch aanbod van de Stad Roeselare. Hoe konden we beter de wielerstad bij uitstek ontdekken dan een ritje met de fiets. We opteerden zelfs voor een retrofiets én een retrotruitje. “De fietsen dateren uit de jaren 70-80, maar staan volledig op punt”, aldus de mensen van Koers.

Lees meer »

Sam Gooris spreekt klare taal nadat toeschouwer hem verwondde met confettikanon: “M’n collega’s hadden die dag ook prijs”

Van ‘Basketsloefkes’ tot ‘Op het leven’: Sam Gooris (52) blijft al meer dan drie decennia een vaste waarde op elk Vlaams podium. Met een overvolle zomeragenda van meer dan 100 optredens lijkt de feestneus van Vlaanderen niet te stoppen. Al liep het onlangs tijdens een optreden in Aarschot nét iets minder feestelijk af… Een confettikanon dat recht op de nek

Lees meer »

Twee koppels stampen Bar Buur uit de grond in Wingene: “Een ontmoetingsplek waar mensen tot rust kunnen komen”

Ruim tien jaar geleden werden ze buren in Blekreke, daarna goede vrienden en tenslotte de initiatiefnemers voor de eerste editie van Bar Buur, een pop-up zomerbar in hartje Wingene. We hebben het over de koppels Giovanni Pommelaere en Kelly Depape en Dimitri Moens en Sara Creytens. “We hebben ettelijke zomerbars bezocht en telkens misten we iets”, vertelt Giovanni. “Dus dachten

Lees meer »

Serge Simonart verlaat Humo

Schrijver en journalist Serge Simonart verlaat Humo, het weekblad waar hij ruim 40 jaar voor heeft geschreven. In een uitgebreide mail aan de hoofdredactie haalt hij fel uit naar de manier waarop het tijdschrift is geëvolueerd en klaagt hij over het “geroddel” en het gebrek aan respect. “Ik wil vanaf nu over alle cynische, vulgaire, sensatiebeluste bagger in Humo overal

Lees meer »