“Fransen hebben totaal andere mentaliteit”: Frituur Marianne levert frietjes tot over de landsgrens

Frituur Marianne op de hoek van de Stations- en Toekomststraat in Wervik levert nu ook frieten, hamburgers en andere bestellingen aan huis. “Bestellen en tegelijk betalen kan via onze website en onze eigen app Frituur Marianne”, vertelt zaakvoerster Barbara Breine. “We leveren binnen een ruime straal: van Wervik over Geluwe, Komen en Komen-ten-Brielen tot bijna tegen Menen. Over de grens bezorgen we in Wervicq-Sud en quasi heel Bousbecque.”

Frituur Marianne is de eerste frituur in Wervik met dit aanbod van online bestellen en thuisleveren. Stephane Bogaert en Marianne Vanhecke lieten de zaak over aan hun zoon Andy (39) en zijn echtgenote Barbara (35) die boven de frituur wonen. Het jonge koppel combineert dit met een tweede frituur in Ieper. Andy runt er frituur ‘t Brochetje. “We werken met een bestaand platform maar dat aanvaardt geen afstanden groter dan 5,9 km”, zegt Andy.

Twee chauffeurs

“Het loopt beter dan we hadden gedacht. Eind november staken we van wal en ondertussen zitten we boven de 300 leveringen. Het gaat eigenlijk goed. Niet enkel in het weekend ook in de loop van de week. Online bestellen om hier te komen afhalen, kan ook met dat platform.”

“We leveren ook aan bedrijven waar de medewerkers ‘s middags een half uurtje pauze hebben”, zegt Barbara. “Dat platform zit goed in elkaar. Elk kwartier doen we een levering. Tijdens het weekend toeren er twee chauffeurs rond en doen we dan twee leveringen per kwartier.”

Parking

“En het lukt om stipt te leveren”, vult Andy aan. “Dat platform is gericht op frituren en broodjeszaken. Je merkt dat het puur daarop ontworpen is. We leveren meer thuis in België dan bij de Fransen en daarvoor is er een reden. Een Fransman komt nog graag zelf naar de frituur. Op een zondagavond hebben ze volk thuis en rijden ze met twee naar ons en drinken hier iets. Bij een Vlaming is het meer een rush en die wil in de frituur niet al te lang wachten. De Fransen hebben dus een heel andere mentaliteit.”

“Het lukt ons om stipt te leveren”

Het leveren aan huis is niet alleen een service naar de klanten toe. “Als het druk is, dan is er hier quasi nooit parking”, vertelt Andy. “Door de komst van de moskee in Salons Tabaksbloem bijvoorbeeld. Of wanneer er wat te doen is in Wervik Stoasche. In de toekomst gaan hier wegwerkzaamheden en rioleringswerken plaatsvinden. Ze spreken er al zodanig lang van. Dat speelt wel altijd in ons achterhoofd.”

“Als de klanten tijdens die werken niet meer tot bij ons geraken, dan gaan we hun bestelling bij hen brengen.”

Thermoboxen

Een andere reden voor het thuis leveren is de komst van een McDonald’s in Menen. “En blijkbaar ook aan de Lidl in Komen”, geeft Andy aan. Daardoor kwamen die thuisleveringen in een stroomversnelling terecht. We moesten ‘in gang schieten’.”

“Het mocht ook wel wat sneller”, haakt Barbara in. Heel belangrijk is uiteraard dat de bestelling nog mooi warm wordt afgeleverd. “Daarvoor kochten we thermoboxen”, legt Andy uit. “De meesten hebben al een tweede keer of meer besteld en dat is een teken dat het in orde is”, zegt Barbara. “We kregen al een ‘online review’ van iemand die zei ‘Even warm en even lekker, hetzelfde alsof we ter plekke in de frituur eten’. Zo stond het te lezen.”

Praktisch

Tijdens de week en in het weekend kan de eerste levering vanaf 11.45 uur tot 13 uur en van 17.45 uur tot 21.45 uur, zaterdag en zondag tot 22.45 uur. “Of dat bestellen aan huis dan niet voor stress zorgt bij ons personeel? Eigenlijk niet want we kunnen voorlopen op de feiten omdat we de bestelling binnen hebben”, zegt Andy. “Als het hier vol staat en er veel uit de vrieskast moet worden gehaald, is dat heel anders voor onze medewerkers.”

