Wie dit jaar met kerst of oudjaar uit eten gaat, mag zich aan een stevigere rekening verwachten: eentje die gemiddeld 15 procent duurder zal zijn dan vorig jaar. Hoe komt dat? En wat mag je dan als meer betaalbare alternatieven voor kreeft, garnalen of champagne verwachten op je bord? Dave De Causemaeker van brasserie Fortuin in Kontich en Dirk Ladrière van Sligro Food Group leggen uit. “Nee, één glas cava bestellen, betaalt niet al heel de fles aan de zaakvoerder terug.”
Rabobank keert om deze redenen na dertien jaar terug in wielersport: “Het litteken is in één keer weggetrokken”
Het was een opmerkelijk bericht in aanloop naar de Tour de France: Rabobank keer terug in het peloton – als (kleine) sponsor van Visma-Lease a Bike. De bank trok in 2012 nochtans keihard de stekker uit wielersponsoring, vanwege alle dopingschandalen in de sport. Topman Carlo van Kemenade over de comeback: “We zijn niet naïef.”