Beruchte parachute van “enige vliegtuigkaper die nooit gevat kon worden” mogelijk gevonden: doorbraak in 50 jaar oud mysterie?

Meer dan vijftig jaar na de legendarische kaping van een passagiersvliegtuig door Dan Cooper lijkt er mogelijk een doorbraak te zijn in deze cold case. Youtuber en amateuronderzoeker Dan Gryder beweert een parachute te hebben ontdekt die overeenkomt met het exemplaar dat Cooper gebruikte tijdens zijn ontsnapping in 1971. Het nieuwe bewijs is overgedragen aan de FBI en zou wel eens cruciaal kunnen zijn voor het oplossen van een van de meest fascinerende onopgeloste misdaden in de Amerikaanse geschiedenis. 

Meer krantenkoppen in België

Nederlandse verzamelaar ontdekt per toeval bureau van Victor Horta en plaatst het in Brussel: “Droom van iedere art-nouveauliefhebber”

Na een afwezigheid van een eeuw is de werkkamer in het kantoor van Edmond van Eetvelde in zijn oorspronkelijke staat uit 1900 hersteld. Dankzij de Nederlandse verzamelaar Frédérik Erens (54) staat het originele bureau terug op zijn plaats. “Ik ben blij dat ik als Nederlander een stukje Belgisch cultureel erfgoed heb kunnen aanvullen.”

Lees meer »

Willy Naessens Hat Trophy blijft bestaan: “Draag op Waregem Koerse je mooiste hoed ter ere van Willy”

Waregem Koerse zal dit jaar toch wat bijzonder aanvoelen. Het wordt de eerste editie zonder Willy Naessens, de enthousiaste ambassadeur, trouwe partner en ware vriend van het event. Willy was ook de bezieler en drijvende kracht van de iconische hoedenwedstrijd op Waregem Koerse: de Willy Naessens Hat Trophy. Na zijn overlijden eerder dit jaar rees de vraag of de hoedenwedstrijd

Lees meer »

Ziekenhuis voert primeur uit op vlak van overbruggingsoperaties: “De patiënt was twee dagen na de ingreep alweer thuis met nauwelijks pijn” 

In Maria Middelares, op de campus in Gent, werd een wereldprimeur uitgevoerd in de hartchirurgie. Met behulp van het nieuwste Intuitive SP-robotsysteem slaagden hartchirurgen erin om een overbruggingsoperatie aan het hart uit te voeren via slechts twee kleine incisies. Het ziekenhuis is daarmee het eerste ter wereld dat deze technologie toepast op cardiale ingrepen. “Dit nieuwe systeem maakt het mogelijk

Lees meer »

Philippe Pintelon (61) stopt na 24 jaar met zijn dagbladronde

Na 24 jaar een krantenronde te hebben verzorgd in de regio gaat Philippe met pensioen. Zijn echtgenote Arlette Boussekeyt blijft verder dagbladhandel De Bladwijzer openhouden. “Ik zal wel een handje toesteken waar nodig”, zegt Philippe.
The post Philippe Pintelon (61) stopt na 24 jaar met zijn dagbladronde appeared first on KW.be.

Lees meer »

Toekomst van vanille in gevaar door klimaatverandering

De klimaatverandering zou de habitat kunnen veranderen van de vanilleplant, die vroeger voornamelijk voorkwam in de tropische gebieden van Centraal-Amerika. Die verandering zou op lange termijn een impact kunnen hebben op de wereldwijde productie van vanille. Dat heeft een team van KULeuven en de Universiteit van Costa Rica vrijdag gerapporteerd in het wetenschappelijk tijdschrift Frontiers in Plant Science.

Lees meer »

Meer overlijdens dan geboorten wordt stilaan structurele trend in Vlaanderen

In 2024 stierven in Vlaanderen opnieuw meer mensen dan er geboren werden. De trend, die zich sinds 2020 inzet, lijkt daarmee structureel te worden. Dat blijkt dinsdag uit cijfers van Statistiek Vlaanderen. Met bijna 61.800 geboorten – 31.600 jongens en 30.200 meisjes – en bijna 65.500 overlijdens bedroeg het natuurlijk saldo, het verschil tussen het aantal geboorten en overlijdens, in

Lees meer »

Drie knellende schoentjes in het Belgische zorgsysteem: we gaan wel érg veel onder de scanner

De artsenstaking van maandag tegen de hervormingen van minister Frank Vandenbroucke neemt niet weg dat er vragen kunnen worden gesteld bij de manier waarop artsen en ziekenhuizen vandaag worden gefinancierd. Drie knelpunten: de inkomensongelijkheid van artsen is in België veel groter dan in de Verenigde Staten, vier op de tien Belgische ziekenhuizen maakt verlies en we gaan met zijn allen

Lees meer »