“De frituur is ideaal om je hoofd leeg te maken”: Vincent Bourez baat frituur Park in de Kruisekestraat uit

Ruim acht jaar geleden ging in de Kruisekestraat frituur Park open. Vincent Bourez kocht er een leegstaand handelspand, waar destijds jarenlang een goed draaiende frituur was, uitgebaat door Ghislain Sarron en zijn echtgenote Claire. De afgelopen jaren is er in de frituren heel wat veranderd. Er is jammer genoeg corona geweest, klanten kunnen online bestellen en er kwamen zoveel nieuwe producten en burgers bij.

Vincent Bourez (52) ziet in al die jaren een hele evolutie. “Sedert corona zijn de gewoonten weg”, zegt hij. “Bijvoorbeeld het aantal klanten op vrijdagmiddag is verminderd maar het is dan op vrijdagavond drukker.” Online bestellen en betalen is in bij vooral de jonge klanten. “In de frituurwereld was ik hier in Wervik de allereerste die de mogelijkheid bood om online te bestellen”, vertelt Vincent. “Ik was er al mee gestart nog voor corona. In februari was het drie jaar dat ik investeerde in een grotere friteuse om alles aan te kunnen. Daardoor is het anders en zijn er meer mogelijkheden. Iedere jobstudent heeft zijn vaste plek op de werkvloer.”

Medewerkers

“Wat medewerkers betreft kan ik niet klagen. Tijdens de examens is het puzzelen. De jobstudenten hebben het voordeel dat we gesloten zijn op zaterdagavond en zondagmiddag. Gaan ze weg op zaterdagavond, dan kunnen ze uitslapen.” (lacht) Zijn Vincent en zijn echtgenote Cathy bijvoorbeeld weg, dan nemen zoon Winter en dochter Jutta over. “Ze kennen heel het kassasysteem”, vertelt de papa. “Ook de twee oudste kinderen van Cathy helpen mee, op vrijdagavond en tijdens de vakantie. Ze studeren beiden in Gent en zondagavond vertrekken ze.”

Iedereen vrolijk

De friturist begon een nieuw leven met advocate Cathy Dobbels. Ze hangt graag haar toga aan de kapstok om te helpen in de frituur. “Ik help mee op vrijdagavond of zondagavond”, zegt Cathy. “Koken is mijn hobby. In mijn kantoor of in de rechtbank is heel anders dan in de frituur. Iedereen die hier binnenkomt is vrolijk. Verstand op nul, zonder zorgen sta ik hier dan. Ideaal om het hoofd leeg te maken.”

Uitgebreid gamma

In elke frituur ligt er heel veel en er komt altijd maar bij. “De laatste beurs die we bezochten viel het op dat er vier tot vijf nieuwigheden waren, allemaal met kaas”, vertelt Vincent. “Bijvoorbeeld een kipcorn met kaas. Pas op, er vallen ook dingen weg. De vijf tot zes standaardproducten blijven. Van een frikandel tot een boulet. Door de jaren heen is ook het gamma burgers toegenomen. Momenteel heb ik er 18 verschillende. Komt er een nieuwe uit, dan zijn er altijd klanten die dat eens proberen. Zo gaat dat.”

“In Wervik was ik de allereerste frituur waar je online kon bestellen”

Er zijn 30 zitplaatsen. “Na een jaar breidde ik uit met een terras met 35 plaatsen”, zegt de friturist. “Een pluspunt als het goed weer is. Ik heb klanten uit Hollebeke en Houthem die hun bestelling naar huis meenemen. En het is nog mooi warm als ze beginnen te eten. Dat heeft een reden. Ik trek de aardappelen zelf door en daardoor blijft het zetmeel eraan plakken.”

Erkend bemiddelaar

Vincent en Cathy wonen naast de frituur in wat vroeger een café was. Meester Dobbels woonde in Bavikhove en had haar kantoor in Kuurne. In 2003 is ze begonnen aan de balie en verhuisde twee jaar geleden haar kantoor naar de Leiestraat. “Ik ben gespecialiseerd in burgerlijk recht, waaronder hoofdzakelijk familierecht”, vertelt ze. “Dat is divers. Van problemen met kinderen tot burenruzies. Het gebeurt dat ik word aangesteld als bewindvoerder. Ik ben erkend bemiddelaar in familiale zaken en volgde daarvoor een opleiding van een jaar. Ik pleit ook voor de politierechtbank.”