Andy runt frituur ’t Brochetje in Ieper maar daar wordt niet aan huis geleverd. “De meeste frituren in Ieper doen dat al maar we hebben het voordeel dat er aan de overkant een grote parking van Brico en Delhaize is en de klanten dus altijd een parkeerplaats vinden”, klinkt het.

Tijdens corona werd het bestellen aan huis al eens geprobeerd maar dan niet zoals nu met een bestaand platform. “Toen was de chauffeur op de baan met geld, nu dus niet want alles is vooraf betaald”, zegt Barbara. Dat is beter en ook veiliger. Het is aanbellen en afgeven.”

Info: www.frituur-marianne.be.

The post “Fransen hebben totaal andere mentaliteit”: Frituur Marianne levert frietjes tot over de landsgrens is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

In WOI gestolen eeuwenoud document terug in België: “Anonieme Duitser vroeg eerst 20.000 euro, maar kreeg gewetensproblemen”

Een register uit 1433-1438 van de abdij van Mesen, buitgemaakt door een Duitse soldaat in de Eerste Wereldoorlog, ligt sinds vorige week in het Rijksarchief te Brugge. “Een anonieme Duitser wou het ons eerst verkopen voor 20.000 euro. Maar toen kreeg hij gewetensproblemen”, zegt rijksarchivaris Hendrik Callewier, die het document zelf ging ophalen in Stuttgart.

Lees meer »

Nieuwe productiehal moet 75 extra banen opleveren bij radarproducent Advionics: “Vraag enorm gestegen door oorlog in Oekraïne”

De Oostkampse producent van radarsystemen Advionics neemt begin oktober een nieuwe fabriekshal in gebruik. Die moet de komende drie jaar 75 extra banen opleveren. Defensieminister Theo Francken (N-VA) bracht dinsdag een bezoek aan het sterk groeiende bedrijf, dat een eigen radarantennesysteem ontwikkelde. “Op termijn willen we nóg zo’n productiehal bijbouwen”.

Lees meer »

Twee verdachten in de cel voor inbraak in bestelwagen in Sijsele

De Brugse onderzoeksrechter heeft twee Roemeense mannen aangehouden op verdenking van een inbraak in Sijsele (West-Vlaanderen). Dat meldt de lokale politie van de zone Damme/Knokke-Heist maandag. De verdachten zouden professioneel werfmateriaal uit een bestelwagen meegegraaid hebben.
The post Twee verdachten in de cel voor inbraak in bestelwagen in Sijsele appeared first on KW.be.

Lees meer »

500 vierkante meter stro afgebrand nadat steen klem raakt in machine

Op een akker in Kortemark brandde dinsdagavond ruim 500 vierkante meter stro af. Dat gebeurde toen een steen klem raakte in de machine die het stro aan het persen was waarna vuur ontstond. “Gelukkig handelde de chauffeur erg goed door zijn tractor meteen naar de buitenkant van het veld te rijden”, klinkt het bij de brandweer.

Lees meer »

DE WENSKINDEREN. Hij overwon leukemie en ontmoette Jeroen Meus, nu wil Elias (27) zélf mensen helpen: “Mijn kanker heeft me een zachter mens gemaakt”

Elias Adriaensens (27) uit Elsene overwon op 15-jarige leeftijd leukemie en ontmoette dankzij Make-A-Wish in die moeilijke periode tv-kok Jeroen Meus. Twaalf jaar later is hij begeleider in de naschoolse opvang in Anderlecht en kijkt hij positief terug op die gebeurtenis. “Voor mijn kanker was ik een rebel, maar die ervaring heeft me zachter gemaakt. Ik heb gewoon nog extra

Lees meer »

Koning Willem-Alexander doet ‘maar gewoon’: “Hij laat steeds meer van zichzelf zien, maar toch is hij niet een van ons”

Een kapsalon eten bij een Rotterdamse shoarmazaak, openhartig babbelen over zijn ‘datenight’ met Máxima of een bezoekje aan de tijdelijke TT-camping in Assen. Het lijkt wel alsof koning Willem-Alexander steeds ‘gewoner’ wordt, meer van het volk. Maar ook al doet hij nog zo zijn best, écht gewoon zal hij nooit worden, weten kenners. “Ze hebben een ander leven, een andere

Lees meer »