In een vorig beroepsleven werkte Vincent 18 jaar bij Noyez Snacks aan de Menensesteenweg. Hij wilde eens wat anders doen. “Het is een hele aanpassing geweest, vooral door de werkuren”, zegt Vincent. “Bij Noyez deed ik de dispatching en aankopen. Nu is het heel anders en heb ik veel minder stress. En ik ben mezelf baas.”

Het is november en het wordt kouder. Ideaal om te denken aan hutsepot. “Dat staat bij ons ook op de kaart, net zoals een halve kip, hammetje of ribbetjes”, zegt Vincent. “Spaghettisaus maken we nu ook zelf. Slaatjes en lasagne zijn er ook.”

Nog een andere evolutie is de betalingswijze. “Cashgeld valt weg, vroeger betaalde 70 procent cash en de rest elektronisch, nu is het omgekeerd”, besluit Vincent.

The post “De frituur is ideaal om je hoofd leeg te maken”: Vincent Bourez baat frituur Park in de Kruisekestraat uit is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Bart De Wever woont Benelux-top in Luxemburg bij

Eerste minister Bart De Wever woonde woensdag in het Groothertogdom Luxemburg een Benelux-top bij. De ontmoeting met zijn Luxemburgse en Nederlandse ambtsgenoten, Luc Frieden en Dick Schoof, stond in het teken van de Europese actualiteit en de samenwerking tussen de drie landen.

Lees meer »

Waarom de E313 niet dwars door het Rivierenhof loopt en de kathedraal ooit ‘te koop’ werd gezet: opkomen voor groen in de stad is van alle tijden (en wérkt soms ook)

“De manier waarop bestuurders vandaag de leefbaarheid van de stad en de inspraak van bewoners naast zich neerleggen, toont aan dat ze zich dringend moeten inlezen in hun eigen geschiedenis”, zegt Bart Tritsmans over de bomenkap in Deurne eind augustus. Want dat burgers opkomen voor hun groen is van alle tijden. Dat leert Getemde natuur, een expo in De Singel

Lees meer »

Bart Aernouts (41) nam zondag in Nice aan zijn laatste Ironman deel: “Wegkomen met een iets mindere discipline, dat kan vandaag niet meer”

Bart Aernouts finishte zondag in een tijd van 8u45’29” als 35ste op het WK Ironman in Nice. “Het was mijn allerlaatste”, zegt de 41-jarige triatleet uit Schoten, die een dertigtal Ironmans op zijn actief heeft. “Ik start op 9 november nog op het WK 70.3 Ironman in Marbella, maar daarna is het onherroepelijk gedaan.”

Lees meer »

Brandweerpost Staden zet op 20 en 21 september de poorten open: “We gaan samen op interventie”

Brandweerpost Staden organiseert op zaterdag 20 en zondag 21 september een opendeur in de kazerne in de Ieperstraat. De Vriendenkring van de post Staden stelde een gevarieerd programma samen waar naast ontspanning ook ruimte is voor demonstraties. Volgens postoverste luitenant Wim Pype is het de bedoeling om de mensen te tonen waar de brandweer voor staat.
The post Brandweerpost

Lees meer »

Kortrijkse dialectkenner Robert Huysentruyt (91) overleden

In AZ Groeninge in Kortrijk is de 91-jarige Robert Huysentruyt overleden. Weinigen zoals hij die het echte, oude Kortrijkse dialect nog zo goed sprak en er de finesses van kende. Met zijn boek ‘Kortrijks dialect’ heeft hij dan ook een taalkundige schat nagelaten.
The post Kortrijkse dialectkenner Robert Huysentruyt (91) overleden appeared first on KW.be.

Lees meer »

IN BEELD – Dit waren de Tinekesfeesten 2025: “Topeditie met meer dan 30.000 feestvierders!”

In de feesttent op het Lagaeplein is Marieke Cornillie afgelopen zondagavond gekroond tot het 61e Tineke van Heule. In een strijd vol middeleeuwse flair wist ze zich te onderscheiden van zeven andere kandidates. Ze wordt bijgestaan door Ime Nolf (20) en Hanne Devolder (18), respectievelijk eerste en tweede eredame.
The post IN BEELD – Dit waren de Tinekesfeesten 2025:

Lees meer »